سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

رشد ۳۱ درصدی حوادث رانندگی در سال ۱۴۰۰/ جاده‌ها چه مقدار در وقوع تصادفات نقش دارند؟

طبق اعلام سازمان پزشکی قانونی، حوادث رانندگی رشد ۳۱ درصدی داشته و مسئولان باید برای کاهش عوامل این تصادفات اقداماتی موثر انجام دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،تصادفات همیشه برای همه ناخوشایند هستند و بروز آن هم دلایل متعددی دارد که شامل ساختار نامناسب جاده‌ها، بی‌حواسی رانندگان، عدم داشتن مهارت و... است، اما در این میان پلیس راهنمایی و رانندگی هم بار‌ها در این خصوص از آماری خبر داده که حتی کمترین آن هم نگران کننده است و باید برای آن فکری کرد.

سال ۹۹ بود که سردار سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا گفت:کاهش ۶۴درصدی تصادفات در جاده‌ها را داشته ایم، همچنین تعداد جانباختگان ۵۹درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل و مجروحین نیز به میزان ۴۸درصد کاهش داشته ایم. در این ایام عدم توجه به جلو در حین رانندگی با ۴۵درصد و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه به میزان ۱۹ درصد از بیشترین علل تصادفات جاده‌ای بوده است.»، اما حالا در سال ۴۰۰ قرار داریم و این آمار‌ها تفاوتی داشته است؛ همچنین ریشه این تصادفات در استفاده از تلفن همراه و تلویزیون حین رانندگی است. به طور کلی علت ۳۴ درصد تصادفات اتوبوس‌ها عدم توجه به جلو، ۱۰ درصد سرعت بالا و ۹درصد انحراف به چپ است.

وی گفت: امروزه بایستی مدیریت بر پایه عقل باشد و عقل نیز مبتنی بر فناوری و اطلاعات است، یعنی بایستی از تکنولوژی و فناوری‌های جدید استفاده کنیم و از حضور استارتاپ‌ها نیز بهره‌مند شویم. امروزه می‌توان رانندگان و ناوگان را کنترل کرد. ما آمادگی داریم در این حوزه نیز جلسات و همکاری‌های بیشتری داشته باشیم. ما باید قبل از حرکت، وضعیت راننده و اتوبوس و مسافر را کنترل کنیم که این وضعیت شامل بستن‌کمربند و تعداد مسافر و … است. البته چهار عامل شکل گیری تصادفات در کشور شامل سرعت بالا، سبقت غیر مجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خواب آلودگی راننده است که هر چهار عامل را در ناوگان عمومی داریم.

جان باختن ۲ هزار و ۵۹۶ نفر در حوادث رانندگی

حال از این صحبت‌ها یک‌سال می‌گذرد، سازمان پزشکی قانونی کشور با استناد به گواهی‌های مرگ صادرشده در دوماهه اول سال ۱۴۰۰ اعلام کرد که: در طی مدت موردنظر، ۲۵۹۶ نفر در حوادث رانندگی در ایران، جان خود را از دست دادند. کشته‌شدگان حوادث رانندگی در مدت مشابه سال گذشته ۱۹۸۰ نفر بود که در مقایسه با رقم فعلی، ۳۱.۱ درصد رشد داشته است. همچنین در ادامه پلیس راهور ناجا چند روز گذشته اطلاع رسانی کرد که : سهم عامل انسانی در بین عوامل سه‌گانه بر تصادفات جاده‌ای، بیشتر است.

عواملی همچون  نقاط حادثه خیز هم وجود دارد! رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در آبان امسال گفت: هزار و ۵۸۵ نقطه حادثه خیز را در کشور شناسایی کردیم و تا الآن حدود ۵۰۰ نقطه از نقاط شناسایی شده اصلاح و ایمن سازی شده است. به دلیل محدودیت منابع سرعت اصلاح این نقاط کافی نبوده است؛ پلیس راه کشور دو سال گذشته اعلام کرد که از بین نقاط شناسایی شده ۲۵۱ نقطه در اولویت اول قرار دارد بنابراین ما این نقاط را اولویت کاری قرار دادیم و تا امروز حدود ۲۳۰ نقطه از نقاط اعلامی پلیس راه اصلاح و ایمن سازی شده است و حدود ۱۰ نقطه دیگر هم تا پایان امسال اصلاح و ایمن سازی و بقیه هم در سال آینده انجام می‌شود.در صورتی که مشکل بودجه ای نداشته باشیم سالانه هزار نقطه را ایمن سازی می کنیم.

