سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده ویژه دولت در امور افغانستان:

اموال بلوکه شده افغانستان باید در اختیار مردم این کشور قرار بگیرد

حسن کاظمی قمی بلوکه شدن اموال مردم افغانستان بدون هیچ گونه ادعای قانونی از سوی آمریکا را بیانگر مواضع منافقانه آن کشور دانست .

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه دولت در امور افغانستان بلوکه شدن اموال مردم افغانستان بدون هیچ گونه ادعای قانونی از سوی آمریکا را بیانگر مواضع منافقانه آن کشور دانست و گفت: تحریم‌های اقتصادی یک ابزار سیاسی به دست دولتمردان آمریکا شده است.

کاظمی قمی در گفت و گویی بلوکه شدن اموال مردم افغانستان به دست آمریکایی ها بدون هیچ گونه ادعای قانونی را بیانگر مواضع منافقانه آمریکا دانست و گفت: این که می‌گویند ما به نفع مردم و حقوق بشر عمل می‌کنیم این نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در آنچه که می‌گویند صادق نیستند.

نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان ادامه داد: اگر آمریکایی‌ها حامی مردم بودند چرا باید در این شرایط سخت که مردم افغانستان در رنج هستند و تحت فشارهای اقتصادی و معیشتی به سر می‌برند، پول و اموال مردم را به بهانه های واهی بلوکه کنند.

وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها سعی می‌کنند از ابزار و فشارهای اقتصادی اراده خودشان را بر ملت‌ها و دولت ها تحمیل کنند.

کاظمی قمی با بیان اینکه تحریم‌های اقتصادی یک ابزار سیاسی به دست دولتمردان آمریکا شده است، تاکید کرد: ابزارهای نظامی ، سیاسی و امنیتی که به طور بسیار وسیعی در اختیار آمریکایی‌ها بود، نتوانست مقاومت یک ملت را بشکند قطعاً این تحریم‌ها هم نمی‌تواند اثرگذار جدی باشد.

وی افزود: آمریکایی‌ها با نگه داشتن پول مردم و آزاد نکردن آن بر حجم مشکلات مردم می‌افزایند و سعی می‌کنند فشارهای خود را به بهانه‌های غیر قانونی از طریق اقتصادی به این مردم تحمیل کنند.

نماینده ویژه رییس جمهور تصریح کرد: آنچه امروز در مواضع جمهوری اسلامی و اجلاس‌های منطقه‌ای اخیر در مسکو، اسلام‌آباد، هند، چین و تهران به صراحت آمده است و کشورهای منطقه یک صدا بر آن تاکید می کنند؛ آزادسازی این اموال بلوکه شده مردم افغانستان است. همگان از جامعه جهانی می‌خواهند که به آمریکا فشار آورده شود تا این اموال آزاد شده و در اختیار مردم افغانستان قرار گیرد.

نماینده ویژه دولت در امور افغانستان با اشاره به اینکه باید این فشارها ادامه پیدا کند و جامعه جهانی مسئول است؛ تصریح کرد: طبیعتاً اگر این اقدام صورت نگیرد بر حجم مشکلات مردم افزوده می‌شود که خود این می‌تواند بر بی‌ثباتی و ناامنی و موج جدید آوارگی در افغانستان بیفزاید، بنابراین همگان باید برای آزاد شدن اموال بلوکه شده مردم افغانستان تلاش کنند.

وی ادامه داد: راهکار دیگر این است که در این شرایط سخت، کشورهای منطقه بتوانند با یک حرکت جمعی و در یک فضای همکاری در بهبود شرایط امنیتی و مشکلات معیشتی مردم افغانستان کمک کنند و در داخل افغانستان به ثبات و وحدت مردم توجه شود.

کاظمی قمی با اشاره به تحرکات داعش در افغانستان و حملات تروریستی این گروه اظهار کرد: من معتقدم که این یک جنگ نیابتی واقعی است. این تجربه را ما در عراق و سوریه مشاهده کردیم. آمریکایی‌ها بعد از اینکه از اشغالگری در عراق مایوس شدند و شکست خوردند، به سمت این رفتند که گروه‌هایی را شکل بدهند تا این گروه‌ها جایگزین نظامیان خودشان شوند و همان مأموریت و خواسته‌های آمریکایی ها را دنبال کنند و داعش یکی از نمادهای تروریسم بود.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان یادآور شد:‌ در سوریه نزدیک به هزار و ۸۰۰ گروه تروریستی شکل گرفت صهیونیسم و آمریکا پشت این گروه ها بودند از جمله این گروه‌ها داعش بود.

وی اضافه کرد: بعد از اینکه داعش در سوریه و عراق شکست خورد، باز با کمک آمریکایی‌ها بخشی از سرکرده‌های گروه ها وارد افغانستان شدند که این هم در همان چارچوب خواسته و اهداف آمریکایی‌ها است.

