به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ هنوز خاموشیهای تابستان از خاطر مردم نرفته است که خاموشیهای زمستان و فصل سرد هم به نوعی دیده می شود.
فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در نشست کمیسیون انرژی با وزرای نفت، نیرو و صمت در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به خاموشیهای فصل تابستان پیش بینی میشود در فصل زمستان هم احتمال خاموشی وجود داشته باشد. در نتیجه تمهیدات لازم باید اندیشیده شود و امکانات کل کشور برای مقابله با مشکلات بسیج باشد.
وی افزود: بهعلاوه راهاندازی ستاد هماهنگی میان وزارتخانههای مربوط موضوع دیگری بود تا مصرف برق در زمستان مدیریت شود.
همه ساله با فرارسیدن فصل سرما مصرف گاز بخش خانگی در کشور افزایش مییابد و به دلیل آنکه توان تولید گاز در کشور محدود است گویا برنامه ریزی برای تامین سوخت نیروگاهها صورت نگرفته است.
ولی به گفته مسئولان سوخت نیروگاهی تکمیل است و برای فصل سرد سال هیچونه مشکلی از نظر سوخت رسانی در کشور نخواهیم داشت.
جواد اوجی وزیر نفت تصریح کرد: از چند روز گذشته با افزایش مصرف گاز در کشور شروع به محدود کردن گاز در صنایع سیمانی کرده ایم که البته این کمبود با سوخت مایع جبران شده است.
او افزود: مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به بیش از ۵۱۷ میلیون متر مکعب رسیده که در مقایسه با سال گذشته ۲۲ درصد افزایش داشته است.
وزیر نفت گفت: سوخت صنایع قطع نشده بلکه از گاز به سوخت مایع تبدیل شده است.در بحث بهینه سازی مصرف اقداماتی شروع شده است و افزایش تعرفه های مشترکان پرمصرف را در دستور کار داریم.
او ادامه داد: از اول آذر بازرسان از ساختمان های اداری بازدید داشته اند. ۱۴۲۸ اخطار داده شده و گاز ۱۲۴ اداره پرمصرف هم قطع شده است.
غلامعلی رخشانی مهر معاون هماهنگی توزیع توانیر در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای تامین برق زمستان ۱۴۰۰ گفت: برای نیروگاه ها سوختهای مایع در حال بارگیری هستند و این ظرفیتها تکمیل میشود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر افزود: بحران انرژی در زمستان اختصاص به یک کشور و منطقه نیست و اگر بخشهای تامین کننده انرژی مثل سوخت مایع و گاز وزارت نیرو سنکرون عمل نکنند و مشکلی در این زمینه به وجود آید ممکن است محدودیتهایی اعمال شود، اما در تلاش هستیم که این اتفاق نیفتد.
متاسفانه با فرار رسیدن فصل زمستان هشدارهایی از جانب مسئولان برای جلوگیری از خاموشیهای زمستانه به گوش میرسد. گلایه همیشگی مردم این است که چرا هم در گرمای تابستان و هم سرمای زمستان باید شاهد خاموشی و قطع برق باشند در حالی که منشأ خاموشیهای تابستانه و زمستانه متفاوت است و برای رفع هرکدام باید نسخهای پیچید.
محسن طرزطلب مدیر عامل شرکت برق حرارتی از نگرانی سوخت نیروگاهی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در فصل سرد سال گفت: در حال حاضر بیشترین مشکل ما سوخت رسانی به نیروگاههاست.
او گفت: در اواخر آذر باتوجه به کاهش دما در برخی از نقاط کشور به خصوص شمال و شمال شرقی دغدغه ماست که کاهش تولید به دلیل مصرف گاز در بخش خانگی نداشته باشیم.
مدیر عامل برق حرارتی اضافه کرد: در سال گذشته ۱۴ میلیارد لیتر سوخت مازوت و گازوئیل به دلیل کاهش دما در نیروگاهها مصرف شد.
