سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه جزو ۵ استان اول در صادرات غیرنفتی کشور است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از نظر صادرات غیرنفتی جزو پنج استان اول کشور است، گفت: بهبود زیرساخت‌های مرزی استان نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،محسن دارابی در نشست خبری که امروز (۱۸ آبان) برگزار شد، از اهمیت صادرات در استانی مانند کرمانشاه با داشتن بیش از ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق یاد کرد و گفت: وجود پنج مرز رسمی و یک بازارچه در استان و هم مرزی با هر دو بخش اقلیم کردستان و بخش مرکزی عراق، مزیت‌های صادراتی کرمانشاه را دو چندان می‌کند.

او  با بیان اینکه کرمانشاه از دیرباز پیشینه زیادی در تجارت و صادرات داشته، قدمت بیش از ۱۰۰ ساله گمرک خسروی و بیش از ۷۰ ساله گمرک پاوه را گواهی بر این مدعا دانست.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه معتقد است، تجارت نقطه کلیدی و پیشران توسعه کرمانشاه خصوصا توسعه اقتصادی است و کمک می‌کند چرخ تولید و اقتصاد استان بهتر بچرخد.

دارابی سپس اشاره‌ای به عملکرد صادراتی استان در هفت ماهه امسال داشت و افزود: در این مدت یک میلیارد و ۴۳۶ میلیون دلار کالا از مرز‌های استان با وزن ۳.۵ میلیون تن صادر شده است.

او از رشد هفت درصدی ارزش و رشد پنج درصدی وزن کالا‌های صادراتی استان در هفت ماهه امسال خبر داد و تاکید کرد: این رشد صادرات با توجه به شرایط تحریمی که با آن مواجهیم، قابل قبول است.

رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه سهم کرمانشاه از صادرات ایران به عراق را حدود ۴۵ درصد و با احتساب گاز حدود ۵۰ درصد اعلام کرد و ادامه داد: از نظر صادرات غیرنفتی جزو پنج استان اول کشور هستیم.

او  اظهار کرد: حدود ۵.۷ تا شش درصد صادرات غیرنفتی ایران به استان کرمانشاه تعلق دارد.

دارابی یادآور شد: از این میزان صادرات نزدیک به ۳۰ تا ۳۵ درصد تولیدات استان و عمدتا شامل محصولات فلزی، محصولات کشاورزی، لوازم خانگی، سیمان و کانی غیرفلزی و ... است.

او بیشترین سهم صادرات در این مدت را نیز مربوط به مرز پرویزخان و پس از آن دو مرز خسروی و سومار دانست.

به گفته این مسئول، در این هفت ماه نزدیک به ۱۸۰ هزار کامیون از مرز‌های استان کرمانشاه شامل پنج مرز و یک بازارچه مرزی عبور کرده اند که این میزان تردد و تخلیه و بارگیری که در مرز‌ها انجام شده برای حدود شش تا هفت هزار نفر شغل ایجاد کرده است.

او  سپس از مهمترین چالش‌های پیش روی صادرات کرمانشاه یاد کرد که نامناسب بودن زیرساخت‌های مرزی از مهمترین آن‌ها است.

دارابی با بیان اینکه مرز‌های کرمانشاه کارکرد ملی دارند، بر لزوم بهبود زیرساخت‌های این مرز‌ها با توجه به ظرفیت‌های صادراتی که دارند، تاکید کرد.

او بهبود زیرساخت‌های مرزی را زمینه‌ساز تسهیل و تسریع در تجارت دانست و گفت: بهبود زیرساخت‌های مرزی استان نیازمند بودجه و اعتبارات ملی است.

رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه یکی دیگر از تهدید‌های پیش روی صادرات را عدم توجه به واردات و متعادل نبودن تراز تجاری اعلام کرد که تهدیدی برای آینده صادرات خواهد بود و افزود: اگر تجارت پایدار می‌خواهیم، باید واردات از عراق به عنوان شریک اصلی تجاری خود را تقویت کنیم.

انتهای پیام/ز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.