کاظمی قمی گفت: آمریکایی‌ها وقتی که دیدند تلفات نظامیان و خسارت‌های انسانی و سیاسی آنها بالا رفته و نمی توانند در برابر مقاومت ایستادگی کنند، به سمت جنگ‌های نیابتی رفتند. در واقع پدیده گروه‌های تکفیری تروریستی مثل داعش به عنوان ابزار ادامه همان سربازهای آمریکایی است.

نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان تصریح کرد: جنگ نیابتی واقعیتی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی پشت آن هستند و البته میدان‌داری آن با خود آمریکایی‌هاست.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان ادامه داد: بعد از فرار نظامیان آمریکایی‌ها شاهد بروز تحرکات بیشتر داعش در افغانستان هستیم. انفجارهایی علیه مردم بی‌گناه و بی‌دفاع انجام می‌شود که خودشان هم اذعان و اعتراف می‌کنند داعش دست به این جنایات زده است. این در حقیقت در تداوم همان سیاستی بود که آمریکایی‌ها در افغانستان داشتند.

وی در پاسخ به سوالی درباره نشست اخیر دهلی نو، آن را در تداوم اقدامات دیپلماتیک در منطقه ارزیابی کرد و گفت: همه نشستها و اجلاس تهران، مسکو و هند بر این تاکید دارند که باید ثبات و امنیت به افغانستان برگردد و موضوع تروریسم حل شود و همه باید به دولت افغانستان برای برقراری امنیت کمک کنیم. این یک خواسته همگانی است و همه کشورها بر این مسئله جدی تاکید دارند چون ثبات و امنیت منطقه در گرو ثبات و امنیت این کشور است.

کاظمی قمی افزود: ما می توانیم به آینده و اراده مردم افغانستان و اینکه می‌توانند کشور خودشان را بسازند خوشبین باشیم و مردم افغانستان می‌توانند از این بحران ها خارج شوند؛ البته دیگران هم باید به این سازندگی کمک کنند گرچه معتقدم موضوع تروریسم وارداتی کشور افغانستان است.

وی گفت: تشکیل یک دولت قوی مشارکتی و فراگیر که خواسته مردم بوده و مسئولین افغانستان هم بر آن تاکید می کنند؛ می‌تواند خوشبینی ایجاد کند. اگر واقعاً به دنبال ثبات، امنیت، آبادانی و سازندگی افغانستان هستیم، باید دولتی بر پایه خواسته مردم شکل بگیرد. مسئولین حاکم امروز در مواضع‌شان بر یک حکومت مشارکتی و فراگیر تاکید می‌کنند و این می‌تواند تشکیل حکومت را که خواست مردم هم است، سرعت بخشد.

نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان اضافه کرد: بر همین اساس تلاش‌ها، مشاوره‌ها و تشویق‌های ما هم در این زمینه خواهد بود و کشورهای منطقه هم در اجلاس‌ها همین مشورت و توصیه را داشتند. اعتقاد دارم که این اتفاق به صلاح ثبات و امنیت و حاکمیت افغانستان است که چنین حکومتی شکل بگیرد و من نسبت به این مسئله خوشبین هستم.

کاظمی قمی همچنین درباره همکاری‌های دو جانبه با طالبان اظهار کرد: در فضای سیاسی و امنیتی امروز افغانستان باید همکاری‌های اقتصادی و تجاری را دنبال کنیم. این مختص به ایران هم نیست و همه کشورها باید تا جایی که امکان دارد بتوانند روابط را حفظ کنند.

وی یادآورشد: کمبود کالا، سوخت و انرژی می تواند منجر به توسعه بی‌ثباتی و ناامنی در افغانستان شده و موج آوارگان در مرزها را داشته باشد. طبیعتاً یکی از تلاش‌های جمهوری اسلامی این است که هم از گسترش خطر تروریسم با کمک دیگران و مسئولین افغانستان مقابله کرده و هم همکاری‌های تجاری و اقتصادی را مدیریت کند. اینها به ثبات و امنیت افغانستان کمک می‌کند و سدی در مسیر سیل مهاجران خواهد بود.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان گفت: سیاست ایران پیگیری و گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی با توجه به آثار و دستاوردهایی است که در حوزه تثبیت امنیت مردم و کاهش مهاجرت دارد.

نماینده ایران در امور افغانستان با تاکید بر اینکه مردم این کشور شرایط خوبی نداشته و در سختی هستند؛ گفت: خارج شدن از این شرایط از موضوعات مهم کشورهای همسایه و دیگر کشورهای مهاجر پذیر است و اگر ما موفق به توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی شویم آثار مثبتی خواهد داشت که آن را دنبال می‌کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: با توجه به مشکلات سنگینی که مردم دارند، نباید مشکلات حوزه اقتصاد و تجارت را به موضوعات دیگر گره بزنیم که به این مهم توجه داریم.

انتهای پیام/ب

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.