نقش مهم تابلو‌ها در پیشگیری از حوادث جاده‌ای

مرتضی مردای‌پور مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ایمنی جاده‌ها گفت: مثلثی تحت عنوان مثلث ایمنی جاده‌ای وجود دارد که سه بخش آن شامل راه (جاده)، وسیله نقلیه و راننده (انسان) است. هر کدام از این سه مورد که ایمنی کمتری داشته باشد، باعث حوادث جاده‌ای خواهد شد و گاهی اوقات هم ترکیبی از این موارد باعث وقوع حوادث جاده و ترافیکی می‌شود. در بحث ایمنی جاده‌ها، علاوه بر استاندارد بودن راه‌ها، محدود کننده‌ها و تابلو‌ها‌ی جاده‌ای هم نقش بسیار مهمی در این خصوص دارند.

مردای‌پور ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی متولی اصلی رسیدگی به تابلو‌ها هست، چون نصب، سایز، رنگ‌بندی و ارتفاع آنها، طبق استاندار‌هایی تعریف شده که اجازه نمی‌دهد هر شخصی یا سازمانی اقدام به اجرای آن کند و هلال احمر هم از این قاعده مستثنی نیست. هلال احمر مانند دیگر دستگاه‌های امدادی در بحث حوادث جاده‌ای، عضو کمیسیون ایمنی راه‌ها است که وزیر راه و شهرسازی به عنوان رئیس این کمیسیون به حساب می‌آید. اگر هلال احمر بخواهد تابلو‌های اطلاع‌رسانی پایگاه‌های خود و حتی شماره ۱۱۲ را نصب کند، حتما باید از طریق این کمیسیون اقدام کند.

مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر افزود: سطح استاندار تابلو‌های ایران مطابق با استاندارد‌های بین المللی هست، اما بدلیل محدودیت منابع تعداد تابلو‌ها کمتر از حد انتظار باشد که بهترین منبع برای ارائه آمار در این زمینه، کمیسیون ایمنی راه‌ها و وزارت راه و شهرسازی است. ما سامانه اطلاعاتی تحت عنوان DMIS (سامانه مدیرت اطلاعات سوانح) داریم که تمامی عملیات‌های امداد و نجات ما در آن ثبت می‌شود. در تحلیل‌هایی که از این سیستم بدست می‌آوریم، نقاط پرحادثه را شناسایی و در کارگروه‌ها و کمیسیون ایمنی راه‌ها منتقل می‌کنیم تا نواقص برطرف شود.

جمعیت هلال احمر با شماره ۱۱۲ به عنوان یکی اصلی‌ترین شماره‌های امدادی در پاسخگویی به حوادث و به ویژه در امدادرسانی جاده‌ای، نقش مهمی را در رهاسازی و انتقال مصدومان در کنار وزارت بهداشت درمان و اورژانس کشور ایفا می‌کند.

۵ هزار و ۲۰۰ نقطه حادثه خیز در معابر و جاده‌ها وجود دارد

وی تاکید کرد: نقاط حادثه خیز بر اساس تصادفات یک دوره سه ساله شناسایی می‌شود و بلافاصله فرآیند مطالعه و تهیه طرح‌های ایمن سازی آن‌ها انجام می‌شود و با توجه به منابع مالی که دولت در اختیار ما قرار می‌دهد هر ساله تعدادی از این پروژه‌ها را در چرخه اجرا و ایمن سازی قرار می‌دهیم. اگر نقاط حادثه خیزی که در یک دوره سه ساله شناسایی شدند رفع شوند ۲۰ درصد تلفات جاده‌ای کاهش پیدا می‌کند.

در این راستا، پلیس نظر دیگری دارد، سردار هادیانفر اظهار کرد:  ما سالهاست که می گوییم باید به نقاط حادثه خیز توجه جدی شود. ۵۲۰۰ نقطه حادثه خیز در معابر و جاده های ما وجود دارد که از این تعداد ۳۲۰۰ مورد آن مربوط به جاده هاست و باید وزارت راه نسبت به ایمن سازی و رفع معایب آن اقدام کند و ۲۰۰۰ نقطه نیز مربوط به شهرداری هاست که باید شهرداری ها آن را اصلاح کنند.

