سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشجویان در دو راهی انتخاب شغل و علاقه/ بازار کار برنده کارزار انتخاب رشته

سالهاست که چالش انتخاب علاقه یا توجه به بازار کار تبدیل به یکی از مهمترین مسائل جوانان هنگام انتخاب رشته شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، چهارشنبه هفته گذشته بود که محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از عدم متوازن رشته‌های دانشگاهی گلایه کرد انتقادی که البته با اعتقادی از سوی وزیر علوم همراه بود. 

به اعتقاد وزیر علوم داوطلبان کنکور بر اساس استعداد و توانایی به سمت رشته‌های مختلف جذب نمی‌شوند و هر رشته‌ای که بازار کار بهتری داشته باشد اولویت آن‌ها خواهد بود. 

توجه به بازار کار بدون در نظر گرفتن علاقه چالشی است که در صورت تداوم می‌تواند نگرانی‌هایی را درباره آینده شخصیت و جایگاه علمی کشور ایجاد کند.

 مشکل بیکاری حل شود انتخاب رشته بر اساس علاقه می‌شود

محمد علی زلفی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سیستم نامتوازن رشته‌های تحصیلی اظهار کرد: دانشجویان و داوطلبان کنکوری بر اساس آینده شغلی انتخاب رشته می‌کنند و علاقه در انتخاب رشته متقاضیان حاکم نیست. 

زلفی گل تصریح کرد: به دنبال رفع این معضل هستیم و اگر مشکل اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی حل شود، آن وقت داوطلبان و متقاضیان خود به خود بر اساس علاقه انتخاب رشته خواهند کرد. 

بیکاری چالش سال‌های اخیر کشور 

معضل بیکاری و نبود اشتغال سالهاست که یکی از بزرگترین چالش‌های روز کشور شده تا جایی که منجر به نادیده گرفتن فاکتور مهم علاقه در انتخاب رشته دانشجویان و جوانان شده تا جایی که وزیر علوم نسبت به آن واکنش نشان داد.

اما اگر به گفته وزیر علوم چالش بیکاری حل شود شاهد جوانانی خواهیم بود که بدون در نظر گرفتن نگرانی آینده بر اساس علاقه و توانمندی‌های خود اقدام به انتخاب رشته می‌کنند انتخاب رشته که از نظر بسیاری از روانشناسان اگر با علاقه صورت گیرد از می تواند کارآمدی بیشتری را هم رقم بزند.

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۲۷ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
نه به درس دانشگاه
صادقی
۱۶:۵۸ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
چرا یکی نمی پرسه ان همه نفت چه جوری وارد ان نعتکش متخلف شده و کی این اتفاق افتاده وچرا همان زمان جلوشو نگرفتند
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
.. لیسانس مکانیک و ارشد طراحی صنعتی هردو مدرک دانشگاه دولتی رتبه ارشد زیر چهل ...... کجا و چگونه مشغول بکار شود. ......امثال این فرد بسیارند و دنبال کار مناسب هستند ....
ناشناس
۱۲:۵۰ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
به جوانان قشر متوسط وضعیف میگوییم برید پی یک کاری که مدرک به هیچ کاری نمی‌آید جدی میگم خودم فوق لیسانس مهندسی دارم الان با۳۰ سال سن تازه دارم شاگردی میکنم
ممد
۱۰:۳۸ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
من اردیبهشت ۱۸ سالم شد
کنکور سال اولم ۷ هزار شدم میتونستم چیزی ک علاقه داشتم برم
اما بخاطر فشار خانواده و ترس از نبود کار تا فعلا ۱ سال از عمرم حروم شد و باید برای کنکور سال دیگه بخونم :(
حافظ
۰۹:۰۷ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
به نظر بنده در این دوره و زمانه که پول حرف اول را می زند سواد خواندن و نوشتن کافیست هرسال یک میلیون داوطلب وارد دانشگاه می شوند اما خروجی مدل حاکی از این است که حتی در خوشبینانه ترین حالت استخدامی ۲۰ هزار نفر هم وارد دستگاه های دولتی نمی شوند خوب این وضعیت همچنان ادامه دارد والان تقریبا در هر خانه ای یک فارغ التحصیل بیکار دارد.درس خواندن به صرف امید این که کار پیدا کنی و طبعا به رفاه برسی یک تفکر غلط محور است.چه بسا کسانی را می شناسیم که تحصیلات ابتدایی دارند ولی ثروت کلانی دارند.نکته ی دیگر در مورد پذیرش دانشجوست که اصلا نیاز سنجی نمی شود مثلا در یک استان سالانه با احتساب دانشگاه غیر دولتی در رشته ای مثل حقوق لا اقل ۳۰۰ نفر مدرک میگیرند حالا سوال اینجاست که این استان چقدر نیرو (وکیل،قاضی و..)می خواهد در نتیجه این رشته ها اشباع خواهند شد.
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
یه رشته پزشکی بود که هنوز توش کار بود اونم کردینش مثل مهندسی....از چی بگم
ناشناس
۰۸:۲۰ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
همش حرفای تکراری و بیهوده...
جوونیمون با کنکور و دانشگاه و سربازی گذشت...
بیکاری و بی پولی و حسرت برامون موند...
ناشناس
۰۷:۵۸ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
علاقه خیلی مهمتره زمانیکه به یه کاری علاقه نداری چزا باید یه عمر بهش بپردازی؟!!
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
بله درسته علاقه خيلي مهمتره فقط كافبه بخوايد تا با همون علاقه موفق بشيد