سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل مخابرات منطقه اصفهان:

اثر زیانباری از دکل های تلفن همراه اصفهان گزارش نشده است

مدیرکل مخابرات منطقه اصفهان گفت: تاکنون "دفتر حفاظت در برابر اشعه" سازمان انرژی اتمی و "وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات" گزارشی مبنی بر ایجاد آلایندگی توسط دکل‌های تلفن همراه اعلام نکرده اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، دکل‌های مخابراتی دکل‌هایی هستند که برای مقاصد مخابراتی از قبیل نصب دیش‌های مایکروویو، آنتن‌های رادیو، تقویت آنتن‌های موبایل، آنتن‌های بیسیم و… استفاده می‌شود.

اسماعیل قربانی مدیرکل مخابرات منطقه اصفهان گفت: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی تنها نهاد "دفتر حفاظت در برابر اشعه مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور" مرتبط با سازمان انرژی اتمی و "وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات" به‌اتفاق می‌توانند در مورد مباحث مرتبط به بهداشت محیط دکل‌های مخابراتی اعلام نظر کنند و سایر مراکز و نهادها، مرجع علمی و قانونی برای اعلام نظر در این خصوص نیستند.

قربانی بابیان اینکه برای بررسی این موضوع در قانون مسیر مشخص تعیین‌شده است، اضافه کرد: ماهیت سرویس تلفن همراه مبتنی بر ارتباطات رادیویی است، که دارای مولفه‌های فرکانس و قدرت آن است و استاندار‌های مربوط به آن‌ها به تایید، بیشتر کشور‌های مختلف رسیده است.

وی ادامه داد: هر شهروندی که نگرانی نسبت به اشعه دکل یا دکل‌های مخابراتی مشخصی دارد می‌تواند به سازمان تنظیم مقررات رادیویی مراجعه کند و این سازمان با ارجاع موضوع به "دفتر حفاظت در برابر اشعه مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور" مرتبط با سازمان انرژی هسته‌ای آزمایش و بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد.

دکل‌های مخابراتی استان اصفهان اثر زیانباری ندارد

به گفته وی در بررسی‌های انجام‌شده تاکنون موردی از وجود چگالی بیش از حد استاندارد تشعشعات امواج دکل‌های مخابراتی در استان اصفهان گزارش نشده است.

مدیرکل مخابرات منطقه اصفهان تصریح کرد: اظهارنظر‌های غیر کارشناسی در مورد امواج دکل‌های مخابراتی ارزشی ندارند و تنها موجب نگرانی شهروندان می‌شود، بنابراین راه‌حل نهایی برای کاهش این نگرانی، شفاف‌سازی اثرات هرگونه امواج بر شهروندان از سوی سازمان‌های مرتبط است تا بازار شایعات از رونق بیفتد.

قربانی تاکید کرد: در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در مورد مسایل مرتبط با بهداشت محیط دکل‌های مخابراتی حتی به نام سازمان‌هایی مانند محیط‌زیست یا علوم پزشکی و سازمان‌های دیگر اشاره نشده است.

وی افزود: سازمان تنظیم مقررات رادیویی به‌عنوان نماینده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در همه مناطق کشور دارای نماینده و تجهیزات پیشرفته است و موضوع بررسی قدرت امواج رادیویی دکل‌های، مخابراتی از طریق این سازمان قابل‌پیگیری است.

دکل مخابرات تنها برای توسعه شبکه تلفن همراه به کار می‌روند

قربانی بابیان اینکه دکل‌های مخابرات منطقه اصفهان، برای توسعه شبکه تلفن همراه به کار می‌روند و کاربرد دیگری ندارند، افزود: مردم می‌توانند اطلاعات دکل‌ها را از مخابرات و یا سازمان تنظیم مقررات رادیویی دریافت کنند، همه دکل‌های، شرکت مخابرات پلاک توضیحات مشخص و نصب‌شده دارند و تفکیک آن‌ها براحتی امکان‌پذیر است.

وی افزود: دکل‌های متعددی در سطح کلانشهر اصفهان وجود دارند که از بیشتر آن‌ها برای ارتباط "اینترنت بیسیم" استفاده می‌شود و ارتباطی به شرکت مخابرات ندارند و متعلق به شرکت‌های مجوزدار فعال درزمینهٔ اینترنت بیسیم هستند که مجوز فعالیتشان را از سازمان تنظیم مقررات رادیویی دریافت کرده‌اند.

وی ادامه داد: بیشتر دکل‌های شرکت مخابرات منطقه اصفهان مربوط به سایت‌های تلفن همراه است و تعداد کمتری هم برای برقراری ارتباط بین سایت‌ها و مراکز اصلی تلفن همراه کاربرد دارد.

قربانی افزود: برای افزایش ظرفیت و کیفیت، خدمات شبکه همراه در اصفهان نیاز به افزایش تعداد دکل‌های BTS وجود دارد.

