سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی:

تشکیل صندوق حمایتی زعفران ضروری است

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: تشکیل صندوق حمایتی زعفران یک ضرورت برای حل مشکلات زعفران‌کاران و فعالان حوزه زعفران است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی  در همایش ملی زعفران در گناباد، با بیان اینکه سازوکار‌های تشکیل این صندوق در دست انجام است، گفت: برای نخستین بار از محل یارانه‌ای که به بخش کشاورزی تعلق می‌گیرد، ۲۰۰ میلیارد ریال در قالب سهم کشاورزی به عنوان منابع اعتباری این صندوق اختصاص یافته و در آینده نزدیک فعالیت خود را آغاز می‌کند که امیدواریم در بودجه سال آینده منابعی به عنوان سهم بخش دولتی به این صندوق تخصیص یابد.

او افزود: بر اساس تکالیف قانونی باید ۱۴ صندوق حمایتی تولیدی در سطح کشور ایجاد شود که با توجه به ظرفیت‌های خاص ایران در تولید و صادرات زعفران، تشکیل صندوق حمایتی زعفران به عنوان اولویت در دست اقدام است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در سنوات گذشته به جای افزایش واحد سطح با افزایش سطح زیر کشت به دنبال رشد تولید این محصول در کشور بودیم که البته نتیجه موثری به دنبال نداشت.

برومندی بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی از طریق افزایش جلسات همفکری با تولید کنندگان و دست اندرکاران تولید زعفران و تشکل‌های بخش خصوصی، با آسیب شناسی دقیق برای رفع و کاهش تنگنا‌های تولید این محصول مهم کشاورزی تلاش می‌کند و شورای قیمت گذاری زعفران نیز امسال تشکیل شده و منابعی به این منظور اختصاص یافته است.

او تصریح کرد: توجه به طرح جامع زعفران برای اعمال سیاست‌های دقیق و برنامه‌های حمایتی، دغدغه دست اندرکاران، تولید کنندگان و صادر کنندگان زعفران و در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است و شورایی متشکل از نمایندگان استان‌های زعفران خیز کشور در مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود تا با هم افزایی و خرد جمعی برای کاهش مشکلات این بخش گام‌های موثری برداشته شود.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد : از مجموع ۱۵۰ میلیارد دلار گردش مالی گیاهان دارویی در جهان سهم ایران کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار است و با وجود آنکه ما تولید کننده ۹۲ درصد زعفران جهان هستیم کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار از بازار هشت میلیارد دلاری زعفران دنیا سهم داریم.

برومندی کمبود سرمایه در گردش را از مشکلات مهم کشاورزان و زعفران کاران برشمرد و ترویج کشاورزی قراردادی را راهکار مهمی برای برون رفت از این تنگنا‌ها دانست و بیان کرد: باید کشاورزی قراردادی و شناسنامه دار کردن تولید محصولات کشاوزی در کنار توسعه صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری مورد توجه قرار گیرد و امروز خام فروشی یکی از مشکلات مهم این بخش است.

او تصریح کرد: باید هر یک از تولید کنندگان محصولات زراعی و باغی دارای شناسنامه تولید باشند و بر اساس آن، نوع کود و مشخصات محصول به طور کامل تدوین و درج شود.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: از مجموع تولید ۸۴ میلیون تن سیب در جهان ۴۴ میلیون تن آن در کشور چین تولید می‌شود و بیشتر قطعات باغی سیب در این کشور در قالب قطعات هزار و ۲ هزار متری است و همه این محصولات با یک برند مشترک در بازار داخلی و بین المللی عرضه می‌شود که گویی همه از یک باغ تولید شده اند و این نشان دهنده وحدت رویه در سیاست‌ها و فعالیت‌های این بخش در چین است و ما نیز باید این مساله را در تولید محصولات کشاورزی خود مورد توجه قرار دهیم.

برومندی با اشاره به اینکه تدوین سند توسعه باغبانی کشور مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد اظهار کرد: بر اساس این سند طبق ظرفیت سنجی، میزان دقیق آب مورد نیاز و تولید محصولات کشاورزی در نقاط دارای صرفه اقتصادی و ... مشخص می‌شود.

او افزود: وزارت جهاد کشاورزی نباید رقیب بخش خصوصی باشد، این وزارتخانه به تنهایی قادر به عملیاتی کردن این مسائل نیست و تنها باید ریل گذاری کند و همراهی تشکل‌های مردمی به عنوان رکن اصلی در اجرای این برنامه‌ها ضروری است.

ششمین همایش ملی زعفران روز چهارشنبه به میزبانی مجتمع آموزش عالی گناباد آغاز به کار کرد که فردا به کار خود پایان می‌دهد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام//م.م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.