سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس دستگاه قضا در دیدار با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس:

کشور را گران اداره می‌کنیم/ ورود قوه قضاییه به ترک فعل مسئولان

رییس قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه رسیدگی به مصادیق روشن ترک فعل‌ها را آغاز کرده و در حال رسیدگی است.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای عصر امروز یکشنبه (۲۳ آبان ماه) در نشست با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس همفکری و همکاری قوای سه گانه برای دیدن آسیب ها، شناخت مشکلات مردم و رسیدن به درک مشترک از مسائل و پیدا کردن و اجرای راه حل آن‌ها را از ضروریات امروز دانست.

وی تصریح کرد: اگر امروز همه قوا در یک مسیر برای خدمت به مردم قرار گرفته اند باید شکر این نعمت بزرگ را در عمل به جا آورند و همه ظرفیت‌ها را برای رفع مشکلات به کار گیرند و اگر کوتاهی و سهل انگاری کنیم نزد خدا، مردم و وجدان خود نمی‌توانیم پاسخگو باشیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور که بخشی از آن را ناشی از تحریم‌ها و بخش دیگر را به دلیل سوء مدیریت دانست تصریح کرد: امروز قوه قضائیه، مجلس و دولت برخی امور را پرهزینه اداره می‌کنند که باید این نحوه مدیریت اصلاح شود.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: این یک ضرورت اجتناب ناپذیر است که باید به خاطر برخی تنگنا‌ها طرز کار خود را اصلاح کنیم و مدیریت ما نسبت به سال‌های گذشته متفاوت شود در این حوزه‌ها کمیسیون اصل نود میتواند ورود کند.

وی به ذکر نمونه‌ای در این خصوص پرداخت و گفت اگر مسئولی ۴ سال پیش برای حفاظت، محل سکونت و یا دفتر کار خود هزینه‌های مضاعفی داشت باید این رویکرد تغییر کند و دیگر شاهد "بَرج ها" نباشیم.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای ادامه داد: اگر تاکنون در یک دستگاهی ده دستگاه خودرو استفاده می‌شد و امکان آن است که با ۶ خودرو کار‌ها پیگیری شود باید هزینه‌هایی که برای ساختمان‌ها و تشریفات و تشکیلات می‌شود کاهش یابد.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان با تاکید بر لزوم اجرای کامل اصول قانون اساسی اظهار داشت: هنوز برای تحقق کامل اصول قانون اساسی از جمله اصل سوم با نقطه مطلوب فاصله داریم و باید بررسی کنیم که چگونه می‌توان این اصول را به طور کامل اجرا کرد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: اگر می‌خواهیم عقب ماندگی در اجرای یک اصل یا قانون را برطرف کنیم قطعاً همه آن‌ها در یک سطح قرار ندارند و باید موضوعات را از لحاظ اهمیت، زمان اجرا و مقدورات اولویت بندی کرد.

وی تصریح کرد: فرض کنید قوه قضاییه تشخیص داد که سلسله مسائلی در اولویتش قرار دارد، اما قوه دیگر موضوعات دیگری را اولویت دانست و یا معتقد بود زیرشاخه‌های یک مسئله باید در اولویت قرار گیرد که ما باید با همفکری به یک درک مشترک و پس از آن به یک راه حل واحد و یا نزدیک به هم درباره آن برسیم.

رئیس دستگاه قضا از استقلال قوه قضاییه به خصوص در پیگیری و احقاق حق مردم به عنوان یکی از مسائل مهم یادکرد و گفت: قوه قضاییه به عنوان یک نهاد مستقل باید ملجا و مأوای همه مردم باشد و رسیدن به این جایگاه در حرف آسان است، ولی برای تحقق یافتن نیاز به تلاش زیادی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای یکی از مباحث مربوط به این موضوع را وضعیت زندان‌ها دانست و گفت: در طی ۴ ماهی که ریاست دستگاه قضا را برعهده گرفتم در حد امکان از چهار زندان شخصاً بازدید کردم و تمام زندان‌های سراسر کشور از یک تا چند بار و حتی بر اساس یک گزارش تا ۵ بار توسط مسئولان عالی و هیئت‌های ویژه قضایی مورد بازدید قرار گرفته است.

