سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرحوزه‌های علمیه کشور :

تولید درآمد‌های متناسب با شان حوزه علمیه یک راهبرد است

آیت الله اعرافی گفت: یکی از راهبرد‌های ما در زمینه اداره حوزه‌های علمیه، ثبت و ضبط نمودن اموال و املاک حوزه و همچنین تولید درآمد‌های متناسب با شان این نهاد می‌باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از قم، آیت الله علیرضا اعرافی مدیرحوزه‌های علمیه کشور در آیین پایانی نشست صمیمی و دوره دانش افزایی مدیران مدارس علمیه کشور گفت: این اجلاس یکی از نشست‌های خوب و مبارک و فرصتی برای مطرح شدن پرچمداران خط اول حوزه‌های علمیه یعنی مدیران آن‌ها بود.

او افزود: در این دوره نشست‌هایی با مدیران و معاونان حوزه در شب‌ها برگزار شد تا نظر‌ها و مسائل مدیران حوزه های علمیه استان‌ها شنیده شود.

آیت الله اعرافی با مرور بر حوزه‌های کاری مدیران مدارس علمیه یادآورشد: در زمینه منابع انسانی و پشتیبانی که بسیار مهم و وسیع است در حال رصد املاک و اموال حوزه هستیم تا به نام حوزه ثبت شده و بر همین نام نیز باقی بمانند.

مدیرحوزه‌های علمیه کشور  حوزه‌های علمیه را دارای اموال و املاک زیادی دانست و گفت: این اموال به دلایلی دچار آسیب‌هایی همچون ثبت و ضبط نشدن و نبودن مدیریت کلان اقتصادی شده‌اند.

امام جمعه قم تصریح کرد: یکی از راهبرد‌های ما در زمینه اداره حوزه‌های علمیه، ثبت و ضبط نمودن اموال و املاک حوزه و تولید درآمد‌های متناسب با شان حوزه می‌باشد.

او با اشاره به نیاز نداشتن به افزایش تعداد مدارس علمیه افزود: باید به جای افزایش تعداد مدارس علمیه به افزایش درآمد آن‌ها بر اساس اقتضائات و شئون حوزه پرداخت.

آیت الله اعرافی افزود: در تلاش هستیم تا ۲ سال آینده همه ۳۰۰ طرح نیمه تمام حوزوی که چند سال پیش مشاهده کردیم به اتمام برسند.

مدیرحوزه‌های علمیه کشور گفت: در مقوله صیانت باید اقدام‌های جامعی انجام گیرد، در حدود ۱۵ طرح در این حوزه در دست اقدام است که یکی از آن‌ها تشکیل شورای دستگاه‌های صیانتی مرتبط با حوزه است.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: ما در قم و سایر استان‌ها باید شورایی داشته باشیم، که اگر مساله جدیدی در فضای اجتماعی پیش آمد مردم بتوانند به آن رجوع داشته باشند.

مدیرحوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر نقش مستقیم مسئولان مدارس علمیه در تربیت و آموزش طلبه‌ها بیان کرد: علاوه بر این ما مسئول حراست از نهاد روحانیت هستیم و باید از زیر بار این مسئولیت نیز شانه خالی نکنیم.

عضو فقیهان شورای نگهبان گفت: مدیران حوزه‌های علمیه کشور باید با مسئولان استان‌های خود مرتبط بوده و با آنان نشست و برخاست داشته باشند.

او  ادامه داد: در دفتر اجتماعی سیاسی حوزه با سابقه‌ای حدود چهار سال، مسائل مربوط به حوزه انقلابی دنبال می‌شود و نیاز است مدیران مدارس علمیه ارتباطات مستمری با این دفتر برقرار نمایند.

مدیر حوزه‌های علمیه تشکیل ستاد حوزوی بحران و مقابله با حوادث غیرمترقبه را جهت انسجام فعالیت‌های جهادی حوزویان دانست و خاطرنشان کرد: اصل کار در عرصه فعالیت‌های جهادی خود طلبه‌ها و روحانیان هستند، اما این ستاد جهت انتظام بخشی و هماهنگی بین این نیرو‌های خدوم تشکیل شده است.

او گفت: حرکت‌های جهادی طلبه‌ها نقش مهمی در سرمایه‌های اجتماعی حوزه‌های علمیه دارد.