او بیان کرد: امکان دارد مشکل سوخت رسانی در دی ماه و بهمن ماه به دلیل افزایش مصرف گاز خانگی در نیروگاههای شمال و شمال شرق کشور داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت برق حرارتی اضافه کرد: در حال حاضر هماهنگیهای خوبی برای جلوگیری از مشکلات برای عدم قطعی برق میان برق حرارتی، وزارت نیرو و نفت در حال انجام است.
او بیان کرد: در حال حاضر تمامی نیروگاههای کشور به خصوص مناطق حساس تحت کنترل ما هستند و طبق پیش بینیهای انجام شده تمامی ظرفیت سوخت نیروگاههای کشور اواخر آبان ماه تکمیل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت برق حرارتی اضافه کرد: ما در کشور ۱۲۹ نیروگاه تولید برق دایر است که سوخت اول همه آنها چه به صورت گازی، سیکلترکیبی یا بخاری، سوخت گاز است و از این تعداد ۱۶ نیروگاه نیز قابلیت استفاده از مازوت را هم دارند.
طرزطلب افزود: تمام نیروگاههای فعال، بر پایه سوخت گاز بسته شدهاند، ولی برنامهریزی صورت گرفته به نحوی است که در صورت نرسیدن گاز از سوخت مایع مانند گازوئیل و مازوت نیز استفاده شود.
متاسفانه دو پهلو صحبت کردن زیربطان در مواجه با آغاز فصل سرد گرمی را از دل مشترکان میبرد.
اما مشکل اصلی، یعنی تأمین سوخت نیروگاهها در زمستان هنوز در جای خود برقرار است. اهمیت این بحث تا جایی است که وزیر نفت در نخستین اظهارات خود به عنوان وزیر نفت به این بحث اشاره کرد و گفت: تأمین سوخت زمستانی نیروگاهها از جمله دغدغههای اصلی وزارت نفت است.
اما برخی براین باور هستند که امسال ۲۰ ساعت خاموشی در کشور اتفاق خواهد افتاد، ولی این موضوع را ما از وزارت نیرو بررسی کردیم که محمد حسن متولی زاده مدیر عامل شرکت توانیر گفت: به هیچ عنوان ما این خبر ۲۰ ساعت خاموشی در زمستان ۱۴۰۰ را تائید نمیکنیم.
محمدرضا جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در کل کشور ۲۲ پالایشگاه داریم که از آنها میتوانیم ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز را تصفیه کرده و به شبکه گاز تحویل دهیم.
او افزود:، چون ۸۰ درصد از گاز کشور در جنوب کشور تولید میشود و از سوی دیگر، ۷۰ درصد مصرف در شمال کشور است، یک ناترازی در تولید و مصرف داریم و باید این گاز را از جنوب به شمال برسانیم. طبیعتاً مصرف ما زمانی زیاد میشود که کشور با اُفت دمایی مواجه شود، بنابراین، غالباً ۵ ماه پایانی سال را به عنوان فصل سرد سال میشناسیم و ملاک کارهای تعمیراتی و افزایش تولید قرار میدهیم.
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو نیز روز در حاشیه نمایشگاه صنعت برق گفته است: امسال با همکاری وزارت نفت ما در حال پر کردن مخازن هستیم تا در زمستان نیروگاهها بتوانند امکان تولید کامل را داشته باشند.
با توجه به محدودیتها برای صادرات میعانات گازی و عدم امکان استفاده از آن در داخل به دلیل تکمیل نشدن پالایشگاههای میعانات گازی سیراف، استفاده از میعانات گازی به عنوان سوخت نیروگاهها علاوه بر اینکه مشکل تأمین سوخت نیروگاهها در زمستان را مرتفع خواهد کرد، بر این اساس انتظار میرود این راهکار هرچه سریعتر در هماهنگی بین وزارت نفت و وزارت نیرو در دستور کار قرار بگیرد.
گزارش از رضا زارع
انتهای پیام/
خوب گاز اگه کمه و ندارین چرا به کشورهای دیگه می دین اونم بدون برگشت پولش ؟!!!!