وی با بیان این که این کار نه به خاطر هیاهو‌های مجامع بلکه بر اساس یک وظیفه شرعی و اسلامی و انسانی انجام گرفته متذکر شد: روند بررسی و اصلاح وضعیت زندان‌ها ادامه خواهد داشت و کار هنوز تمام نشده است.

رئیس قوه قضاییه طبقه بندی زندانیان را یکی از اقداماتی عنوان کرد که دستگاه قضایی در دوره تحول و تعالی آن را با جدیت پیگیری می‌کند و گفت: فردی که یک چک برگشتی دارد یا تصادف کرده که منجر به خسارات جانی یا مالی شده نباید در زندان کنار یک فردی که مجرم حرفه‌ای و با جریانات مافیایی همکاری دارد نگه داری شود.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به برخی نقد‌ها نسبت به اعطای آزادی مشروط به زندانیان و افزایش صدور احکام مجازات جایگزین حبس تصریح کرد: دستگاه قضا با مجموعه‌ای مسائل مواجه است که نمی‌توان همه را یکسان دید.

وی برای نمونه به بازداشت موقت فردی اشاره کرد که به دلیل یک تخلف کوچک تا تامین قرار باید در تحت نظرگاه و یا بازداشت باشد و گفت که حضور چنین شخصی در کنار زندانیان حرفه‌ای چه خسارات روحی و مادی و معنوی در پی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای از نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون اصل ۹۰ خواست که دستگاه قضایی را در کاهش جمعیت کیفری کشور و طبقه بندی زندانیان و اصلاح وضعیت زندان‌ها یاری دهند.

رئیس قوه قضاییه به مسئله ارتقاء نقش نظارتی سازمان بازرسی کل کشور نیز اشاره کرد و گفت: بازرسی کل کشور به عنوان نهادی که در اصل ۱۷۴ قانون اساسی پیش بینی شده نیازمند بروزرسانی در انجام ماموریت هاست.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه افزود: در دوره تحول و تعالی به این موضوع توجه داشتیم که چه کار کنیم سازمان بازرسی به روز شده و موثرتر عمل کند و با اولویت بندی مسائل کشور تلاش کردیم این سازمان موضوعات را گام به گام پیگیری و حل و فصل کند.

وی با اشاره به تعیین اولویت برای اقدامات سازمان بازرسی در دوره جدید عدلیه تاکید کرد: ما یکسری درامد داریم و یکسری هزینه که اگر همین سیر را درست نظارت کنیم که درامدهایمان از کجا و چطور حاصل می‌شود و چطور و کجا مصرف می‌شود بسیاری از گلوگاه‌های فساد و مشکل بسته می‌شود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به بانک محور بودن اقتصاد کشور و واریز بخشی از درآمد‌ها به خزانه بانک مرکزی اظهار داشت: منشاء بسیاری از مشکلات مردم و حوزه تولید و پرونده‌های قضایی بانک‌ها هستند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: دستگاه قضایی چند سال است که درگیر اصلاح نظام بانکی و طرز کار بانک‌ها است و با آن که پرونده‌های زیادی در این زمینه رسیدگی و برای آن‌ها احکام سنگینی صادر شده، اما همچنان این رویه در بانک‌ها ادامه دارد.

وی با بیان این که طرز کار بانک‌ها مشکلات زیادی ایجاد کرده که نیازمند توجه و اصلاح و تغییر جدی روند فعلی است متذکر شد: با اصلاح نظام بانکی بسیاری از مشکلات خود به خود حل می‌شود.

رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش کار قضا را کاری طاقت فرسا دانست و با اشاره به اولویت تشدید نظارت‌های درون سازمانی در دوره تحول و تعالی دستگاه قضا گفت: باید تلاش کنیم از قاضی خوب حمایت و قدردانی کنیم و اگر کسی دچار لغزش شده و شیطان و شیطان صفتان او را فریب دادند باید با او برخورد شود و حرکت صرف در یکی از این دو مسیر نتیجه‌ای ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در عین حال گفت: ما از قاضی می‌خواهیم که هم برخورد مناسب داشته باشد و هم رای متقن بدهد و هم سریع به پرونده‌ها رسیدگی کند، اما اگر معذورات او را در نظر نگیریم و برایش امکانات و شرایط کار فراهم نکنیم کار‌ها به خوبی پیش نمی‌رود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ارتباط نمایندگان مردم با توده جامعه بر لزوم استفاده از ظرفیت مجلس برای رفع مشکلات مردم تاکید کرد و گفت: از روسای کل دادگستری‌ها خواستم که در استان‌ها کارگروه تشکیل دهند و مشکلات قضایی مردم را با همفکری و همکاری نمایندگان مردم حل کنند و از نمایندگان هم انتظار این است قوه قضاییه را یاری کنند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای به مسئله حمایت از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان هم اشاره کرد و گفت: حمایت تولید باید کاربردی‌تر باشد و طرح مسئله کافی نیست چه بسا به جای حل مشکل بر مشکلات اضافه کند.

وی ادامه داد: باید با یک مسئله شناسی و اولویت بندی درست موضوع را حل کنیم تا هم تولید رونق یابد و هم فرضاً محیط زیست آسیب نبیند.

وی تاکید کرد: اگر در زمینه حمایت از تولید داخلی همگرا شویم و هزینه موازی کاری‌ها را کم کنیم و به یک راهکار‌های مشترک برسیم کار‌ها بهتر پیش می‌رود.

رئیس قوه قضاییه در خصوص محاکمه برخی مسئولان سابق به دلیل ترک فعل در انجام وظایف قانونی شان گفت: برخی ترک فعل‌ها جرم است، اما برخی جرم نیست، ولی ممکن است سبب بروز خسارت‌هایی شده باشد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: قوه قضاییه رسیدگی به مصادیق روشن ترک فعل‌ها آغاز کرده و در حال رسیدگی است، اما در مواردی که بر اساس قانون جرم نبوده، ولی موجب ضرر و زیان است باید بررسی شود که چه آسیب‌ها و به چه میزانی از یک ترک فعل به وجود آمده است که این کار زمانبر است.

