سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا دلار ۴۲۰۰ تومانی توانست به بهبود اقتصاد ایران کمک کند؟

ارز ۴۲۰۰ تومانی چقدر وارد سفره مردم شد و ین میزان ارز به جیب چه کسانی رفته است؟

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ارز ۴۲۰۰ تومانی چقدر وارد سفره مردم شد؟ این میزان ارز به جیب چه کسانی رفته است؟ ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست افراد خاصی به تعداد انگشتان دست، رفته است. البته من تعداد آن‌هایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیبشان رفته است را دارم.

این سخنان تنها بخشی از صحبت‌های انتخاباتی سید ابراهیم رئیسی پیش از انتخابات در برنامه رادیو اقتصاد است که نشان از موضع دولت سیزدهم درباره این ارز معروف داشت.

موضعی که بی شباهت به رویکرد مجلس یازدهم در این باره نبود.

مسیری که ادامه اش به صلاح کشور نبود 

شاهد مثالش هم این صحبت محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بود که با اشاره به طرح پیشنهادی برای اختصاص کارت اعتباری به جای یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی گفته است ادامه مسیر اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به صلاح کشور نیست و نتیجه‌ای جز ایجاد رانت و فساد، توقف تولید، قاچاق کالای اساسی به خارج از کشور و افزایش سرانه مصرف ندارد.

علاوه بر این براساس تصمیم سال گذشته کمیسیون تلفیق بودجه مجلس یازدهم قرار بود این ارز از بودجه ۱۴۰۰ حذف شود، اما با مخالفت حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور وقت مواجه شد تا جایی که در جلسه هیات وزیران در دفاع از اختصاص این ارز گفته بود «کار کاملا درست بوده و برمبنای یک کار درستی آن را انجام داده‌ایم».

 

 حالا این ارز ۴۲۰۰ تومانی که در سال ۹۷ متولد شده بود و قرار بود در تلاطم بازار ارز به کمک مردم بیاید خودش مسبب مشکلات بسیاری شده بود و کشمکش‌های بسیاری بر سر حذف یا عدم حذف آن به وجود آمده بود.

اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم، به نظر می‌رسید که اتحادی در زمینه حذف آن بین دولت و مجلس به وجود آمده است، اما همه چیز به همین سادگی‌ها پیش نرفت. زیرا بازهم بحث موافقت‌ها و مخالفت‌ها در این باره داغ داغ شد.

چشم به راه سال  ۱۴۰۱ 

محسن زنگنه از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص دیگر راه جایگزین حذف ارز حمایتی گفت: باید بپذیریم که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تأثیرات تورمی خود را دارد. اگر حذف ارز حمایتی بدون جایگزین باشد تورم انتظاری را نیز بالا می‌برد. بالا رفتن انتظارات تورمی یعنی بالا رفتن قیمت‌ها در تمام حوزه‌ها مانند حمل و نقل. اما می‌دانیم سیاست ارز ۴۲۰۰ نیز نتوانسته تأثیرمثبتی را سر سفره مردم بگذارد.      

 

با این حال مهدی طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی معتقد بود که ارز ترجیحی بر اساس حکم قانون بودجه ۱۴۰۰ با هماهنگی دولت و بدون محدودیت زمانی در صورت مهیا شدن شرایط در سال جاری حذف خواهد شد.

اما در نهایت به گفته محمد خدابخشی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس قرار شده  تا ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو، نهاده‌های دامی، روغن و اقلام اساسی مردم اختصاص یابد  و به جای حذف ارز در این امور اقدامات نظارتی تشدید شود.

شاید در بودجه ۱۴۰۱ هنوز رد پای ارز ۴۲۰۰ تومانی به طور کامل حذف نشود، اما احتمالا به مرور از میان ما رخت خواهد بست به نحوی که احتمالا در سال ۱۴۰۱ چیزی تحت عنوان ارز ۴۲۰۰ تومانی نخواهیم داشت.

