سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

کمبود عرضه مرغ با نرخ مصوب ارتباطی به تولید ندارد/ جوجه‌ریزی آبان به بالای ۱۲۰ میلیون قطعه می‌رسد

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در حال حاضر در همه مغازه ها مرغ با نرخ مصوب دولتی وجود ندارد که این موضوع ارتباطی به کمبود تولید ندارد.

محمد علی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، اظهار کرد: در حال حاضر هیچ مغازه ای نیست که مرغ نداشته باشد، تنها عرضه مرغ دولتی کم است که این موضوع ارتباطی به تولید ندارد.

وی افزود: با توجه به آنکه ۴۰ درصد هزینه های تولید اعم از ذرت و کنجاله با نرخ مصوب و مابقی از بازار آزاد تامین می شود، بنابراین نمی توان برای مدت زمان ۸ ماه قیمت را ثابت نگه داشت، درحالیکه ۴۰ درصد نهاده ها یارانه داده می شود.

کمالی سروستانی ادامه داد: بنابر آمار، مرغدارانی که از ۲۰ مهر جوجه ریزی کردند، تاکنون سهمیه ذرت خود را دریافت نکرده اند و مجبور به تامین از بازار آزاد هستند که این امر نشان می دهد قیمت مصوب فعلی باید اصلاح شود.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی بیان کرد: پیش بینی می شود که در آبان میزان جوجه ریزی از مهرماه بالاتر خواهد بود به طوریکه بدون احتساب تخم مرغ نطفه دار وارداتی که در هر هفته ۲ تا ۳ میلیون قطعه وارد می شود، جوجه ریزی به بالای ۱۲۰ میلیون تن برسد که با این وجود نگران اشباع بازار و سقوط قیمت در گوشت مرغ خواهیم بود.

وی قیمت منطقی هر کیلو مرغ زنده را بالای ۲۱ هزار تومان و نرخ مرغ گرم برای مصرف کننده را ۳۱ هزار تومان اعلام کرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه جوجه یکروزه ۲ برابر نرخ مصوب بدست مرغدار می رسد، بیان کرد: در حال حاضر قیمت هر قطعه جوجه یکروزه بالای ۶ هزار و ۵۰۰ تومان است، هر چند با مدلی که در سامانه سماصط پیاده می شود، بدنبال ساماندهی تقاضا برای جوجه ریزی هستیم که همین امر موجب شده قیمت جوجه نسبت به عرضه و تولید افزایش چندانی نداشته باشد.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی عرضه گوشت مرغ در بازار را مناسب ارزیابی کرد و گفت: بنابر گزارش های اعلامی از برخی استان ها، عرضه نسبت به تقاضا بیشتر است که با این وجود قیمت گوشت مرغ روند ثابتی را طی می کند.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا در صنعت مرغداری امری مهم تلقی می شود، تصریح کرد: قیمت های دستوری جوابگوی بازار مرغ نیست، شبکه مویرگی توزیع بعد از کشتار نشان داده که کنترل خاصی بر قیمت مصرف کننده در مغازه ها نیست و همین مسئله موجب شده قیمت در برخی مناطق بالاتر باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.