بیشترین تلفات رانندگی متعلق به کدام استان‌ها است؟

طبق آمار اخیر، در هفت ماهه امسال استان‌های فارس با ۸۲۷، تهران با ۷۰۶ و سیستان و بلوچستان با ۶۶۷ فوتی بیشترین و استان‌های ایلام با ۸۰، کهگیلویه و بویراحمد با ۱۴۵ و قم با ۱۴۷ فوتی کمترین آمار تلفات حوادث رانندگی را داشتند و لازم است مسئولان مربوطه به این موضوع اهتمام ویژه‌ای داشته باشند تا شاهد کاش اعداد و ارقام مربوط به تصادفات و تلفات باشیم، اما این موضوع صدای مجلسی‌ها را هم در آورده است.

محسن علیزاده نماینده مجلس در تذکر شفاهی جلسه علنی روز ۱۱ آذر امسال اظهار کرد: علیرغم اینکه سفر‌های بین استانی به دلیل محدودیت‌های کرونایی کاهش پیدا کرده است، اما تلفات جاده‌ای همچنان ادامه دارد، چرا طرح‌های ایمن سازی جاده‌ای در نقاط حادثه خیز به کندی پیش رفته است؟ امروز شاهد انتشار خبر‌های متعددی درباره تصادفات منجر به فوت در کشور هستیم.

وی گفت: به دلیل کم کاری و اهمال کاری و همچنین عدم انجام تکالیف قانونی کمتر فردی از جامعه به دلیل تصادفات جاده‌ای داغدار عزیزی در کشور نیست، روز گذشته داغدار سانحه تصادف اتوبوس در محور کاشان_قم بودیم و امروز داغدار واژگونی مینی بوس حامل دانش آموزان کرمانشاه، رییس جمهور به وزیر راه برای بررسی این موضوع و اصلاح نقاط حادثه خیز کشور تذکر دهد.

