سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حفظ هویت نطنز در انتظار تخصیص اعتبارات/مرمت های طولانی باعث نگرانی دوستداران میراث فرهنگی شد

نبود اعتبارات تهدیدی برای آثار تاریخی نطنز شده به نحوی که برخی آثار برای مرمت سال‌ها زمان برده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، آثار و ابنیه تاریخی در شهرستان نطنز نشان از هویت این منطقه بوده و بر همین اساس توجه به آن در راستای حفظ و نگهداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

متاسفانه برخی از آثار در شهرستان نطنز به دلایل مختلفی مورد آسیب جدی قرار گرفته است و این موضوع بنا به دلایل مختلف از جمله نبود اعتبار لازم به مرور زمان رخ داده است و همین موضوع به تهدیدی برای ابنیه و آثار تاریخی تبدیل شده است.

گنبد امامزاده سید فاضل یکی از آثار و ابنیه تاریخی است که بنا به دلایل مختلف دچار آسیب های جدی شده است و نبود اعتبار لازم ویژه مرمت این اثر مربوط به دوره تیموری تخریب و آسیب به آن را تشدید کرده بود.

حسین یزدانمهر سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نطنز اظهار داشت: پس از سال‌ها انتظار گنبد هرمی شکل بنای تاریخی امام زاده سید فضل(ع) روستای طامه از توابع نطنز مورد بازسازی و مرمت اساسی قرار گرفت.

وی گفت: در پی آسیب‌های جدی که در سالیان گذشته به قسمت‌هایی از این اثر فاخر مربوط به دوره تیموری وارد شده بود و گزارشاتی که از یگان حفاظت اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نطنز دریافت شد پس از رایزنی و مذاکراتی که با یکی از خیرین و دوستدار میراث فرهنگی انجام پذیرفت مقرر شد که تمام هزینه‌های بازسازی و مرمت گنبد این مکان مقدس را عهده دار شوند‌

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نطنز ابراز داشت: بلافاصله مرمت این اثر با ارائه طرح در دستور کار میراث فرهنگی قرار گرفت و سپس طی هماهنگی و عقد قرارداد با یکی از پیمانکاران مجرب و متعهد در سطح استان اصفهان و تحت نظارت کارشناسان خبره و مدیریت میراث فرهنگی شهرستان نطنز و بنابر حساسیت هایی که در این بنا مشهود بوده عملیات اجرایی آن در مردادماه که شامل آسیب‌شناسی، تخریب قسمت‌های فرسوده و جمع‌آوری آوار آن بود آغازشد.

وی افزود: مراحل استحکام بخشی، مرمت گنبد و همچنین اجرای نمای کاشیکاری به صورت اولیه خود در اواخر مهرماه سال جاری به پایان رسید؛ قسمت‌هایی از شبستان زیبای این مجموعه نیز همزمان با مرمت گنبد با همت و کمک هیئت امنا و جمعی از خیرین روستا صورت پذیرفته است.

بنای تاریخی امامزاده سید فاضل بن موسی بن جعفر مشهور به شاه سید در دامنه تپه‌های شمالی روستا و در میان انبوهی از درختان با گنبدی هرمی شکل ۱۶ ترک فیروزه‌ای واقع شده که چشم هر بیننده‌ای را به خود مجذوب می‌کند.

این اثر با ارزش فرهنگی و معماری اصیل ایرانی اسلامی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است که حفاظت از آن وظیفه‌ای است که بردوش همگان به ویژه دوستداران عرصه میراث فرهنگی نهاده شده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ص

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.