سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پشت‌صحنه آتش‌بازی شبانه در بغداد به روایت کارشناس مسائل منطقه

آمریکا و رژیم صهیونیستی در ماجرای ترور الکاظمی نقش دارند؛ آن‌ها می‌دانند در یک انتخابات آزاد در منطقه، مقاومت پیروز خواهد شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بامداد یکشنبه به‌وقت محلی دفتر نخست‌وزیر عراق با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که محل سکونت مصطفی الکاظمی با یک پهپاد بمب‌گذاری‌شده هدف سوء قصد قرارگرفته اما نخست‌وزیر آسیبی ندیده است. الکاظمی نیز به فاصله کوتاهی پس از انتشار این خبر در توییتی ضمن تأکید بر سلامتی خود همگان را به حفظ آرامش و خویشتن‌داری دعوت کرد و پس‌ازآن در یک ویدئو کوتاه اعلام کرد که می‌داند چه کسی در پشت این ماجرا قرار دارد!

پس‌ازاین ماجرا کتائب حزب‌الله عراق، ماجرای ترور نافرجام نخست‌وزیر عراق را «یک حرکت نمایشی» توصیف کرد. ابوعلی العسکری، مسئول کتائب حزب‌الله، صبح یکشنبه در کانال تلگرام خود با اشاره به آتش‌بازی یکشنبه شب نوشت: «بازی کردن نقش قربانی از شیوه‌های نخ نمائی است که دیگر کهنه‌شده است». او ادامه داد: «در عراق هیچ‌کس حاضر نیست برای هدف قرار دادن نخست‌وزیر سابق، یک پهپاد هزینه کند و اگر کسی بخواهد به این موجود فیسبوکی آسیب برساند، راه‌های کم‌هزینه‌تر و مطمئن‌تری وجود دارد». حمله به اقامتگاه مصطفی الکاظمی هنگامی صورت می‌گیرد که احزاب سیاسی در عراق در حال گفتگو و چانه‌زنی برای تشکیل دولت آینده و تعیین ترکیب آن هستند. کمیسیون عالی انتخابات باید آن را در هفته‌های آینده رسماً تائید و اعلام نماید.

به نظر می‌رسد در پشت ماجرای سوءقصد نافرجام و نمایشی به جان کاظمی توطئه‌ای در جریان است. پس از کشتار معترضان در منطقه سبز بغداد گروهی به دنبال آن بود با حذف کاظمی مقدمه «جنگ خیابانی» در بغداد را فراهم کند. عماد آبشناس کارشناس مسائل منطقه دراین‌باره به مشرق می‌گوید: «آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی در این ماجرا نقش دارند؛ آن‌ها می‌دانند دریک انتخابات آزاد در منطقه مقاومت پیروز خواهد شد؛ برای همین توطئه می‌کنند تا با راه انداختن جنگ داخلی دولت‌هایی ضعیف و وابسته را روی کار بیاورند» تحلیل‌گر رسانه‌های بین‌المللی در ادامه می‌گوید: استفاده از پهپاد برای انجام این عملیات هم قطعاً به این دلیل هست که آن‌ها برنامه‌هایی در آینده برای مقابله با تملک پهپاد توسط گروه‌های مقاومت دارند و می‌خواهند این جریان را بهانه کنند تا به دنبال خلع سلاح حشد الشعبی مخصوصاً در زمینه پهپادی بروند.

این کارشناس سیاسی در ادامه به شیوه عملکرد گروه‌های عراقی پرداخته و می‌گوید: برخی در عراق گمان می‌کنند؛ اگر مقاومت نباشد آن‌ها دولت را در دست می‌گیرند؛ امثال آقای مقتدی صدر باید یادشان بماند که آمریکایی‌ها هیچ‌گاه دولت را به دست فردی که روزی در مقابل آن‌ها اسلحه به دست گرفته نخواهد داد. مقتدی صدر ازجمله رهبران شیعی در عراق است که پس از ترور خواهان ایجاد حکومت‌نظامی در عراق بوده است، او پیش‌ازاین راه خود را از مقاومت جدا کرده و تمایل دارد دولتی نزدیک به خود تشکیل دهد، برخی اعتقاددارند که گزینه نهایی جریان صدر مصطفی کاظمی است.

در ادامه بخش‌های مهم گفتگو با عماد آبشناس، کارشناس مسائل منطقه را می‌خوانید

پشت ماجرای ترور کاظمی چه کسی ایستاده است؟

این عملیات با توجه به زمان و شیوه روی دادن آن بسیار مشکوک است. به‌احتمال‌قوی آمریکا و رژیم صهیونیستی در این عملیات دست داشته باشند. اگر مقصود اصلی ترور آقای کاظمی بود، آن‌هایی که سوءقصد ایشان را داشتند قطعاً راهکار‌های بهتری را هم بلد بودند تا عملیات به‌صورت موفق به پایان برسد؛ حداقل او را در هنگام پیاده شدن از خودرو ترور می‌کردند! نه اینکه پهپاد بلند کنند به دیوار منزلش بکوبند.

عواملی که این ترور را انجام دادند، قطعاً می‌دانستند که این ماجرا موجب مرگ کاظمی نخواهد شد و تنها باعث ایجاد هرج‌ومرج می‌شود. اغلب تحلیل گران باور دارند که این‌یک جریان ساختگی برای مقابله با تظاهرکنندگان است. آن‌ها می‌خواستند که با این اقدام، جریان روز جمعه را که موجب کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از تظاهرکنندگان و معترضین شده را تحت پوشش قرار دهند. پس از داستان‌سرایی در ترور کاظمی کشتار جمعه به دست فراموشی سپرده شد.

