سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نیوزیلند از نشانه‌های حضور بیشتر آمریکا در اقیانوس آرام استقبال کرد

نخست‌وزیر نیوزیلند از نشانه‌های حضور بیشتر آمریکا در منطقه هند - اقیانوس آرام برای تعامل بیشتر استقبال کرد.

به گزارش  گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، جاسیندا آردرن، نخست‌وزیر نیوزیلند از نشانه‌های حضور بیشتر آمریکا مبنی بر تعامل بیشتر در منطقه هند - اقیانوس آرام استقبال کرد و در مصاحبه‌ای گفت که دولت او روابط «حساب شده» با چین دارد که امکان اختلاف نظر را فراهم می‌کند.

آردرن هفته آینده میزبان نشست آنلاین سرانی از آسیا- اقیانوس آرام، از جمله آمریکا، چین و ژاپن، خواهد بود تا درباره این مسئله بحث کنند که این منطقه چگونه می‌تواند از بیماری همه گیر کووید ۱۹ احیا شود و این بحران اقتصادی را برطرف کند.

آردرن در مصاحبه‌ای که روز یکشنبه از شبکه ان بی سی آمریکا پخش خواهد شد، گفت در دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، واشنگتن باید یک نقش بسیار مهم در دفاع راهبردی، و روابط اقتصادی و تجاری در این منقطه ایفا کند.

او در گفتگو با برنامه «میت دِ پرس» گفت: ما از این حضور فیزیکی، ایفای نقش مهم در گفتگو‌ها در منطقه ما استقبال می‌کنیم.

آردرن بر موضع دولتش -که روابط تجاری بزرگی با چین دارد و چین مدت‌ها است این روابط را الگویی برای روابطش با کشور‌های غربی می‌داند- تاکید کرد.

آردرن گفت: ما هنوز معتقدیم که در روابط مان به این بلوغ رسیده ایم تا مسائلی را که نگران آن هستیم، چه مسائل حقوق بشر، چه مسائل کارگری، چه مسائل زیست محیطی، آن‌ها را مطرح کنیم.

او گفت: برای ما مهم است که این رویکرد را ادامه دهیم و این کار را بدون در نظر گرفتن آن روابط تجاری انجام می‌دهیم.

روابط میان کشور‌های همسایه نیوزیلند یعنی استرالیا و چین از سال ۲۰۱۸, زمانی که کانبرا مشارکت شرکت فناوری ارتباطات هوآوی را در توسعه شبکه نوپای نسل پنجم اینترنت ممنوع کرد، به شکل قابل توجهی وخیم شده است. این روابط سال گذشته زمانی که استرالیا انجام یک سری تحقیقات مستقل را درباره منشاء‌ همه گیری ویروس کرونا خواستار شد، که برای نخستین بار در مرکز چین شناسایی شد، سردتر شد.

چین به این اقدام استرالیا با اعمال تعرفه‌ها بر کالا‌های استرالیایی واکنش نشان داد و واردات گوشت، زغال سنگ و انگور را از استرالیا محدود کرد -اقداماتی که آمریکا آن‌ها را "زورگویی اقتصادی"خواند.

البته این مسئله بر روابط نیوزیلند با چین تاثیری نداشت و این دو کشور در ماه ژانویه یک توافقنامه تجاری دو جانبه را به روز رسانی کردند. البته نیوزیلند با استرالیا درباره مسئال حقوق بشری چین هم عقیده و همسو است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.