حالا و در پایان به نظر می‌رسد این ارز ترجیحی که از فروردین ۱۳۹۷ متولد شد  و قرار بود در میانه تلاطم‌های اقتصادی مسیر تازه‌ای را پیش روی مردم باز کند بیش از هرچیز به معضلی برای مردم دل شده است تا جایی که بسیاری از کارشناسان آن را «ام الفساد» اقتصاد ایران توصیف می‌کنند و به یکباره هم نمی‌توان آن را از میان برداشت و باید همه چیز را به زمان موکول کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ک.م
۱۱:۱۶ ۱۳ آذر ۱۴۰۰
تا وقتی باند بازی و دزد ی و رانت وجود دارد،دلار ۳۰ هزارتومانی هم کشور را نجات نمی دهد.مشکل از نرخ ارز نیست، مشکل نبود نظارت و یا اراده ی نظارت بر دانه درشت ها است.
صفا
۰۸:۲۹ ۱۳ آذر ۱۴۰۰
با سلام : اسلام به ذات خود ندارد عیبی - هر عیب که هست از مسلمانی ماست . تخصیص ارز 4200 تومانی برای کالاهای اساسی فی نفسه هیچ مشکلی ندارد بلکه نحوه توزیع آن بین افرادی که قصد وارد نمودن دارند مشکل ساز شده است. پاک کردن صورت مسئله ( حذف ارز 4200 تومانی ) و افزایش یارانه های اقشار ضعیف در واقع تکرار اشتباهات گدشته چهار دولت قبلی ( نهم الی دوازدهم) گران شدن کالاهای اساسی چندین برابر یارانه پرداختی است. ( با یارانه 45500 تومانی مرغ از کیلویی 2700 تمان به 7000 تومان رسید. م اکنون مرغ کیلویی 31000 تومان است و یارانه معیشتی برای 60 درصد افراد جامعه 50000 تومان افزایش داشته ! ؟ اگر ارز 4200 تومانی حذف شود قیمت مرغ به کیلویی 65000 تومان و یا بیشتر خواهد رسید و بقیه کالاهای اساسی نیز همین وضع را پیدا خواهند کرد. سوال : چه میزان یارانه ها باید افزایش یابد تا سفره مردم خالی نشود ؟ با این قیمت ها باید یارانه هر نفر 700000 تومان بشود تا قدرت خرید قشر اسیب پذیر حفظ شود. آیا دولت قادر به این افزایش هست ؟ چه تضمینی برای عدم تورم بیشتر وجود دارد ؟ بنابر این ارز 4200 تومانی در بودجه 1401باید به کالاهای اساسی اختصاص یابد. اما این ارز به صورت صحیح صرفاً به دست کسانی برسد که کالای اساسی وارد می کنند، تا از هدر رفت و سرقت آن جلوگیری شود. عدم توانایی دولت در رساندن ارز ترجیحی به دست تجار درستکار ،صادق و با تقوا موجب شده تا زمزمه حذف ارز ترجیحی مطرح شود . ارز ترجیحی مشکل ندارد ، هر عیب که هست از افراد بی تقواست . (( یا عباد الله اتقوالله ))
ناشناس
۰۰:۲۷ ۱۳ آذر ۱۴۰۰
در هر شرایطی در این 30 سال اخیر روز به روز اوضاع اقتصادی کشور و قشر حقوق بگیر و کم درآمد بدتر و بدتر شده و هر بسته و طرح اقتصادی که دولت و مجلس ارایه داده فقط به نفع خواص و خودشان بوده.
ناشناس
۲۲:۵۹ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
آیا دلار 30000 تومانی توانست به بهبود اقتصاد ایران کمک کند؟
ناشناس
۲۲:۵۳ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
خیر
ناشناس
۱۸:۲۸ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
از اولش هم غیر از لیبرال های بی وطن، کسی امیدوار نبود که این نوع ارزپاشی، به نفع مردم شریف ایران اسلامی باشد.
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
خیلی کمک کرد به سرمایه دارها
من توی ی شرکت بازرگانی کارمیکنم با این ارز۴۲۰۰تومنی از فرش به عرش رسید
علی
۱۳:۰۵ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
این ارز 4200 تومانی مثل یارانه 45 هزار تومنی ثابت مونده
فک کنم مدیرش همون مدیر یارانه هاست
فقط مثل یارانه کم کم داره حذف میشه