سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شفیعی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

هنوز اراده و حسن نیت در طرف‌های غربی برجام دیده نمی‌شود/ پیش‌شرط‌ هایی برای حل مسائل حساس توافق هسته ای لازم است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: برای حل مسائل مختلف برجام علاوه بر اراده سیاسی و حسن نیت، یکسری پیش شرط‌ها لازم است.

 نوذر شفیعی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دور بعدی مذاکرات برجام گفت: این چنین نیست که چون آمریکا از برجام خارج شده و ایران هم به دنبال آن تعهدات برجامی خود را کاهش داده است پس از این که طرفین به تعهدات خود برگردند، مسئله حل و فصل شود. در این مدت اتفاقات دیگری هم رخ داده مانند اینکه بعد از خروج آمریکا از برجام، تحریم‌هایی علیه ایران وضع شده که با روح برجام سازگار نیست، در حالی که در برجام گفته شده بود هر گونه اقدام محدود کننده علیه ایران برای حضور در عرصه بین المللی نباید صورت گیرد.

وی افزود: برداشت غرب از مذکرات چیزی فراتر از برجام سابق است، در واقع این مسائل بخشی از کار است که مذاکرات را پیچیده و دشوار می‌کند؛ البته ایران هم به دلیل بی اعتمادی به آمریکا یکسری شروطی را مطرح کرده، از جمله اجرای قانونی که مجلس شورای اسلامی وضع کرده که براساس آن دولت متعهد شده مادامی که تعهدات برجامی سایر کشور‌های عضو اجرا نشود، ایران هم به تعهداتش عمل نکند و در مسیر هسته‌ای خودش گام بردارد.

شفیعی ادامه داد: مواردی مانند قانون مجلس و راستی آزمایی در دستور کار ایران قرار دارد و از جمله مواردی هم هست که پذیرش آن از سوی کشور‌های دیگر دشوار خواهد بود، همین الگو‌ها از طرف آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها مطرح است که معنی بازگشت به برجام از جایی است که آمریکا از آن خارج شده بود تا برداشت پیچیده که شامل مطالبات جدید است.

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به سفرهای اروپایی معاون سیاسی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در واقع با موضوعات زیاد و حساسی مواجه هستیم که مذاکرات را اصولا پیچیده می‌کند، برای حل این مسائل علاوه بر اراده سیاسی و حسن نیت یکسری پیش شرط‌هایی هم لازم است. از این رو است که معاون وزیر خارجه با سفر به فرانسه، انگلیس و آلمان در حال رایزنی با طرف‌های اروپایی است، زیرا فرآیند پیش رو سخت بوده و هنوز اراده و حسن نیت در طرف‌های مقابل دیده نمی‌شود.

وی در ادامه با اشاره به این که تحریم‌ها در سه دسته قرار می‌گیرند؛ تحریم‌های اروپا، آمریکا و سازمان ملل گفت: در ارتباط با موضوع هسته‌ای و بر اساس برجام بسیاری از تحریم‌ها لغو یا تعلیق شدند، اما با خروج آمریکا اکنون با مشکل مواجه هستند که به این معنی است که خود این کشور‌ها تحریم‌ها را علیه ایران اعمال می‌کنند، لذا با خروج ترامپ از برجام وضعیت تحریم‌ها با مشکل رو به رو شد که باید در روند فعلی لغو شوند، زیرا در برجام آمده که بعد از امضای برجام باید کشور‌ها در جهت رفع موانع همکاری‌های ایران با جهان خارج تلاش کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۰۳ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
چند روز پیش برای خرید به سوپرمارکت سر کوچه‌مان مراجعه کردم. در حال برداشتن اجناس مورد نیاز از یکی از قفسه‌ها بودم که ناگهان، صدای مشاجره آقابابک مسؤول سوپرمارکت و یکی از مشتریان و همزمان با آن «نام رتبه‌بندی معلمان»، توجهم را جلب کرد.

مشتری با چهره برافروخته، گفت: «آقا، حقوق معلمان زیاد شده، به من کارگر چه ربطی داره؟ چه کسی گفته که چون حقوق معلمان زیاد شده، باید اجناس گرون‌تر بشه...».

چشمانم گرد شده بود با تعجب از همان جا، پرسیدم: «حقوق معلمان کِی زیاد شده؟»؛ آقابابک در پاسخ به سؤالم، لبخندی زد و گفت: «همه جا زدند 7 میلیون حقوق‌تان زیاد شده آقا معلم».

احساس کردم همه وجودم پر از آتش است؛ آنقدر عصبانی شده بودم که باور کردنی نبود. اما سعی کردم خشم خودم را کنترل کنم. به سمتشان رفتم و با صدای که از شدت ناراحتی‌‌ام به لرزه درآمده بود، گفتم: «رتبه‌بندی هنوز نه به داره نه به باره، هر دفعه یک چیزی می‌گن اما هنوز هیچ خبری نیست. نه ۷ میلیون، نه ۷۰۰ هزار تومان، چرا جوسازی می‌کنید».

مشتری با حالت تمسخر رو به من کرد و گفت: «خوبه والا، ما کارگرها از صبح تا شب داریم کار می‌کنیم، آن موقع افزایش حقوق 7 میلیونی برای معلم‌هاست. به خاطر شما، همه چیز هم در حال گران‌شدن است».

حوصله بحث کردن نداشتم؛ این ماجرا، هراز چندگاهی در صف نانوایی و قصابی و میوه فروشی هم تکرار می‌شد؛ آنقدر اخبار متعدد درباره رتبه‌بندی معلمان می‌شنوم که مغزم سوت می‌کشد. چیزی که اصلا واقعیت ندارد!