سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمار نگران کننده واکسیناسیون زنان باردار در جهرم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جهرم گفت: از یک هزار و ۱۵۰ نفر خانم‌ باردار در جهرم، تنها ۴۰۰ مورد برای دریافت واکسن مراجعه کرده‌اند که این آمار نگران کننده است.

به گزارش گروه باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمد رحمانیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جهرم در جلسه ستاد پیشگیری از کرونا شهرستان جهرم گفت: بر اساس آمارگیری در مهرماه امسال، ۲۰ مورد از بستری‌ها مربوط به این گروه از افراد بوده است.

او بیان کرد: مطابق پیش‌بینی اعلام شده هفته پیش، شهرستان جهرم در آخر هفته گذشته وارد فاز قرمز شد که از جمله این دلایل   رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی است،

رحمانیان تصریح کرد: در روستاهای ما دستور العمل های بهداشتی به طور کلی رعایت نمی‌شود و در شهرستان جهرم هم حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد رعایت می‌شودو دومین مورد  مراجعه نکردن گروه‌های هدف برای دریافت واکسن است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جهرم ادامه داد: در جهرم میزان تجمعات بسیار بالا بوده و یکی از مهم‌ترین اقدامات، جلوگیری از این تجمعات است.

او افزود: واکسن زدن به معنی مهار کرونا نیست، بنابراین رعایت شیوه‌نامه‌ها و دوری از تجمعات بسیار  ضروری است.

رحمانیان اضافه کرد: واکسیناسیون در شهرستان  جهرم روند نزولی دارد و نسبت به روند آن در استان، به میزان ۶ تا ۷ درصد کاهش مشارکت وجود دارد و کمترین میزان مشارکت متعلق به گروه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جهرم اظهار کرد: در افراد بالای ۶۰ سال مراجعه برای دز سوم بسیار حائز اهمیت است زیرا پس از گذشت ۴ تا ۶ ماه از دریافت دوز دوم، عملکرد سیستم حفاظتی افت کرده و این افراد به شدت مستعد بیماری می‌شوند.

او تاکید کرد: ویروس به شدت جهش پیدا کرده و شخص با ۱۰ درصد درگیری ریه به فاصله سه روز به ۷۰ درصد درگیری می‌رسد، بنابراین باید برای دریافت دوز سوم سریع اقدام شود.

رحمانیان گفت:‌ دو گروه سنی پایین‌ ترین سطح پوشش واکسیناسیون را داشته‌اند و از پرخطر ترین گروه‌ها محسوب می‌شوند، یکی گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال و دیگری گروه سنی ۷۵  سال به بالا است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جهرم بیان کرد: از گروه اول، ۲۳ هزار نفر و از گروه دوم، ۳هزار نفر واکسن دریافت نکرده‌اند که گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال جمعیت فعال جامعه هستند و به همین دلیل به شدت بیماری را منتقل می‌کنند و گروه دوم به شدت آسیب‌پذیر هستند.

او  تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد که واکسیناسیون باعث کاهش میزان موارد بستری و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا می‌شود و در واقع آمار بالای بستری به دلیل مراجعه نکردن گروه سنی‌های نام‌برده برای انجام واکسیناسیون است و در مجموع اگر روند واکسیناسیون و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به همین منوال ادامه یابد، شهرستان جهرم در وضعیت قرمز باقی می ماند.

تزریق دوز سوم به ویژه در افراد بالای ۶۰ سال ضروری است

مهدی شفیعیان معاون استاندار فارس و فرمانداری ویژه شهرستان جهرم نیز در این جلسه ادامه داد: با توجه به کاهش اثر بخشی پس از مدت زمان معین لازم است که تزریق دوز سوم طبق دوره زمانی اعلام شده  دانشگاه علوم پزشکی انجام شود.

او افزود: پس از طریق واکسن، رعایت شیوه‌نامه‌ها از جمله نرفتن در تجمعات، استفاده از ماسک،رعایت فاصله اجتماعی و تهویه مناسب از اولویت های کنترل شیوع بیماری کرونا است.

شفیعیان اضافه کرد: برای ترغیب افکار عمومی و تشویق مردم به واکسیناسیون جلسات مختلفی با رؤسای اتحادیه‌های صنفی، سمن‌ها، معتمدان و خبرنگاران برگزار شده است.

معاون استاندار فارس و فرمانداری ویژه شهرستان جهرم اظهار کرد: آمار واکسیناسیون به تفکیک سکونت‌گاه‌های مناطق روستای و محلات شهری آماده شده است و تصمیماتی به صورت نقطه‌ای به تفکیک هر سکونت گاه برای تسریع فرایند واکسیناسیون و رعایت دستور العمل ها اتخاذ می شود.

او گفت: با توجه به اینکه حدود ۲۳  هزار نفر در گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال و ۳ هزار نفر در گروه سنی ۷۰ سال به بالا برای واکسیناسون مراجعه نکرده اند و از ظرفیت تمام دستگاه‌ها به‌ ویژه بسیج، حوزه‌های علمیه، سامانه‌های شاد، پزشکان خانواده، اصناف، شوراهای اسلامی و دهیاران که قابلیت‌های بالایی دارند برای فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی افکار عمومی استفاده شود زیرا گروه سنی ذکر شده اول که گروه فعال جامعه است در حال انتشار ویروس و گروه سنی دوم بیشترین آسیب‌پذیری را دارند.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز واقع شده است.

انتهای پیام/ت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.