سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارشدی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

قیمت نان، همان نرخ اعلامی سازمان حمایت و کارگروه گندم و نان استان است

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران گفت: با توجه به نظارت دستگاه های مسئول بر کارخانجات آرد، بی کیفیتی نان در برخی واحدهای خبازی ارتباطی به گندم ندارد.

عباس ارشدی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران در گفت و گو با  باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در بحث قیمت نان عوامل متعددی همچون گندم، آرد استحصالی از گندم، ماشین آلات، پخت نان، نیروی انسانی و سایر افزودنی ها اثر گذار است.

او گفت: گرچه گندم و آرد عمده شاخص اثرگذار بر کیفیت است، اما کیفیت تنها به این ۲ شاخص ارتباط ندارد. کیفیت گندم‌های موجود در کشور در شرایط بسیار خوبی قرار دارند به طوری که بنابر آنالیز صورت گرفته از گلوتن و پروتئین از سطح استانداردها بالاتر هستیم. بنابر بررسی های صورت گرفته، کیفیت گندم های موجود در تهران که در اختیار خبازی ها قرار می دهیم، از وضعیت مناسبی برخوردار است.

به گفته او، آرد استحصالی گندم در کارخانجات مرتب در حال ارزیابی از سوی نمایندگان غذا و دارو و سازمان استاندارد است، حال اینکه نان تولیدی برخی واحدهای خبازی کیفیت لازم را ندارد، عوامل دیگر باید آنالیز شود چرا که عدم یا کاهش کیفیت آرد تولیدی واقعیت ندارد‌.

ارشدی گفت: طی سال‌های ۹۳ تا ۹۸ قیمت نان تغییری نداشت، در حالی که خبازی واحد صنفی است و استدلال این است که قیمت آرد تغییری نداشته، لذا قیمت نان هم نباید تغییر کند. با وجود آنکه ۲۰ درصد قیمت تمام شده نان را آرد و ۸۰ درصد سایر مولفه ها همچون اجاره واحد صنفی، نیروی انسانی، دارایی، مالیات، بیمه و هزینه های انرژی شامل می شود، بنابراین امسال قیمت نان پس از تصویب سازمان حمایت تغییر کرد که همواره بازرسان اتحادیه ها و وزارت صمت قیمت ها را کنترل می کنند.

این مقام مسئول گفت: قیمت نان در واحدهای خبازی، نرخ اعلامی سازمان حمایت و کارگروه گندم و نان استان است. تنها قیمت نان های به اصطلاح لاکچری که بنابه درخواست مشتری با وزن بالا، کنجد، سبوس یا سبزیجات زده می شود، بالاتر است.

او گفت: بنابر توصیه کارشناسان تغذیه، ریختن خشخاش و سبوس در معرض شعله های مستقیم به علت سوختگی برای سلامتی مضر است چرا که استاندارد سبوس گیری برای مصارف نان سنگک حداکثر ۱۲ درصد، نان تافتون و لواش ۱۵ درصد و بربری ۱۸ درصد است و به عبارت دیگر هر چه درصد سبوس گیری نان پایین تر باشد، کیفیت آرد بالاتر است.

به گفته ارشدی، گرچه مردم تصور می کنند که نان های سفید کیفیت بالاتری دارند، اما نان دارای پروتئین لازم و سبوس گیری مناسب تیره تر است.

مدیر کل دفتر غله و خدمات بازرگانی تهران در پایان گفت: بر اساس اعلام کارگروه گندم و نان استان و سازمان حمایت قیمت نان بربری آرد یارانه ای یک هزار و ۸۰۰ تومان، نان بربری آزاد پز ۲ هزار و ۵۰۰ تومان، تافتون سنتی یارانه ای ۹۰۰ تومان، تافتون آزادپز یک هزار و ۲۰۰ تومان، لواش یارانه پز ۵۰۰ تومان و لواش آزادپز ۶۵۰ تومان، سنگک یارانه ای ۲ هزار تومان، سنگک آزاد پز ۳ هزار تومان، تافتون خراسانی یارانه ای یک هزار تومان، تافتون خراسانی آزاد پز یک هزار و ۵۰۰ تومان، هر کیلو لواش ماشینی اتوماتیک یارانه ۵۰۰ تومان و آزاد پز ۶۵۰ تومان است.

انواع نان قیمت نان
قیمت نان بربری آرد یارانه ای یک هزار و ۸۰۰ تومان
نان بربری آزاد پز ۲ هزار و ۵۰۰ تومان
تافتون سنتی یارانه ای ۹۰۰ تومان
تافتون آزادپز یک هزار و ۲۰۰ تومان
لواش یارانه پز ۵۰۰ تومان
لواش آزادپز ۶۵۰ تومان
سنگک یارانه ای ۲ هزار تومان
سنگک آزاد پز ۳ هزار تومان
تافتون خراسانی یارانه ای یک هزار تومان
تافتون خراسانی آزاد پز یک هزار و ۵۰۰ تومان
هر کیلو لواش ماشینی اتوماتیک یارانه ۵۰۰ تومان
هر کیلو لواش ماشینی آزاد پز ۶۵۰ تومان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.