سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به این دلایل چای مانده نخورید!

چای تازه‌دم یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌هاست که مصرف آن در جامعه ما طرفداران زیادی هم دارد، اما اگر این نوشیدنی به شکل صحیح مصرف نشود می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، انواع چای از جمله چای سیاه، سبز و سفید در بازار عرضه می‌شود که چای سیاه به صورت معمول بیشترین مصرف‌کننده را دارد. چای تازه‌دم یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌هاست که مصرف آن در جامعه ما طرفداران زیادی هم دارد، اما اگر این نوشیدنی به شکل صحیح مصرف نشود می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

اسید تانیک و اگزالات دو ماده در چای هستند که باعث جذب نشدن آهن می‌شوند و مقدار آن‌ها در چای کهنه و پررنگ بیشتر است. در همین زمینه افراد باید از مصرف چای کهنه و نیز چای پررنگ که حاوی مقدار زیادی اسید تانیک و اگزالات است خودداری کنند. همچنین برای جذب بهتر آهن توصیه می‌شود، افراد از مصرف چای بلافاصله بعد از وعده غذایی خودداری کنند.

نحوه مصرف چای

طبق مطالعات انجام شده چای داغ یکی از عوامل ایجاد سرطان معده و مری است، بنابراین افراد باید اجازه دهند چای کمی خنک شود و بعد آن را مصرف کنند. همچنین مصرف زیاد چای کهنه باعث ایجاد ریفلاکس می‌شود، بنابراین زیاده روی در مصرف چای داغ و کهنه‌دم می‌تواند اثرات مخربی بر دریچه معده و مری داشته باشد.

چای که بر اثر کهنه‌دم بودن غلیظ شده باشد اصلا قابلیت مصرف ندارد، چای پررنگ یا کهنه می‌تواند موجب کم‌خونی‌های شدید شده و مشکلات دستگاه گوارش ایجاد کند که توصیه می‌شود اکیدا از مصرف آن خودداری شود.

افرادی که بیماری‌هایی مانند زخم معده دارند لازم است مصرف چای را محدود کنند، همچنین افرادی که مبتلا به کم‌خونی هستند و یا انواع سرطان‌های دستگاه گوارش را دارند و نیز برای زنان باردار مصرف چای توصیه نمی‌شود.

برخی افراد عادت دارند چای را با مواد دیگر مخلوط کنند یا اینکه چای را همراه با مواد شیرین مصرف کنند که این کار علاوه بر از بین بردن خواص چای، موجب افزایش قند و چربی خون می‌شود، بنابراین توصیه می‌شود افراد حتی المقدور از مصرف مواد شیرین همراه چای خودداری کرده و چای را همراه با تعداد کمی توت خشک، مویز یا خرمای خشک مصرف کنند.

منبع:صدا و سیما

انتهای پیام/

برچسب ها: چای ، نوشیدنی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
عباس بوعذار
۲۲:۰۲ ۲۸ آبان ۱۴۰۰
هیچ ربطی بین مصرف چای و عدم جذب آهن وجود ندارد، زیرا اگزالات موجود در چای و آهن دو بار مثبت از طریق پمپ های مجزایی بر روی غشای سلول جذب می‌شوند. یعنی عملا اینها تداخلی در جذب هیچکدام وجود ندار.