به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مرحله اول واکسیناسیون در خوزستان همزمان با سایر استانهای کشور از کادر درمان فعال در بخشهای کرونایی آغاز شد، سپس سایر گروههای هدف و در معرض خطر برای تزریق واکسن کرونا به صف شدند.
شرایط واردات و تولید واکسن ایرانی به جایی رسید که عموم مردم و حتی دانش آموزان میتوانستند پشت دیوار فولادی واکسن سنگر بگیرند، به همین دلیل علاوه بر تزریق واکسن در مراکز بهداشت در شهرستان ها، شرایطی برای انجام واکسیناسیون در مراکز جامع سلامت، پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون، واکسیناسیون سیار در مناطق روستایی و محروم، استقرار اتوبوس واکسیناسیون در نقاط مختلف و همچنین تزریق واکسن به صورت خانه به خانه فراهم شد، اما همچنان افرادی که گوششان به هشدارها بدهکار نیست، حاضر به دریافت واکسن نمیشوند.
از آنجایی که تاثیرات تزریق واکسن کرونا در کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از آن به وضوح قابل مشاهده است و مدارا و فشارهای ملایم بر مردم کارساز نیست، وزارت بهداشت و درمان تصمیم گرفت طرح محدودیتهای کرونایی را به افرادی اختصاص دهد که واکسن گریز هستند، یعنی جلوگیری از بهره مندی از خدمات بانکی، ممانعت از دریافت بلیت هواپیما، قطار و اتوبوس، جلوگیری از فعالیت کارمندان در ادارهها و ثبت غیبت و مرخصی بدون حقوق و...
این روزها که آمار واکسیناسیون کووید-۱۹ در نقاط مختلف کشور اعلام میشود، اما خبری ناخوشایند مبنی بر افزایش آمار ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن باعث نگرانی مسئولان و مردم خوزستان شده است و بررسیها نشان میدهند که این مرگ و میر در افرادی رخ میدهد که تاکنون واکسن کرونا را تزریق نکرده اند یا همچنان عقیدهای به رعایت شیوه نامههای بهداشتی ندارند، این در حالی است که ذخیره انواع واکسنهای ایرانی و خارجی مطلوب بوده و در هر ساعت از شبانه روز که فرد قصد کند، واکسن و امکان تزریق آن وجود دارد.
علل کاهش تزریق واکسن کرونا در استان خوزستان امری است که باید برای همگان روشن شود و علاوه بر تکذیب اخبار کذب، مردم را به واکسیناسیون دعوت کرد.
۷۶ درصد خوزستانیها واکسن زده اند
امرالله مردانی، دبیر شورای سلامت خوزستان و رئیس شبکه بهداشت شرق اهواز درخصوص علت پایین بودن جایگاه خوزستان در امر واکسیناسیون در سطح کشور گفت: در زمینه واکسیناسیون کرونا با ۲ بخش مختلف مواجه هستیم که یکی از بخشهای آن مربوط به تامین واکسن مورد نیاز، تنوع آن، شرایط واکسیناسیون و تعداد نیروهای انسانی است.
او با بیان اینکه در این بخش مشکلی وجود ندارد و موجودی واکسن سینوفارم، برکت، آسترازنیکا، بهارات، پاستوکووک و... در سراسر استان کافی است، افزود: بخش دوم موضوع واکسیناسیون مربوط به همکاری شهروندان و دانش آموزان است که در این زمینه وضعیت مطلوبی نداریم، البته اگر تاکنون وارد پیک ششم نشده ایم، بخاطر پوشش واکسیناسیون و تزریق آن در گروههای مختلف سنی است.
پوشش کمتر از ۶۰ درصد واکسیناسیون در برخی شهرستانها
مردانی با بیان اینکه برخی شهرستانها از جمله؛ شادگان، کارون و دشت آزادگان آمار خوب و مطلوبی از تزریق واکسن ارائه نمیدهند و تاکنون به ۶۰ درصد پوشش نرسیده اند، اظهار داشت: استقبال نکردن مردم از واکسن و توجه به شایعههایی که در فضای مجازی دست به دست میشوند، عامل اصلی این موضوع است.
این مقام مسئول با ابراز امیدواری نسبت به همکاری مردم و رسیدن به ۸۰ درصد پوشش واکسیناسیون کرونا و معادل میانگین کشوری بیان کرد: تا رسیدن به آمار استاندارد فاصله داریم، این در حالی است که میزان رعایت شیوه نامههای بهداشتی در خوزستان ۶۰ درصد است که باتوجه به خطر این بیماری آمار مطلوبی نیست، اما انتظار میرود با همکاری مردم در رعایت اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی و همچنین تزریق به موقع واکسن، کادر درمان را در مدیریت این بیماری یاری دهند.
۷۵ درصد جمعیت خوزستان واکسن کرونا تزریق کرده اند
سید محمد علوی، رئیس مرکز بهداشت خوزستان درخصوص آخرین وضعیت واکسیناسیون کرونا با بیان اینکه پوشش واکسیناسیون کرونا در سراسر کشور ۶۵ درصد و بالاتر از میانگین جهانی که ۵۲ درصد است، گفت: علیرغم کافی بودن موجودی واکسن کووید-۱۹ در شهرستانهای مختلف، اما استقبال مطلوبی از آن صورت نمیگیرد و همین امر سبب شده در این زمینه با وجود تلاش شبانه روزی کادر بهداشت و درمان آمار واکسیناسیون از میانگین کشوری حدود ۷.۸ درصد پایینتر باشد.