وی ادامه داد: خود این مسئله که چه کسی تشخیص دهد چه خسارتی و با چه میزان از یک ترک فعل به وجود آمده خیلی مهم است که این را باید کارشناس یا بازرس یا ضابط تشخیص دهد و این مسئله هم نیازمند همفکری است تا بتوانیم مسائل را احصا و در یک سیر قانونی منطقی رسیدگی کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
شهر ساری
۰۳:۲۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
با سلام جناب قاضی محترم زمینی 2500متر سال 1374 خریداری نمودم قاضی فقط برابر ادعا وکیل بدون تحقیقات و کارشناسی دادنامه صادر نماید چندین گزارش دادم کسی پیگیری ننموده ؟ بنظرم پارتی و وکیل با نفوذ ندارم ؟ پرونده اعتراض ثالث بشماره بایگانی 555/97شعبه 4 دادگاه حقوقی ساری و شماره پرونده اصلی890537 شعبه 4 دادگاه عمومی ساری زمین به مساحت 30000متر زمین در طبیعت بعنوان ماترکه وجود ندارد دادنامه بدون تحقیقات و کارشناسی برای ملک اشخاص صادر گردیده حالا بنظر شما کسی به حرف قانونی اینجانب توجه می کنند اینجانب از شخص رییس محترم دیوان عالی کشور دستور گرفتم اقدامی نگردیده بنظرم بیشتر شعار میباشد حالا صحبت از رضایت مردم و رسیدگی عادلانه گفته میشود البته منکرقضاوت عادلانه برای همه شعبه نیستم ولی با یک قضاوت ناعادلانه ....؟ مجددا شاید از طریق مسوولین مربوطه احساس تکلیف نمایند بدون واسطه حداقل به تقاضا اینجانب رسیدگی عادلانه نمایند (سی هزار متر زمین در طبیعت وجود ندارد چگونه برای آن دادنامه صادر گردیده ) با احترام
ناشناس
۰۸:۱۰ ۲۴ آبان ۱۴۰۰
تبعات قصور مدیران مثل جراح در اتاق عمل که عواقب و خسارت کوچکترین خطایشان دامن عامه مردم را میگیرد
ناشناس
۰۷:۴۸ ۲۴ آبان ۱۴۰۰
شما بیائید اصلاحات در قوانین و ساختارهاتون بدهيد تا این‌ همه موجبات جرم و جنایت وبدبختی کشور رکوردار جهانی نشود ترک فعل بی خيال شوید هنوز جواب جرمهای فعل ندادید.
حسن
۰۷:۳۶ ۲۴ آبان ۱۴۰۰
اگر شما دنبال پایین اوردن قیمت ها هستید باید بازاری مثل خودرو رقابتی بشه ، بررسی کنن ببینن ضرر و زیان خودرو سازی کجاست ،ضرر و زیان صنایع را مردم که نباید جبران کنن ،در هیج جای دنیا این طوری نیست ،اگر در جایی از دنیا هم از واردات کم شود در عوض قیمت خودرو درصد کمی از حقوق مردم هست اما امروز قانون زوری هست در قیمت خودرو که با جیب مردم هیچ تناسبی ندارد حتی مردم که وام می گیرند که یک پنجم قیمت خودرو نمی شود و با اقساط بالا روبه رو میشن و بخش زیادی از معیشت مردم را در بر می گیرد
h
۰۷:۰۱ ۲۴ آبان ۱۴۰۰
اداره یه کشوریه همت میخوادکه خیلی از اقایون نمیخوان اینکاروانجام بدن اونایکه تو سیستم هستن فقط دنبال پرکردن جیب خودشونن دارن ایران روبه نابودی میکشونن ومیخوان تمام دشمنان ایرانمون بهمون بخندن خیلیهاباخزانه دولت ویلا وووگرفتن ایناازکجااوردن ؟مردم ایران ادمهای خوبی هستن بایدقدرشون رودولت بداندنزاریددشمن شادبشیم بریزیدبیرون ادمهای فسادروازسیستم دولتی بذارید ایران گلستان بشه تمام دنیاتوحسرت بمونن مردم سه چیزازشمامیخوان کار.مسکن.اینا اگه فراهم بشه مردم جونشون رومیدن اقای اژه ای شمامیتونیداگه بخواهید فرق نذارید تومحاکمه وسلام ارزوی ایرانی بهتربرای تمام ایرانیان عزیز امین
ناشناس
۰۲:۳۷ ۲۴ آبان ۱۴۰۰
حقوق های نجومی را نصف کنید
مخصوصا در زمان روحانی و دار و دسته اش
ناشناس
۲۲:۴۹ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
باشد
خالدی
۲۲:۳۴ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
چقدر این مرد با شرافت است واقعا خداوند جناب اژه ای را حفظ کند . تنها مسوولی که کارش را بلد است آقای اژه ای است.
ناشناس
۲۲:۱۳ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
نمی شود هم خدا را بخواهید وهم کل خرما ها را !!
ناشناس
۲۲:۱۲ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
افراد مستعد را بیاوید تا ارزان اداره شود !!!!
ناشناس
۲۲:۱۰ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
