به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، به تازگی در برخی خیابانهای شهرمان شهروندان دوباره گزارش مشاهده موشها را داده اند. چندسال پیش موضوع حضور موشها در خیابان بهار سبب شد تا شهرداری برنامه ویژهای برای مبارزه با این موجودات موذی در نظر بگیرد و آن طور که رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد گفته است، با اقدامات انجام شده در ۴ سال گذشته کانونهای حضور موشها در مشهد از ۶۰ کانون به ۱۱ کانون رسیده است.
محمد پذیرا رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد درباره کنترل و مبارزه با موشها در مشهد گفت: از سال ۱۳۹۶ عملیات مبارزه با جوندگان و به ویژه موشها در مشهد آغاز شد و در آن زمان پس از بررسیها مشخص شد که ۶۰ کانون حضور موش در مشهد وجود دارد.
او افزود: با اقداماتی که در این سالها انجام دادیم، موفق شدیم این تعداد کانون را در سال ۱۳۹۸ به ۱۲ و در سال ۱۳۹۹ به ۱۱ کانون کاهش دهیم، اما با توجه به اینکه نباید این توقع را داشت که این کانونها به صفر برسد، کم کردن یک کانون هم کار بسیار سختی است.
رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد درباره این موضوع که چرا نمیتوان کانون حضور موشها در شهر را به صفر رساند، ادامه داد: موشهایی که در مشهد هستند، چند دسته اند؛ یک گونه موشها همان موش خانگی است، اما گونهای دیگر که در شهر است، گونه موش بندری است؛ این موشها بومی مشهد نیستند و با بارهایی که از بنادر به مشهد میآیند، وارد شهر میشوند.
پذیرا با اشاره به اینکه موشهای بندری میهمان ناخوانده مشهد هستند، بیان کرد: ما هرچه کنترل کنیم، حضور موشهای بندری با توجه به ارسال کالا از بنادر به مشهد، به ویژه در کالایی مانند گندم انجام میشود.
او تصریح کرد: در شهر نمیتوان از هر مادهای برای مقابله با موشها استفاده کرد، زیرا برخی مواد و طعمههای مقابله با موش ممکن است برای انسانها و محیط زیست خطرآفرین باشد؛ از این رو برای مقابله با این جانوران از پودر مخصوص ویژه موش استفاده میشود که برای انسان و محیط زیست خطری ندارد.
رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد با اشاره به اینکه موش جانور زرنگی است و نمیتوان از یک مدل طعمه با یک طعم استفاده نمود، تاکید کرد: درصورتی که از یک طعمه با یک طعم استفاده کنیم و موشها تلف شدن موش دیگری را ببیند، به آن طعمه مشکوک میشوند و دیگر از آن استفاده نمیکنند؛ از این رو ما هم برای اینکه این موضوع را کنترل کنیم، از پودر مخصوص طعمه موش با طعمهای مختلف استفاده میکنیم.
پذیرا با توجه به اینکه برای شناسایی مسیر رفت وآمد موشها نیز از چراغ قوههای یووی استفاده میشود، اظهار کرد: وقتی همشهریان ضایعات غذایی شان را داخل جویها و خیابانها میریزند، سبب میشود که موشها نیز زندگی شان را ادامه دهند؛ از این رو همشهریان هم باید در این موضوع همراه ما باشند.
او افزود: شهروندان درصورتی که تعدادی موش در جویها و خیابانها دیدند، میتوانند با شماره ۱۳۷ تماس بگیرند و این موضوع را گزارش دهند تا همکاران ما برای بررسی به منطقه اعزام شوند.
انتهای پیام//ا.د