با توجه به وجود کرونا و جولان آن در کشور؛ طبیعتا انتظار می‌رفت حجم مسافرت مردم به مقدار زیادی کاهش پیدا کند اما حال که این اتفاق رخ نداد، باید حداقل اصلاح ساختاری جاده‌ها به بهترین نحو صورت گیرد تا آمار تلفات جاده‌ای و میزان تصادفات کاهش پیدا کند اما چنین کاری نیازمند تدبیر و همت ارگان‌ها و مسئولان ذیربط است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
امیر
۲۳:۰۱ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
درود به شرف مسیولین دوشرکت خودرو سازی بزرگ دنیا سایپا و ایران‌خودرو خدا کنه هیچ وقت تعطیل نشه چون رکورد وسکوی اول رو از دست می دیم
ناشناس
۰۷:۰۳ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
یکی از علتای تصادفا اینه که وزارت نیرو صبح زود هنوز هوا روشن نشده چراغ خیابونا رو خاموش میکنه و عصرام تا کاملا تاریک نشده روشن نمیکنه
دولت باید به وزارت دستور بده صبحا تا هوا کاملا روشن نشده حق ندارن چراغا رو خاموش کنن و عصرام تا هوا تاریک نشده روشن کنن
کیهان
۰۰:۱۲ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
جدایی ازعوامل انسانی در تصادفات ،سهم جاده ها و معابر در تصادفات کم نیست مخصوصا جاده های شهرهای کوچیک که اصلا موردتوجه قرارنگرفتن ، جاده های برون شهری فراهان استان مرکزی و روستاهای توابع جزء نقاط حادثه خیز استان مرکزی هستن که هر ساله جان عزیزانمون رو میگیرند درسته تقریبا هرچند سال یک بارمرمت جاده صورت میگیره ولی اصلا اصولی انجام نمیگیره مثلا درساخت سرعت گیرها اصلا توجه صورت نمیگیره و جان افراد بیشتر درخطر قرار میگیره!! واقعا جای نظارت در ساخت ومرمت جاده ها خالیه با بدترین نامرغوب ترین قیر مرمت صورت میگیره که در عرض چندماه ازبین میرن لطفا رسیدگی کنید پیمانکارانی که فقط سود براشون مهمه نه کیفیت !!!
ناشناس
۲۳:۰۵ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
بالاخره همین که مملکت ما تو یک زمینه ای رشد داشته باشد خودش مایه خوشحالی است، حالا رشد اقتصادی و رفاهی و آموزشی تحصیلی و شغلی و روانی و..... نداریم که دلیل نمی شود رشد تصادفات را هم نداشته باشیم!!
ناشناس
۲۳:۰۱ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
من می خواستم از وزیر محترم راه سوال کنم( البته ایشان هنوز خودشان را وزیر نفت می دانند!!) : جناب آقای رستم قاسمی برای وضع خراب جاده های این مملکت چه اقدامی انجام داده اید؟! چه اقدامی انجام خواهید داد؟!البته ما مردم می دانیم که شما منت گذاشتید وزارت را قبول کردید ولی توجه داشته باشید در کل مملکت ما پنج کیلومتر آسفالت استاندارد و سالم نداریم، هر روز تلفات ، هر روز تصادف، حالا شما و خانواده محترم با هواپیما رفت و آمد می کنید ولی ما نمی توانیم چه بکنیم با این جاده ها ؟!!
ناشناس
۲۲:۵۵ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
خدایا
ناشناس
۲۱:۳۴ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
وقتی ترمز برای ماشینها میشه جز آپشن ودراکثر خودروهای سال 98 به این سمت کیفیت فدای همه چیز شده انصافا فقط باید گفت جاده؟
بی کیفیتی خودروها .جاده .رانندگی بی ملاحظه
حسین
۲۱:۳۰ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
با سلام خدمت خبرگذاری باشگاه خبرنگاران جوان ، مهمترین دلایلش پائین امدن کیفیت رانندگی به خاطر مشغله های کاری و بعدش خودروها و گرانی قطعات مصرفی خودروها است .
ناشناس
۲۰:۵۶ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
متاسفانه تعلل مسئولان وزارت راه در تکمیل کمربندی آبپخش در استان بوشهر، خسارت جانی و مالی به شهروندان وارد نموده است.
ناشناس
۲۰:۴۹ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
چندتا علت دارد من راننده تاکسی هستم لنت ترمز جلو پیکان ۷هزار بود شد ۲۰ هزار هراز۶ الی ۸ ماه عوض می کردم حالا شده ۱۲۰ هزار تا اخر اهن باهش می رم یک سال ویا ۱۴ ماه چه کنم گران است دولت هم حمایت نمی کند .....
ناشناس
۱۸:۵۵ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
مهمترین علت تصادفات در ایران نداشتن فرهنگ رانندگی مردم هست. واقعیتی تلخ ولی واقعی. متاسفانه روز به روز از نظر رفتار و مسائل مختلف عقب میرویم!!!!
ناشناس
۱۷:۰۴ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
جادها هشتاددرصد مقصر تصادفات هستند نبود بودحه ونساختن راهها و درست نکردن نقاط حادثه خیز و فقط تولید وپخش ماشین بدون ساخت جاده به اندازه متوازن ورود ماشین باعث مرگ و فلج شدن ملت شده ومیشود فقط ماشین میسازید ومیدید دست ملت بدون جاده بودن بودحه براساخت جاده بع علت تحریم
علی
۱۳:۵۷ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
نه خیابانها استاندارد هستند نه جاده ها بدتر از همه راننده گی راننده ها که اینها خر سوارند نه خودرو سوار باید هم هر روز شاهد این حوادث ها باشیم
ناشناس
۱۳:۱۷ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
قیمت بالای قطعاط خودرو مانند لاستیک و تجهیزات ترمز... باید هم آمار تصادفات باید بالا بره
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
