جلیل جباری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی در گفتگو با گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، اظهار کرد: مقرر شده است شهرداری ارومیه با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان نسبت به احیای ضلع شمالی مسجد جامع ارومیه از محل اعتبارات داخلی خود اقدام کند.
وی با اشاره به موارد مطرح شده در جلسه ساماندهی حجرات و صحن مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: طبق طرح مصوب احیای مسجد جامع ارومیه مقرر شده است طی چندین سال بخشهایی از حجرات آن احیا شود.
جباری افزود: به دلیل وجود حوزه علمیه امام خامنهای در محوطه مسجد جامع ارومیه اجرای طرحهای احیا به نحوی انجام میگیرد که تداخلی با این مدرسه علوم دینی نداشته باشد.
مدیرکل میراثفرهنگی آذربایجان غربی ادامه داد: برای همین منظور در این جلسه مقرر شد نقشهها و طرحهای احیای حجرات ضلع شمالی مسجد جامع توسط ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهیه و سپس شهرداری ارومیه نیز از محل اعتبارات داخلی خود براساس الگوهای معماری سنتی اقدام به احیای این حجرات بکند.
قدمت بنای فعلی گنبد خانه که قدیمیترین بخش مسجد جامع ارومیه میباشد به دوره سلجوقی میرسد و محراب گچبری نفیس مسجد نیز به سال ۶۷۶ ه. ق ساخته شده است.
چهل ستون ضلع غربی گنبد خانه این مسجد تاریخی نیز که در دوره صفویه باز سازی شده است بر روی بقایای قدیمیتر احداث شده است. چنانکه در حفاریهای کف آن آثاری از دوره ایلخانی بدست آمده است.
قدمت حجرات اطراف صحن مسجد جامع نیز نیز به اوایل دوره زندیه میرسد و سنگ نوشته موجود زمان احداث آنها را مورخ ۱۱۸۴ ه. ق نشان میدهد.
انتهای پیام/گ