سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کنجد، طلای چرب برآمده از خاک کویر در داورزن

مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: محصول کنجد حاصل شده از مزارع شهر کویری داورزن از نظر کمی و کیفی در جایگاه ممتاز استانی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  علیرضا دلبری مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: محصول کنجد حاصل شده از مزارع شهر کویری داورزن از نظر کمی و کیفی در جایگاه ممتازی در خراسان رضوی قرار دارد.

او افزود: سطح زیر کشت کنجد آماده برداشت در داورزن هر چند با کاهش ۵۸ درصدی نسبت به سال زراعی گذشته به دلیل کمبود شدید علوفه برای خوراک دام و با جایگزینی ذرت علوفه‌ای در مزارع تحت اختیار کشت کنجد، با توجه به سیاست‌های سازمانی و وزارتخانه‌ای، به ۱۷۰ هکتار رسید،

مدیر جهاد کشاورزی داورزن  بیان کرد: امیدواریم با میانگین برداشت یک هزار و ۵۰۰ کیلو در هکتار، برداشت ۲۵۵ هزار کیلو از این دانه روغنی را باکیفیتی بسیار بالا از مزارع شهرستان داشته باشیم.

مهری محمدی خواه مسئول ترویج جهاد کشاورزی داورزن نیز با اشاره به کشت ۱۰ هکتاری کنجد ناشکوفا در داورزن، گفت: برداشت مکانیزه این رقم که نسبت به رقم بومی از ریزش بسیار ناچیزی همراه است که هم کار برداشت را آسان کرده است و هم در وقت و هزینه صرفه جویی چشمگیری را داشته است.

او با اشاره به کیفیت مطلوب‌تر و پوست سفید رقم ناشکوفا نسبت به رقم بومی، افزود: خواص دارویی دانه روغنی کنجد از نوع رقم ناشکوفا علاوه بر کاربرد‌های آشپزی، دارای خواص مغذی، پیشگیرانه و درمانی هستند که باعث می‌شود در دارو‌های سنتی قابل استفاده باشد.

مسئول ترویج جهاد کشاورزی داورزن ادامه داد: روغن دانه کنجد منبع غنی از مواد مغذی گیاهی مانند اسید‌های چرب امگا ۶، آنتی اکسیدان‌های فنولیک فلاونوئید، ویتامین‌ها و فیبر‌های غذایی است.

انتهای پیام//ف. ب.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
مریم
۱۴:۳۲ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
چه جالب تا الان به ارزش غذایی کنجد فکر نکرده بودم
ناشناس
۱۱:۵۲ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
از کنجد فاورده های مفیدی تهیه می شود مثل روغن کنجد و ارده و ... که متاسفانه گران هست و همه خانواده ها نمی توانند تهیه کنند
فاطمه
۱۰:۵۸ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
شیرین کام باشید
ناشناس
۱۰:۱۴ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
کنجد واقعا خوبه و یه جایگاه خوبی در بین غذای های ایرانی داره کاش این تولید این محصول حمایت بیشتری بشه.
غریبه
۱۰:۰۰ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
کنجد خیلی خوشمزه است:)..خیلی هم خاصیت داره.. خوش بحالشون:)
غریبه
۰۹:۵۹ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
طلای چرب؟؟ چه جالب..به طلای سرخ و سیاه، طلای چرب هم اضافه شد:)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
هر قسمت از این خاک یک محصول با ارزش میده اما حیف که کسی اهمیت نمیده بهش
ناشناس
۰۷:۵۵ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
چه جالب نمیدونستم داورزن کنجد داره، کاش یه جایی بود محصولات کشاورزی شهرستان ها رو معرفی می‌کرد
ناشناس
۰۷:۵۴ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
کنجد خاصیت دارویی درمانی داره
ناشناس
۰۷:۵۴ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
کنجد خاصیت دارویی درمانی داره
ناشناس
۰۷:۴۸ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
کنجد قابلیت بالای صادراتی دارد
ناشناس
۰۶:۳۶ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
قدر محصولاتی که داریم باید بدانیم و آنها رو درست بسته بندی کنیم و بفروشیم