او با بیان اینکه در مجموع جمعیت استان، حدود ۵۷ درصد واکسیناسیون شده اند، افزود: میزان تزریق واکسن در گروه سنی هدف و بالای ۱۲ سال نیز ۷۶ درصد است که البته در برهی نقاط استان از جمله شهرستانهای بهبهان، دهدز، اهواز، آغاجاری، گتوند، اندیمشک، امیدیه و شوشتر آمار مطلوب و رضایت بخش و حتی بالاتر از متوسط کشوری است، بوطریکه در برخی شهرستانها تا ۹۰ درصد جمعیت نیز واکسینه شده اند.
آمار واکسیناسیون در برخی شهرستانها نگران کننده است
علوی به آمار نامطلوب و نگران کننده و پایینتر از ۶۵ درصد تزریق واکسن در شهرستانهایی از جمله؛ اندیکا، باوی، خرمشهر، شادگان، حمیدیه اشاره و تصریح کرد: مقاومت و واکسن گریزی گروهی از مردم از جمله تنوع فرهنگی، سواد سلامت، باورهای غلط، اعتماد نداشتن، ساده انگاری تاثیرپذیری از شایعات و مطالب شبه علم و تبلیغات مسموم افرادی که سلامتی و آسایش مردم را مانعی برای کسب و سودجویی خود می دانند.
کدام افراد واکسن گریز هستند؟
این مقام مسئول افراد واکسن گریز را در ۳ دسته عنوان کرد و اظهار داشت: دسته اول افرادی هستند که گاه تحصیل کرده و معتقدند، اما تاکنون به اقناع کامل نرسیده اند که واکسن برای حفظ سلامتی آنها مفید است و خطرات و عوارض آن بسیار کمتر از ابتلا به کرونا است، همچنین دسته دوم افرادی هستند که طب سنتی بیشتر از ظرفیت خود بها میدهند و دستاوردهای علم پزشکی مدرن و کلاسیک را نپذیرفته اند، البته اقناع و تشویق این افراد سخت، ولی امکانپذیر است.
رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان گروه سوم واکسن گریزها را افراد لجوج دانست که تحت هیچ شرایطی حاضر به تزریق واکسن نیستند و آن را نمیپذیرند و فقط با اجرای قوانین و ایجاد شرایط میتوان آنها را وادار به واکسیناسیون کرد.
کمبود واکسن در خوزستان نداریم
علوی درخصوص وضعیت ذخیره واکسن در استان بیان کرد: هیچگونه کمبودی در زمینه تامین واکسن کرونا سینوفارم، برکت، آسترازنکا، پاستوکووک، اسپوتنیک وی و... وجود ندارد و همه امکانات برای واکسیناسیون عموم افراد جامعه و گروههای هدف فراهم است و تیمهای ثابت و سیار در خدمت شهروندان هستند، ولی با استقبال کم به دلایل مختلف مواجه هستیم که پیشگیری از پیک ششم و افزایش ابتلا و مرگ و میر ناشی از آن جز با ایمن سازی همه افراد میسر نخواهد شد.
همان لحظهای که به شایعهها با جان و دل گوش میدهیم، در ذهن تداعی کنیم که چقدر آرزو داشتیم دارو و واکسن کرونا کشف شود تا بتوانیم سالهای سال در کنار عزیزمان نفس بکشیم و زندگی کنیم، یادمان باشد که چقدر دلمان میخواهد روزی از خواب بیدار شویم و خبر ریشه این بیماری منحوس را بشنویم و حواسمان باشد که برخی به علت سهل انگاری خود یا اطرافیان بر خلاف میل باطنی در چنگال کرونا گرفتار شدند و فرصت زندگی از آنها سلب شد.
راستی حواسمان به این باشد که طی این مدت سخت و طاقت فرسا، تعدادی از پزشکان و پرستاران و کارکنان شاغل در بیمارستانهای کروناییها را از دست دادیم و فرزندانی که یتیم شدند و خانوادهها هم داغدار، اگر به همین سهل انگاری ادامه دهیم و برای تزریق واکسن کووید-۱۹ مقاومت کنیم، معلوم نیست فردا من و تو در این دنیا هستیم و فرصت زندگی کردن را خواهیم داشت یا نه، پس با توکل بر خدا و اعتماد به دانشمندان واکسن بزنیم تا زنده بمانیم و زندگی را به دیگران هم هدیه دهیم.
گزارش از ملیحه گریزی نسب
انتهای پیام/گ
من متاسفانه مبتلا ب آسم شدید هستم هر سال با کوچکترین سرماخوردگی باید بستری میشدم و زیر اکسیژن میبودم بعد از گذشت دو سال ک کرونا نگرفتم تابستون گفتم بیام واکسن و بزنم و ک زدم خداروشکر متاسفانه مبتلا ب کرونا شدم و خداروشکر ب خاطر واکسنی ک زدم ریه من درگیر نشد و کرونای من ۲۰ روز خوب شده
خواهش میکنم برید واکسن بزنید مثل ی انفلانزای خفیف رد میشه کرونا