سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و توسعه بازار سازمان شیلات مطرح کرد؛

صادرات ۶۲.۵ هزار تن محصولات شیلاتی ایران در نیمه امسال

گلشاهی گفت: ۶۲ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات شیلاتی و آبزیان زنده، منجمد و فرآوری شده در ۶ ماهه نخست امسال به کشور‌های مختلف صادر شده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عیسی گلشاهی مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار سازمان شیلات ایران  گفت: از صادرات ۶۲ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات شیلاتی و آبزیان در ۶ ماه نخست سال، بیش از ۲۷ هزار تن انواع ماهی، ۲۰۱ تن ماهیان زینتی، ۸۹۰۰ تن میگو، ۶۵۰۰ تن انواع کنسرو ماهی، ۱.۱ تن خاویار پرورشی بر مبنای آمار گمرک کشور بوده و دو تن تخم چشم زده و بچه ماهی قزل آلا صادرات داشته ایم.

او افزود: عمده صادرات دو تن تخم چشم زده و بچه ماهی قزل آلا از مراکز تکثیر آبزیان در خرداد تا مرداد ماه امسال به کشور‌های ارمنستان، آذربایجان و گرجستان صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: هدفگذاری نخست ما در حوزه تخم چشم زده و بچه ماهی قزل آلا، تامین نیاز داخلی است، اما صادرات این محصولات تولیدی در داخل کشور به تدریج به ارتقای تکنیک و تکنولوژی تولید کمک می‌کند و سرمایه گذاری‌های انجام شده نشان می‌دهد می‌توانیم از واردکننده مطلق این محصولات خارج شویم.

گلشاهی گفت: علاوه بر آمار صادرات ۶ ماهه نخست امسال، در هفته گذشته نیز برای نخستین بار دو تن تخمک فرآوری شده ماهی قزل آلا به مقصد روسیه و ارمنستان در مقیاس تجاری صادر شد.

وی در همین حال صادرات حدود ۴ تن خاویار پرورشی در سال ۹۹ را تایید کرد و افزود: سال گذشته علاوه بر صادرات دو تن و ۲۸۲ کیلو گرم خاویار پرورشی بر مبنای آمار گمرک ایران، یک تن و ۶۰۲ کیلو گرم خروج خاویار پرورشی همراه مسافر در قوطی‌های ۳۰ گرمی، ۵۰ گرمی و ۱۰۰ گرمی و مقداری فروش خاویار در فروشگاه‌های آزاد داخل فرودگاهی (قبل از گیت) داشته ایم و مجموع این آمار، خرید و خروج حدود ۴ تن خاویار پروشی از کشور را نشان می‌دهد.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار سازمان شیلات ایران  گفت: کالا‌های با ارزش و کم حجم مانند خاویار به دو شکل تجاری و همراه مسافر از کشور خارج می‌شود و برای صادرات در سطح تجاری این محصولات، اظهارنامه‌های گمرکی برای آن تعریف و تنظیم شده که باید توسط صادرکنندگان تکمیل شود.

وی ادامه داد: بخشی دیگر از خاویار به عنوان کالای همراه مسافر به کشور‌های خارجی برای مصرف شخصی، هدیه یا فروش تجاری خرد برده می‌شود که در آمار گمرک گنجانده نمی‌شود، اما سازمان شیلات ایران به منظور رعایت ضوابط مقررات حفظ ذخایر و مقررات کنوانسیون تجارت گونه‌های در معرض انقراض (سایتس)، این آمار را ثبت و ضبط می‌کند و باید مشخص شود چه میزان خاویار از چه مزارعی در چه زمانی و از چه مبادی و حتی با چه شماره گذرنامه‌ای از کشور خارج شده است.

بر اساس مقررات هر مسافر می‌تواند به ازای هر نفر همراه خود، ۱۲۵ گرم خاویار از کشور به عنوان کالای همراه مسافر خارج کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.