سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز :

۵ میلیارد دلار قاچاق کالا از رویه‌های مرزی صورت می‌گیرد

پرهام فر گفت: در حال حاضر از کل رویه‌های مرزی، بین ۴ تا ۵ میلیارد دلار قاچاق کالا صورت می‌گیرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  پرهام‌فر مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص طرح حمایت از معیشت مرزنشینان برای مبارزه با قاچاق کالا گفت: ۳۰ درصد منافع حاصل از اجرای این طرح، برای پروژه‌های فرهنگی و اجتماعی مناطق مرزی و ۳۰ درصد برای تقویت اشتغال مناطق و ۴۰ درصد هم برای تجهیز بنادر هزینه خواهد شد.

پرهام فر در خصوص برآورد حجم قاچاق از طریق مرز‌ها گفت:حدود ۵ میلیارد کالای قاچاق از طریق کل رویه های مرزی وارد کشور می شود که بخشی از این مقدار از طریق رویه های موسوم به ته لنجی و کولبری انجام می شود.

مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: نگاه ما به مرز تا کنون تهدید پایه بوده درحالی که باید فرصت محور باشد و تجارت در مرزها باید ساماندهی شود تا به اقتصاد کشور کمک کند.

پرهام فر با اشاره به محور‌های ده‌گانه طرح حمایت از معیشت مرزنشینان تصریح کرد: این طرح در حال تصویب است و بخشی از آن مربوط به ایجاد زیرساخت‌های لازم است. 

او ادامه داد: در این طرح جنبه واردات به تنهایی دیده نشده بلکه باید کاری کنیم که تجارت مرزی در قالب صادرات هم خودش را نشان بدهد. همچنین واردات  به نفع تولید باشد یعنی مواد اولیه تولید از مرزها وارد شود.

مدیر کل پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا بیان کرد: در این طرح بهداشت و سلامت کالایی که وارد می شود هم مورد تاکید قرار دارد و با ساماندهی واردات کالاها نظارت بر بهداشت بیشتر خواهد شد.

او افزود: اولین بار است که نگاه جامع در خصوص تجارت در مرزها انجام گرفته است و این تجارت باید پیوند به اقتصاد کشور بخورد و به دنبال آن اشتغال پایدار برای مرزنشین ایجاد می شود.

مدیر کل پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: در این طرح هم به منفعت و معیشت مرزنشین توجه شده و هم منافع دولت در اجرای سیاست های تجاری دیده شده است.

این مقام مسئول در خصوص اینکه  اهداف پیش بینی شده در این طرح چطور محقق می شود گفت: یک کارگروهی برای نظارت بر اجرای دقیق این طرح تشکیل شده که نمایندگانی از ستاد وزارت کشور ،وزارت صمت ،سازمان بنادر، بانک مرکزی و گمرک در آن حضور دارند و این طرح را همراهی می کنند تا طرح از چارچوب خود خارج نشود.

در ادامه محمدی‌فر کارشناس تجارت و مسائل اقتصادی هم  در این خصوص گفت: در حوزه مبادلات مرزی برای موفقیت هر طرح باید همزمان به دو چالش اقتصاد ملی و محلی توجه کرد و برای هردوی این‌ها برنامه داشت.

او ادامه داد: حتما مردم مناطق مرزی باید آثار مبارزه با قاچاق را ببینند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در رویه فعلی سوخت یارانه ای برای قاچاق استفاده می شود که  این نمونه باید اصلاح شود تا قاچاق کالا صرفه اقتصادی  نداشته باشد.

محمدی فر گفت: معافیت تجاری باید در ازای شفافیت باشد الان معافیت های در نظر گرفته در مرزها  به معنای رها بودن است و زمینه سوء استفاده سودجویان را فراهم کرده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.