بهترین اقدام گل گرفتن دروازه سایپا و ایرانخودروه که سالهاست با تولید پراید(شما بخون تیبا ساینا کوئیک) و از اونطرف جی ال ایکس و حتی خودروهای جدید دارن با جون اکثر مردم ایران که توان خرید خودرو بدردخور رو ندارن بازی میکنن.
ناشناس
۱۲:۱۴ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
اگه با تویوتا وهیوندای تصادف کنی هیچی نمیشه چون اول به ایمنی سرنشین فکر میکنن نه مثل ایران خودرو وسایپا که کیسه هوا رو جزو آپشن حساب میکنه
ناشناس
۱۱:۴۶ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
بدترین جاده ها متعلق به استان خوزستان می باشد،خصوصا جاده ایذه،باغملک،دهدز
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
دلیل اول خودروهای بی کیفیت داخلی و دلیل دوم جاده های داغونی که از جاده خاکی هم بعضیهاشون بدتره
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
بی کیفیت بودن جاده موجب تصادف هست ولی الزاما موجب مرگ و میر نیست.
مهم ترین عامل مرگ و میر در تصادفات بی کیفیت بودن خودروهاست . خون این افرادم به گردن همه مسئولانیه که جلوی واردات خودرو رو گرفتن
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
نود درصد تصادفات جاده هامون هستن رک نفت خوابیدیم وضع جادهامون خرابه
رباط کریم به سمت تهران اتوبان ساوه رانندگی می کنی میرسی باید جلوبندی باز کنی به عنوان نمونه بعد نمیدانم این همه عوارضی برای چه کاری میگیرند
حساب کردم با این همه عوارضی میشه جاده های ۵۰ تا کشور رو اسفالت کرد
نوع ایمنی خودرو و هم اعصاب و روان مردم هم خیلی تاثیر دارد
مجتبی
۰۹:۴۸ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
با سلام
با افزایش قیمت ها مخصوصا قیمت قطعه و بالا رفتن هزینه های تعمیر ، اکثریت قادر به رفع نقص فنی و مشکلات خودروی خود نیستند، و ریسک رانندگی با خودروی معیوب را می پذیرند که لطمات آن به مراتب بیشتر است، و جان و مال دیگران نیز به خطر می افتد.
علی
۰۹:۳۸ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
به نظر من اول جاده غیر استاندارد دوم فرهنگ رانندگی افتضاح و سوم تکنولوژی قرن شیپوری ماشینامون
ناشناس
۰۹:۰۹ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
سلام.بیشترین تصادفات منجر به مرگ مربوط به خودروهای پراید،تیبا،ساینا و بعدها کوئیک هست،آیت خودروها به دلیل وزن بسیار کم به خاطر اتاق حلبی که دارند پرشتاب هستند و با کوچکترین تصادفی حتی در داخل شهر متلاشی میشوند.با تشکر
ناشناس
۰۹:۰۵ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
سلام.یک عامل تصادفات مربوط به جاده است،مثل جاده موران زهرا شهر گرمی از توابع استان اردبیل که بعد انقلاب فقط یک بار روی آسفالت دیده و کاملا ویران شده،جاده۲۷کیلومتری با پیچ و شیب تندی هست،عامل دیگر خودروهای بی کیفیت با تکنولوژی سی سال پیش ولی ده برابر گران‌تر از قیمت تمام شده قالب مردم میشه و مردم که توان خرید ندارند مجبورند خودروی فرسوده سوار بشند و آمار تصادفات باز میره بالا،عامل سوم خود راننده هست که باید در دادن گواهینامه سختگیری بشه و راننده کاملا توجیه بشه،در دادن گواهینامه باید آزمونهای روانشناختی نیز گرفته و سلامت روانی راننده نیز در نظر گرفته شود.دکترمحسن نصیروندمغان گرمی‌.باتشکر
ناشناس
۰۸:۵۳ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
نود درصد تصادفات مقصر خود راننده هستش افتضاح رانندگی می کنن بعضی ها .طوری که جون دیگران رو هم به خطر می اندازند اخه این همه عجله برا چی هست کجا میخواید برید ؟
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
سلام.جاده موران زهرا شهر گرمی از توابع استان اردبیل تقریبا به طور کامل ویران شده، فقط یک بار روی آسفالت رو دیده،مردم بعضا برای رد کردن دست اندازه‌ای شدید تصادف میکنند،یک جاده غیر استاندارد با پیچ های تند و شیب زیاد که تلفات جانی و مالی بسیار داده،متاسفانه هیچ مسئولی رسیدگی نمیکنه و فقط تا پایان ریاست شعار میده،از باشگاه خبرنگاران جوان انتظار پیگیری داریم.نصیروندمغان گرمی.م.ه.با تشکر
محمد
۰۸:۳۶ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
اولین عامل جاده است دومین عامل خودروهای بی کیفیت و بدونه استاندارد دو شرکت دولتی که چمبره زدند به روح و روان و مال مردم و سومین عامل میتونه راننده باشه و خطای انسانی . من خودم ماشین چینی داشتم . جک s5 ، که ترمزش میشه گفت 500 درصد بهتر از سمن الان م کار میکرد . ترمز ماشینهای ایرانی و عدم استحکامشون رو چرا ذکر نمیکنید . میترسید به تیلیچ قبای سایپا یا ایرانخودرو بر بخوره ؟؟؟؟؟؟
ثاقبه
۰۸:۲۸ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
من فکر میکنم محدود کردن سرعت، بیشتر باعث تصادفات شدید شده. در کنار ایمن‌سازی جاده‌ها و خودرو باید سرعت مجاز رو در محدوده‌های بی‌خطر جاده‌ها افزایش بدهند و خودروها با سرعت پایین‌تر اجازه‌ی تردد در اون مسیر رو نداشته باشند مگر سرعتشون به اون حد برسه. ۱۲۰ برای آزادراه‌ها و بالای ۱۳۰ تا ۱۴۰ برای اتوبان‌ها. میشه امتحان و نتیجه رو بررسی کرد.