به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از وقتی بشر شروع به ساختن شهرها و خانهها کرد همیشه دیوار را به عنوان محافظی در برابر دشمنان و حیوانات و با برای تعیین مرز بندی میساخته است. کم کم انسانها استفادههای دیگری از دیوار کردند مثلا برای اینکه جاذبهای دیدنی به شهر اضافه کنند شروع به ساختن دیوار کردند و یا برای بزرگداشت کسی برای او دیواری ساختند. در دنیا بعضی از دیوارهای مشهوری هستند که به معروفیت جهانی دست پیدا کرده اند در ادامه میخواهیم تعدادی از آنها را به شما معرفی کنیم.
اولین دیوار مشهور جهان
دیوار بزرگ چین
دیوار بزرگ چین در بین قرن پنجم پیش از میلاد مسیح تا قرن ۱۶ میلادی بارها بازسازی شده است تا مرزهای شمالی امپراطوری چین را از حمله قبایل بیابانگرد از شمال در امان نگه دارد.دیوارهای متعددی در این منطقه ساخته شده که از آنها با نام دیوار بزرگ یاد میشود.یکی از مشهورترین این دیوارها بین سالهای ۲۲۰ تا ۲۰۶ قبل از میلاد مسیح توسط اولین امپراطور چین، ژین شی هوانگ ساخته شده که تنها بخشهای اندکی از آن باقی مانده است.بخش عمده دیوار کنونی چین در طول حکومت سلسله مینگ، بین سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۶۴۴ میلادی ساخته شده است.
بر اساس مطالعات اخیر، طول کلی این دیوار ۸.۸۵۲ کیلومتر تخمین زده میشود.دیوار چین در صدر اولین دیوارهای مشهور جهان قرار دارد.
دومین دیوار مشهور جهان
دیوار باختری
دیوار باختری یا دیوار غربی یک مکان بسیار مشهور و مقدس برای یهودیان در شهر قدیمی اورشلیم (بیت المقدس) است.نیمی از این دیوار در زیر سطح زمین واقع شده که در حدود نوزده سال قبل از میلاد مسیح توسط هرود بزرگ ساخته شده است.لایههای بعدی از قرن هفتم میلادی به بعد به آن اضافه شده اند.این مکان برای یهودیان بسیار مقدس بوده و نزدیکترین مکان به سنگ بنای مقدسی است که یهودیان میتوانند به آن نزدیک شوند.
سومین دیوار مشهور جهان
دیوارهای بابل
دیوارهای بابل، که پایتخت بین النهرین به شمار میآمد یکی از اولین عجایب هفتگانهای بود در تاریخ به آن اشاره شده است.یک دیگر از عجایب باستانی مجاور این دیوار، دروازه ایشتار است که در حدود ۵۷۵ سال قبل از میلاد مسیح ساخته شده و بخشی از دیوار بابل به شمار میآید. این دروازه و دیوارها از کاشیهای آبی درخشان با ردیفهای متناوب از اشکال اژدها و قورباغه ساخته شده اند.در سال ۱۹۸۳، صدام حسین بازسازی این بنا و ساخت سازههایی جدید روی خرابههای این دیوار را آغاز کرد.
چهارمین دیوار مشهور جهان
ساکسایهیومان
ساکسایهیومان (Sacsayhuamán) یک مجموعه دیوار در شهر کوسکو در کشور پرو مربوط به تمدن اینکا است.شهر مشهور کوسکو به شک پوما ساخته شده است، جانوری که نماد سلسله اینکاها بود.شکم این پوما (گربه وحشی) را اصلیترین قصر این مجموعه تشکیل میداد و رودخانه تولومایو نیز ستون فقرات آن به شمار میآمد، در حالی که تپه ساکسایهیومان نیز سر این جانور درنده را انگاشته میشد.سه دیوار موازی روی سطوح متفاوت با استفاده از سنگهای آهکی غول پیکر در این منطقه ساخته شده که با توجه به شکل زیگزاگی شان بسیاری آنها را دندانهای این گربه وحشی تلقی میکند.این دیوارها در بلندترین نقطه ۸.۵ متر طول و نزدیک به ۱۴۰ متریک تن وزن دارند. این دیوار به نحوی ساخته شده که حتی نمیتوان یک برگه نازک کاغذ را نیز بین سنگهای آن قرار داد.این میزان از دقت همراه با نمونههای متنوعی از اشکال قفل شونده و مایل شدن دیوار به سمت داخل باعث شده که بسیاری فکر کنند این دیوارها از یک زلزله بسیار مهیب جان سالم بدر برده اند.
پنجمین دیوار مشهور جهان
دیوار بزرگ زیمبابوه
دیوار بزرگ زیمبابوه خرابههایی متعدد از دیوارهای سنگی است که نام کشور زیمبابوه از آنها گرفته شده است.البته صفت «بزرگ» این دیوار سنگی را از دیوارهایی دیگر در این کشور آفریقایی که تنها با نام دیوارهای زیمبابوه شناخته میشوند و در سراسر کشور وجود دارند متمایز میسازد.ساخت این دیوار توسط مردمان بومی بانتو در قرن ۱۱ میلادی آغاز شده و بیش از ۳۰۰ سال ادامه داشت.در دوران رونق این منطقه بیش از ۱۸.۰۰۰ نفر در درون این دیوار زندگی میکردند.یکی از بزرگترین قسمتهای این دیوار «حصار بزرگ» نام دارد که دیوارهای آن بیش از ۱۱ متر طول و نزدیک به ۲۵۰ متر عرض دارند که آن را به بلندترین بنای باستانی جنوب صحرای آفریقا تبدیل میکند.