شروع شد
مردم شریف مناطق گرمتر کشور ایران اسلامی عزیزمان در زمستان باید رعایت کنند و گاز کمتر مصرف کنند برای رضای خداوند جل جلاله و یاری هم وطنانشان در مناطق بسیار سرد کشور ایران اسلامی عزیزمان تا به قطعی گاز و کم بود گاز برخورد نکنند و از شدت سرما مریض نشوند و این عمل خیراندیشانه خیرخواهانه از طرف هم وطنان عزیزمان نشانه انسانیت و بشر دوستی و همبستگی و یکپارچگی وحدت ایرانیان را به نمایش می گذارد و ثواب و اجر عظمی هم برای نیک اندیشان در دنیا و آخرت دارد .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه .
ولسه تأمین گاز همین تعداد هم مشکل داریم.
اون موقع اغلب شهرها مدرسه نداشت که بخواد رایگان باشه، دارو که جای خود داره.
تو امار جهانی ایرانی ها جزو بیشترین مصرف کننده های انرژی هستند. اگر غربی ها مثل ایرانی ها مصرف می کردند نسلشون منقرض می شد
زمستونم گاز
دست شما درد نکنه
شما هم مال همین کشور هستید به جای فرافکنی و انتقاد های بی مورد از ایده های خوب و مثبت و کارساز صحبت کنید که مسئولین استفاده کنند
تابستون برق نداریم زمستون گاز نداریم
به مصرف میرسه با کشورهای اروپایی مقایسه میشیم ولی به رفاه که میرسه با گابون مقایسه میشیم
کی دوست داره پول خودش رو بریزه جیب اداره گاز؟حتما سرده که روشن کردن مردم دیوانه نیستن
کی هستین شماها از کجا اومدین واقعا
اول اینکه ما بچه های دهه 60 و 70 با مفاهیمی مثل بابا برقی و آقای ایمنی سر و کار داشتیم و تا حدودی مدیریت مصرف رو بلدیم ولی قبلتری ها و جدیدترها این رو کمتر آموزش دیدند و هنوز از بخاریهای بالا شعله زیاد و پنجره های باز برای معتدل کردن هوا استفاده میشه که راهش کم کردن بخاری و چند دقیقه صبر است
دوم اینکه در کشورهای پیشرفته لباس تابستان و زمستان در خانه متفاوت است ولی ما ایرانیان دوست داریم در تابستان و زمستان در خانه با زیر پیراهنی باشیم
سوم اینکه بدلیل بیماری کرونا در تمام ادارات و سازمانها موتورخانه ها و وسایل گرمایشی روشن و با تمام توان در حال کار هستن و پنجره ها تماما باز است اگر واگیر است چرا در بخش های دیگر نیست زیرا در همین ایام بنده و همکاران در دفاتر با ماسک حضور داریم و در و پنجره ای باز نیست و تنها راه تبادل هوا باز و بسته شدن در توسط مشتری و ارباب رجوع هاست
چهارم اینکه وسایل گرما زا عمدتا فاقد کارایی و بهروری و راندمان انرژی بالایی هستند که خود مزید بر علت است و این در صنایع هم به چشم میخورد
و نکته پنجم و پایانی اینکه روشهای استخراج و فرآوری و انتقال ما به 40 و 50 سال گذشته برمیگردند و به رغم تلاش های اخیر، توسعه و تغییر نگرشی خاصی در این حوزه صورت نگرفته است
خب وقتی با یه دنیا سر جنگ داشته باشی آخرش تحریم میشی و میشه این وضعیت
بازم بی برنامگی مسئولان و مقصر جلوه دادن مردم
مادردنیا مقام دوم گاز داریم بابهترین ذخایر گازدنیابا۸۰ میلیون جمعیت وتنها نیمی ازاستانهای گازدارومصرف کننده گازاستان های جنوبی که خودشون تولیدکننده گازهستند گازکشی ندارندبا نیمی ازجمعیت کشوراینقدرهیاهو برای چیه چرا ما کوتاهی های دولت ها رابه گردن مردم میندازیم وهمیشه طلبکار مردم هستیم جناب دولت
چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مردم چه گناهی کردن ؟