به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، هاشم مظاهری، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: مسگری یکی از شعبات فلزکاری است و بنابر حدس باستانشناسان در حدود سه تا پنج هزار سال سابقه دارد، در واقع میتوان گفت که اولین اشیای فلزی ساخته شده به دست بشر مصنوعات مسی چکش کاری شده و کوچکی بوده که به نیمه اول هزاره چهارم پیش از تاریخ تعلق دارد.
او ادامه داد: مس از همان ابتدا برای ساخت سنجاقهای زینتی، مهرهها، سربنده و سایر لوازم شکار، تبر، آینه صیقلی و نیز ابزار تدافعی نظیر شمشیر، خنجر و کارد مورد استفاده قرار میگرفت که نمونههایی از آنها ضمن حفریات انجام گرفته در تپه هگمتانه به دست آمده است.
مظاهری افزود: پس از استخراج سنگ مس و تبدیل آن به ورقههای مسی این ورقه به دست صنعتگران سپرده میشود که با وسایل سادهای، چون چکش و قلم فولادی آنها را به ظروف مسی تبدیل کنند. ساخت ظروف کوچک معمولا به صورت یک تکه و با استفاده از یک ورقه مسی شکل میگیرد که صنعتگر با چکش زدن به آن باعث تغییر فرم و شکلپذیری آن میشود.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان بیان کرد: مسگری استان همدان در حال منسوخ شدن است و این هنر برای احیا به حمایت و برنامه ریزی نیاز دارد.
این مسئول یادآور شد: معاونت صنایع دستی برای احیا این رشته هنری به شیوه استاد شاگردی تعداد محدودی از علاقهمندان دارای استعداد را ثبت نام و برای آموزش حرفه مسگری به کارگاه استاد هدایت میکند.
انتهای پیام/د