به گفته وی، این مهم با همکاری مردم و سازمان‌هایی که مکان‌های مناسبی برای استقرار دکل‌ها در اختیاردارند و سازمان‌های حاکمیتی مانند استانداری و شهرداری و سازمان تنظیم مقررات رادیویی با شرکت مخابرات میسر است.

در همین زمینه، رییس مرکز بهداشت محیط علوم پزشکی اصفهان  گفت: امواج دکل‌های رادیویی و مخابراتی ارتباطی با سازمان انرژی اتمی ندارد، کار با اشعه به این سازمان مربوط می‌شود و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به‌عنوان یک‌نهاد نظارتی، با پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها قادر به چگالی سنجی امواج رادیویی و الکترومغناطیسی است.

سید مهدی میرجهانیان، افزود: برای دکل‌ها و نهاد‌های الکتریکی که میدان الکتریکی به نسبت قوی تولید می‌کنند، قوانین و شیوه نامه هایی وجود دارد.

وی ادامه داد: مرکز بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، از طریق استعلام و پاسخ به مراجع قانونی آمادگی آزمایش، چگالی سنجی امواج دکل‌های مخابراتی و حتی خطوط انتقال نیروی برق را دارد و تاکنون بار‌ها در موارد شکایت از دکل‌های مخابراتی که از مراجع قانونی به این مرکز ارجاع شده است، دکل‌ها را مورد آزمایش و نتایج را به مراکز قانونی اعلام کرده‌ایم.

میرجهانیان تصریح کرد: مرکز بهداشت محیط و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مجهز به پیشرفته‌ترین دستگاه‌های چگالی سنجی امواج است که در سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور موجود نیست.

کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این پیوند گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که متولی نصب و اعطای مجوز نصب و بهره‌برداری برای دکل‌های مخابراتی است، مجهز به دستگاه‌های چگالی سنجی امواج است و در بدو استقرار دکل و پس‌ازآن نیز به‌صورت دوره‌ای بر شدت امواج دکل‌های مخابراتی نظارت دارد.

احمد شماعی زواره افزود: در صورتیکه فرد یا افرادی نگرانی بابت امواج دکل‌های مخابراتی دارند می‌توانند با مراجعه به مراجع قضایی و پس از کسب دستور دادستانی و یا مقام قضایی برای بررسی توسط واحد بهداشت محیط به این مرکز مراجعه و این مرکز آزمایش چگالی‌سنجی امواج را انجام می‌دهد و گزارش را تقدیم مقامات قضایی می‌کند.

وی تاکید کرد: طبق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و آموزش پزشکی هر دکلی که در استان نصب می‌شود، باید قبل از احداث با ارایه مستندات سازه و ایمنی از معاونت بهداشت مجوز احداث اخذ و بعد از نصب نیز با ارایه مستندات چگالی سنجی و آزمایش‌های مرکز بهداشت، مجوز بهره‌برداری دریافت کند.

شماعی زواره اظهار داشت: در بیش از ۳۰۰ آزمایش چگالی سنجی که در ۲ سال گذشته در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام‌شده است، موردی که قدرت امواج آن بیشتر از استاندارد‌ها باشد مشاهده نشده و در بیشتر موارد محدوده قدرت امواج حتی از مقدار استاندارد بسیار کمتر بوده است و بیشتر نگرانی مردم از این موضوع جنبه روانی دارد.

وی یادآور شد: دستگاه‌های چگالی سنجی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بسیار پیشرفته بوده و تنها تعداد معدودی دانشگاه در کشور از آن‌ها برخوردارند و بتازگی عملیات کالیبراسیون آن‌ها زیر نظر سازمان انرژی هسته‌ای انجام شد است.

آنتن موبایل یا BTS همان ایستگاه فرستنده و گیرنده‌ای است که در نقاط مختلف شهر‌ها و جاده‌ها نصب‌شده و به کمک شبکه‌های سلولی آنها، آنتن دهی انجام می‌گیرد. برخی مطرح می‌کنند که تشعشعات دکل‌های مخابراتی برای سلامت انسان مضر هستند، اما به گفته سازمان جهانی بهداشت جهانی WHO مدارک قابل استنادی مبنی بر خطرزا بودن این امواج در دسترس نیست و با رعایت استاندارد و ایجاد سیستم پایش هیچ خطری متوجه افراد نمی‌شود.

در حال حاضر یک هزار و ۱۵۰ دکل مخابراتی سه اپراتور تلفن همراه در اصفهان موجود است که همه آن‌ها از سازمان تنظیم مقررات رادیویی مجوز اخذ کرده اند و آزمایشات چگالی سنجی آن‌ها انجام شده و امواج آن‌ها در حد استاندارد‌های جهانی است.


منبع:ایرنا

انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.