علت گران اداره کردن در این است که افراد قابل بر کار ها گمارده نشده اند !!! و کار ها بطو ر سهمیه ای بین دوستان و..... تقسیم شده !!!!
ناشناس
۲۲:۰۵ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
خودروسازا گفتن از اذر قیمتو میبریم بالا .رسیدگی کنید.مگه رییس جمهور نگفت افزایش قیمت لغو شده؟
ناشناس
۲۱:۵۳ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
هر چند خیلی دیر شده ولی هر موقع ماهی را از اب بگیرید می میرد
امین عسکری
۲۱:۴۹ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
اقا تو رو خدا فقط حرف نزنید بیاید عمل کنید حسن روحانی پشت تریبون قشنگ صبحت میکرد
ناشناس
۲۱:۴۰ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
در انبارهای وزارتخانه ها و شرکت های وابسته انبوهی از کالاها که طی سالها خریداری شده و هنوز هم خریداری می شود، بدون استفاده نگهداری می شود، خیلی از آنها پس از رده خارج شدن نو و آکبند به انبارهای اسقاط فرستاده می شوند و اگر مدیری دلسوز و پیگیر پیدا شود، آنها را در مزایده های اغلب صوری، کیلویی می فروشد.
ناشناس
۲۱:۳۹ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
کشور را گران اداره نمی کنیم اداره کشور را با بی عدالتی و دزد پروری وساخت دولتی مملو از فساد گران کردید آنقدر در ادارات افرادی کار چاق کن به صورت علی در ادارات مستقر شده اند واضح و علنی است که انسان از وجود دولت و قوه قضائیه عمیقا شک می‌کند افراد سالم در ادارات افرادی بی عرضه قلمداد می شوند افراد سالم در ادارات مورد حجمه وتخریب قرار می گیرند و نمی توانند به موقعیت‌های شغلی مناسب و آنچه که لایق آن هستند برسند به میمنت وجود قوه قًضائیه ای که عدالت و تلاش برای اجرای عدالت را فقط درحرف وشعار محدود کرده افراد نالایق ودزد به بهترین موقعیت‌ها می رسند وکارکنان دولت در اجرای پروژه ها سهم خواهی می‌کنند وبیشتر برای خود و آشنایانشان اراًی دولتی تقسیم و به نام افراد دیگر برای خودشان زمین تصاحب می‌کنند ولی کسی رسیدگی نمی کند چون نان خودشان آجر می شود.
ناشناس
۲۱:۳۴ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
قوه قضاییه باید محل قضات زبده و دانشمند باشد تا مشکل مردم حل شود نه محفل دوستانو رفقای گرمابه وگلستان و افرادی که کار آیی ندارند !!!!!!بعضی افراد که در مصدر قوه هستند توانایی ندارند وضعیف هستند
ناشناس
۲۱:۱۶ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
اعدام
ناشناس
۲۱:۱۳ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
اشتباه نکن برادر این اداره کردن نیست .
ناشناس
۲۱:۰۶ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
کشور را اداره می کنید؟!! حالا این که می گوئید " گران" را قبول دارم ولی این که بگوئید " اداره " می کنیم نه!
ناشناس
۲۰:۵۱ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
در کتابخانه ها ورقه هایی که یک طرف اش استفاده شده و یک طرف اش استفاده نشده را به چند برگه کوچک تر تقسیم میکنند و برای استفاده عموم میگذارند
یعنی چقدر صرفه جویی میکنند
کشور ما به اندازه کشور چین ریخت و پاش داریم
هم اسراف کننده و هم خسیس هر دویشون در قران نکوهش شدند
ترابخدا اسراف نکنید .حرام است
نگویید .پول داریم .دارندگی برازندگی
ناشناس
۲۰:۴۳ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
آقای اژه ای شما چند ساله که در مسند عدالت هستید معضل اصلی کشور ما از اول انقلاب تا الان اینه که همه ی اقشار جامعه رو با هر عقیده و رنگ و زبان و مذهب در اداره کشور سهیم نکردید تا این معضل رو حل نکنید هیچ چیزی درست نمیشه اصول فکریتون از زیر بنا اشتباه پی‌ریزی شده کشور ماله همست هر کسی که با هر عقیده نگرش باشه ولی به درد مملکت بخوره باید دستشو بوسید جانم فدای ایران
ناشناس
۲۰:۳۷ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
هنوز که ندادین نخوردیم پس شکر چی؟؟ ضمنا ما شکر گذار خدا هستیم که تا الان زنده ایم. هنوز که کاری نکردید سه قوه افتادن تو مسیر به قول شما ولی هنوز اول راهید هنوز راه نیافتادید