ششمین دیوار مشهور جهان
دیوار برلین
ساخت دیوار برلین در سال ۱۹۶۱ و در تلاشی نومیدانه از جانب حاکمان آلمان شرقی برای ممانعت از فرار شهروندان برلین شرقی به سمت برلین غربی بود.در واقع پس از پایان جنگ جهانی دوم آلمان به دو قسمت تقسیم شده بود که نیمی از آن در دست روسهای کمونیست و نیمی دیگر نیز در تسلط آمریکا، بریتانیا و فرانسه قرار داشت.در طول دورانی که این دیوار کشیده شده بود، بیش از ۵.۰۰۰ تن سعی کردند با عبور از روی این دیوار خود را به سمت غربی برلین برسانند که با مرگ ۹۸ تا ۲۰۰ نفر از آنها همراه شد. با از بین رفتن پرده آهنین در سال ۱۹۸۹ و شروع فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، صدها شهروند برلینی شروع به تخریب این دیوار بتونی کردند.امروزه خرابههای این دیوار را میتوان در شهر برلین در منطقه برنر اشتراس و روبروی پارلمان کنونی برلین دید.
هفتمین دیوار مشهور جهان
دیوار هادریان (Hadrian Wall)
دیوار هادریان توسط رومیها برای محافظت از انگلستان مستعمره خودشان در برابر قبایل اسکاتلندی ساخته شد. این دیوار به طول ۱۱۷ کیلومتر در سراسر شمال انگلستان از دریای ایرلند به دریای شمالی امتداد دارد. ساخت و ساز آن پس از سفر امپراتور روم هادریان در سال ۱۲۲ میلادی آغاز و تا حد زیادی در شش سال کامل شد. این دیوار پادگان حدود ۹۰۰۰ سرباز از جمله پیاده نظام و سواره نظام بود. اگرچه تنها امتدادی از این دیوار امروزه قابل مشاهده است، هنوز هم در میان محبوبترین جاذبههای توریستی انگلستان قرار دارد.
هشتمین دیوار مشهور جهان
دیوارهای تروی (Walls of Troy)
تروی یک شهر افسانهای در شمال غربی ترکیه میباشد که در شعر حماسی هومر، ایلیاد معروف شده است. با توجه به ایلیاد، اینجا مکانی است که جنگ تراوا در آن صورت گرفته است. مکان باستان شناسی تروی شامل چندین لایه از ویرانهها میباشد. تروی هومر به اواسط تا اواخر قرن سیزدهم پیش از میلاد بازمی گردد. بخشهایی از دیوارهای معروف تروی هنوز هم قابل مشاهده میباشند. امروزه تعداد زیادی از گردشگران هر ساله از تروی بازدید میکنند. بازدیدکنندگان یک مکان تجاری بزرگ به همراه اسب چوبی در زمین بازی بچهها و مغازهها و موزه را میبینند.
نهمین دیوار مشهور جهان
دیوار یادبود سربازان ویتنام (Vietnam Veterans Memorial Wall)
بنای یادبود سربازان ویتنام، یادبود جنگ ملی در واشنگتن است. این بنای یادبود ویتنام به عنوان ادای احترام به کسانی که کشته یا مفقود شدند در نظر گرفته میشود و به یاد سربازان که نهایت فداکاری را کردند فراتر از جنجالهای سیاسی است. این دیوار یادبود توسط مایا لین طراحی شده است و از دو دیوار گرانیتی سیاه که نام ۵۸۲۵۶ سرباز بر روی آنها حکاکی شده، ساخته شده است.
دهمین دیوار مشهور جهان
دیوار استُن (Wall of Ston)
دیوار استُن یکسری دیوار سنگی دفاعی واقع در جزیره پلجزاک در جنوب کرواسی میباشند. در باریکترین نقطه شبه جزیره درست قبل از پیوستن به خشکی، یک دیوار از شهرهای استُن تا مالی استُن (Mali Ston) ساخته شده است. دیواری به طول ۵.۵ کیلومتر این دو جامعه کوچک را به هم پیوند داد و در قرن ۱۵ همراه با ۴۰ برج و ۵ قلعه به پایان رسید. این دیوار به معنای خط دوم دفاع از شهر دوبرونیک (Dubrovnik) و دفاع از نمک گرانبها که ثروت دوبرونیک بود میباشد. این دومین دیوار طولانی در اروپا است که تنها از دیوار هادریان بین اسکاتلند و انگلستان پیشی گرفته است.
منبع:تابناک با تو
انتهای پیام/
از دیوار بزرگ و دروازه دربند در روسیه هم که توسط ایرانیان ساخته شده بنویسید