عضو شورای عالی حوزه گفت: دبیرخانه گروه‌های جهادی فعال است و در برخی مدارس نیز این گروه‌ها تشکیل شده‌اند، نهاد روحانیت در قلمرو کمک رسانی به مردم و مقابله با حوادث غیرمترقبه را ۲ نهاد یعنی ستاد حوزوی بحران و دبیرخانه گروه‌های جهادی مدیریت می‌نماید.

مدیرحوزه‌های علمیه کشور ضمن بیان اهمیت همگرایی دستگاه‌های آموزشی و تبلیغی با حوزه‌های علمیه افزود: حوزه خواهران، سازمان تبلیغات، دفتر تبلیغات، جامعة الزهرا، جامعه المصطفی، مرکز خدمات و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه با تشکیل دبیرخانه‌ای به دنبال رسیدن به هماهنگی لازم این نهاد‌ها هستند.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: گروه مشاوران و ستاد‌های راهبری حوزه یکی دیگر از بخش‌های مدیریتی و مردمی حوزه‌های علمیه است، تاکنون در حدود ۱۵ جمع و ستاد راهبری در موضوع‌های کشوری همچون سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، سبک زندگی اسلامی و بحران جمعیت شکل گرفته است.

مدیرحوزه‌های علمیه کشور یادآور شد:در مورد سند ۲۰۳۰ نقد و تحلیل‌هایی از سوی حوزه انجام و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد.

مدیر حوزه‌های علمیه از تشکیل دبیرخانه حوزوی گام دوم انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: به طور حتم حوزه انقلابی حوزه‌ای است که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را مورد توجه قرار داده و به دنبال محقق شدن مطالبه‌های رهبر معظم انقلاب در این بیانیه می‌باشد.

آیت الله اعرافی با اشاره به تشکیل دفتر متون حوزه ادامه داد: این دفتر به تازگی در حدود ۵۰ اثر علمی جدید را تولید نموده است.

مدیر حوزه‌ها همچنین عنوان کرد: در ساختار آزمایشی جدید ستاد مدیریت حوزه‌های علمیه، مرکز رسانه و فضای مجازی راه‌اندازی شد که از جمله فعالیت‌های آن در قالب خبرگزاری حوزه با درگاه‌های مختلف در فضای مجازی است، این خبرگزاری با چند زبان زنده دنیا در زمینه‌های خبری و تحلیلی فعالیت می‌کند.

او در ادامه افزود: در شهرک مهدیه قم طرح‌های تحولی مختلفی در نظر گرفته شده که مهمترین آن‌ها احداث ۱۰ هزار مسکن برای طلبه‌ها است، حوزه‌های علمیه استان‌های مختلف می‌توانند در این طرح مشارکت داشته باشند و برای طلبه‌های استان‌های خود در تامین مسکن در قم تدبیر نمایند.

آیت الله اعرافی با اشاره به سایر نهاد‌ها و ساختار‌های راه‌اندازی شده در حوزه گفت: مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه یکی دیگر از مراکزی است که در سال‌های اخیر راه‌اندازی شده و می‌تواند تولید‌های خوبی را برای فعالیت‌های علمی و تبلیغی طلبه‌ها و روحانیان در اقصی نقاط کشور داشته باشد.

مدیرحوزه‌های علمیه کشور  از انتشار نسخه جدید رتبه‌بندی ۵۰۰ مدرسه و موسسه حوزوی خبر داد و بیان کرد: رتبه‌بندی مدارس علمیه یکی از ۱۰۰ فعالیت دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری حوزه می‌باشد که به زودی نسخه جدید آن منتشر خواهد شد.

آیت الله اعرافی عنوان کرد: مرکز رشد حوزوی به دنبال جمع‌آوری ایده‌های فرهنگی طلبه‌ها و روحانیان و تبدیل آن‌ها به فعالیت‌های فناورانه است.

مدیرحوزه‌های علمیه کشور در پایان افزود: پیش‌بینی یک طرح مطالعاتی با محوریت ۱۰ متفکر جهان تشیع یکی از برنامه‌های آینده حوزه زیر نظر معاونت تهذیب خواهد بود.

انتهای پیام/ح

برچسب ها: حوزه علمیه قم ، اموال
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.