به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ،به نقل از الیوم السابع، آلودگی هوا یک نگرانی عمده برای سلامت عمومی است، زیرا کاهش کیفیت هوا نشان دهنده خطر است و در صورت تداوم این امر، میتواند اثرات زیادی بر سلامت و رفاه همه موجودات زنده بگذارد.
بر اساس این گزارش آلودگی هوا نه تنها بر ریهها، بلکه سایر قسمتهای بدن نیز تأثیر میگذارد، زیرا آلودگی هوا ممکن است باعث بسیاری از بیماریهای عفونی شود.
چه چیزی آلودگی هوا را مضر میکند؟
بسیاری از ذرات مضر در هوا وجود دارد که میتوانند وارد بدن شده و مشکلاتی را برای سلامتی ایجاد کنند،کیفیت نامطلوب هوا با سنجش مقدار این ذرات موجود در هوا اندازه گیری میشود و هر چه مواد معلق در هوا بیشتر باشد، کیفیت هوا کمتر میشود.این ذرات معلق شامل دی اکسید کربن وآلاینده های دیگر که باعث واکنشهای آلرژیک، التهاب راههای هوایی و آسیب ریه میشوند،هستند.
بر اساس آمارهای جهانی، سالانه بیش از ۳ میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند!
اثرات آلودگی بر سلامت انسان
انواع مختلفی از آلایندهها وجود دارد که اثرات آنها بر روی ریهها متفاوت است.
در زمانی که آلودگی هوا با دود شدید درغلظت بالا قرار دارد، بیماریهای ریوی جدی از جمله COPD شما را تهدید میکند.
در اینجا لیستی از عوارض سلامتی ناشی از آلودگی هوا آورده شده است:
عفونتهای تنفسی
انسداد مزمن ریوی
برونشیت مزمن
آسم
عفونت کلیه و ادرار
بیماری های عصبی
بیماری های قلبی
سرطان ریه
افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عفونی
تحقیقات نشان داده است که آلودگی هوا با تغییر باکتری ها، خطر ابتلا به بیماریهای عفونی را افزایش میدهد. این امر میتواند تأثیر شدیدی بر سیستم تنفسی داشته باشد، زیرا باکتریها ممکن است از طریق سیستم تنفسی وارد بدن شوند.
کربن سیاه که کربن خالص است یکی از اجزای این آلاینده ها است که در صورت احتراق ناقص سوختهای زیستی و سوختهای فسیلی آزاد میشود و ورود آن به بدن با عفونت باکتریایی در بدن همراه است.کربن سیاه با مرگ و میر زودهنگام نیز مرتبط است.
وخامت کیفیت هوا را چگونه تشخیص میدهید؟
به گفته متخصصان ریه، نیازی نیست کسی در مورد شاخص کیفیت هوای پایین به شما چیزی بگوید، علائم و نشانههایی وجود دارد که بدن انسان در زمان افزایش آلودگی هوا از خود بروز می دهد که شامل موارد زیر است:
گرفتگی بینی
سوزش، آبریزش و سوزش چشم
تنگی نفس
سینه سنگین
عطسه زیاد
سرفه کردن
اگر غلظت آلایندههای خارجی زیاد باشد، علائم ممکن است شدید شوند و اگر فرد برای مدت طولانیتری خود را در معرض آلایندهها یا محیطهای آلوده قرار دهد، ممکن است به بیماریهای تنفسی و حملات قلبی مبتلا شود. بنابراین، بهتر است از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا جلوگیری کنید. علاوه بر این، به شستن صورت و چشمان خود ادامه دهید، ماسک بزنید، آب بنوشید و غذاهای سالم بخورید که این اثرات مضر را کاهش دهید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/