اکبر محمدیان رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، گفت: بیش از ۱۱ هزار بال انواع پرنده بومی به منظور استراحت و تغذیه درتالابهای این شهرستان فرود آمدند که در این بین، غاز پیشانی سپید بعد از یک دهه نیز در تالابهای فصلی و دائمی نقده مشاهده شد.
وی اضافه کرد: بیش از ۵۰۰ بال غاز پیشانی سپید در تالابهای فصلی و دائمی نقده فرود آمده اند.
محمدیان ادامه داد: انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی نظیر قو، فلامینگو، اردک سرسفید و انواع مرغابی و اردکها در این فصل از مناطق شمالی برای تغذیه و زمستانگذرانی به تالابهای این شهرستان مهاجرت میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده بیان کرد: تالابهای نقده از اکوسیستمهای کمنظیر آبی کشور به ویژه برای مهاجرت فصلی گونههای مختلف پرندگان و تخمگذاری و جوجهآوری آنها محسوب میشود و سالانه شاهد کوچ انواع پرندگان به منطقه هستیم.
وی اضافه کرد: با کاهش دمای هوا در مناطق شمالی به تدریج پرندگان مهاجر وارد تالابهای این شهرستان شده و تا اوایل زمستان در تالابهای نقده ماندگار خواهند بود.
محمدیان اظهار داشت: از دلایل مهم افزایش و مهاجرت اینگونه پرندگان به تالابهای این شهرستان وجود منابع غذایی، امنیت کامل با احداث ۲ پاسگاه منابع طبیعی و احیای دریاچه ارومیه بوده که کمک شایانی برای حضور و تخمگذاری پرندگان بومی و مهاجر کرده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده با اشاره به شناسایی بیش از ۴۰ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی در تالابهای نقده افزود: هم اکنون علاوه بر پرندگان مهاجر، بیش از ۱۳ هزار قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی بومی شامل خوتکا، تنجه، آبچلیک، کشیم، چنگر، اردک سرحنایی، تاجدار، سرسبز، عقاب تالابی، چوپپا، پرستوی دریایی، عقاب تالابی و گونه بسیار نادر اردک سرسفید است نیز در این تالابها سکنی گزیده اند.
شهرستان نقده دارای ۱۹ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، تالابهای "درگهسنگی"، "حسنلو" و "یادگارلو" جزو تالابهای بینالمللی (کنوانسیون رامسر) است.
انتهای پیام/گ