هدف ترور: جنگ شیعه – شیعه

نیاز نیست که یک فرد تحلیل‌گر حرفه‌ای باشد تا متوجه شود گروه‌های مقاومت هیچ سودی از حذف کاظمی نمی‌برند، در این جریان بیشترین سود را کسانی بردند که به دنبال راه‌اندازی جنگ «شیعه-شیعه» و راه‌اندازی فتنه داخل عراق هستند. آن‌ها ابتدا از کانال راه‌اندازی جنگ سنی-شیعه به‌وسیله داعش وارد شدند که با بیداری مرجعیت در عراق و جبهه مقاومت ناکام ماند.

سپس تلاش کردند که اختلاف کُرد با عرب را پیش ببرند؛ که آن نیز ناکام ماند. در حال حاضر آن‌ها به دنبال راه‌اندازی جنگ خیابانی میان هستند. آن‌ها می‌بینند که اقتدار عراق در وحدت تشیع است و این وحدت را می‌خواهند بشکنند. جبهه مقاومت باهوشیاری متوجه این ماجرا بود و سریعاً واکنش نشان داد تا این توطئه شکل نگیرد.

آمریکایی‌ها باید از عراق بروند

تا زمانی که عراق امنیت و ثبات داشته باشد، موجودیت آمریکایی‌ها در آن کشور بی‌معنا می‌شود. وقتی متجاوزین می‌توانند در یک کشور حضورداشته باشند که در آنجا ثبات و امنیت و یکپارچگی وجود نداشته باشد. سال ۲۰۱۳ با دولت عراق احساس کرد که به نیرو‌های خارجی احتیاج ندارد و حاضر نشد که هیچ توافق امنیتی را با آمریکایی‌ها امضا کند و تروریست‌های سنتکام مجبور شدند از عراق خارج شوند؛ اندکی بعد آن‌ها توطئه داعش را راه انداختند تا از طریق آن امنیت و ثبات عراق را به هم بزنند و دولت عراق را وادار کنند که حضور نیروی خارجی را بپذیرد.

در حال حاضر مجلس عراق تأکید کرده است که آمریکایی‌ها باید از عراق خارج شوند، طبیعتاً اگر دولت باثبات در عراق وجود داشته باشد، حضور آمریکایی‌ها در عراق بی‌معنی خواهد بود. آن‌ها به دنبال این هستند که جایگاه و قدرت عراق که همان وحدت تشیع است، دچار فتنه شود و جنگی میان آن‌ها اتفاق بیافتد تا درون عراق شرایط نا به سامان باشد و از این شرایط بتواند بهره ببرند و دولت بعدی مجبور شود از آن‌ها بخواهد که در عراق باقی بمانند.

مقتدی صدر باهوش است اما...

آقای مقتدی صدر در ماجرای انتخابات پارلمانی و پس‌ازآن اشتباه بزرگی کردند، ولی من تصور می‌کنم ایشان باهوش‌تر از آن باشند که در دام توطئه آمریکایی بیافتد. جریان آقای صدر جز اولین گروه‌هایی بود که سلاح برداشته و علیه آمریکایی‌ها جنگیدند تا آن‌ها را از عراق خارج کنند. نباید تصور کرد که آمریکا قبول خواهد که صدر و گروه ایشان در عراق قدرت داشته باشد.

آن‌ها به دنبال سوءاستفاده از جریان صدر برای به وجود آوردن فتنه و تفرقه بین شیعیان هستند. تحرکات جریان صدر از زمانی شروع شد که صدر به ملاقات محمد بن سلمان و محمد بن زاید رفت و بعدازآن در خیابان‌های عراق شلوغی ایجاد شد. در آن حوادث شاهد حمایت‌های عربستان و امارات از معترضان بودیم، حتی بعثی‌های قدیمی و عوامل استخباراتی به این میان معترضان نفوذ پیدا کردند. آمریکا به دنبال سوءاستفاده از جریان صدر است، اگر آقای صدر هوشیار نباشد، این مسئله هم به ضرر شیعیان در عراق و هم به ضرر خودش تمام می‌شود.

عزت و احترام برای یک سیاست‌مدار همیشگی نیست!

مقتدی صدر امتیازاتی دارد و آن نام خانوادگی ایشان است که به ارث برده‌اند. طبیعتاً بخشی از مردم عراق برای خاندان صدر احترام قائل هستند. ما در تهران نیز یکی از بزرگ‌ترین بزرگراه‌های خود را به نام خانواده ایشان کرده‌ایم، این موضوع نشان می‌دهد که ما برای خانواده آقای صدر احترام زیادی قائل هستیم.

اگر مقتدی صدر هوشیار نباشد و تحت تأثیر القائات خارجی آمریکا و اسراییل از کانال عربستان و امارات قرار بگیرد، جایگاه خانوادگی ایشان در میان مردم عراق از بین خواهد رفت. این‌طور نیست که این جایگاه محترم فردی در بین مردم عراق تا ابد باقی بماند.

 

منبع: مشرق

انتهای پیام/

 

برچسب ها: مصطفی الکاظمی ، عراق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.