سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سایه سنگین بحران انرژی بر سر قاره سبز

بحران کمبود سوخت در کشور‌های اروپایی روز به روز تشدید می‌شود و مردم با افزایش قیمت بنزین و برق و گاز رو به رو هستند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، مردمان کشور‌های قاره اروپا هرچه به سردتر شدن دمای هوا نزدیک می‌شوند با مشکلات بیشتری باید دست و پنجه نرم کنند. کمبود سوخت و بالا رفتن قیمت حامل‌های انرژی امان مردم در این قاره سبز را بریده و آن‌ها را به درد سر انداخته است. از مادرانی که حتی برق کافی برای آشپزی ندارند تا خانواده‌هایی که در کنار اجاره بهای گزاف منزلشان، حالا باید نگران هزینه گرم کردن خانه هایشان هم باشند.

بسیاری از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا ناتوان در تولید داخلی انرژی هستند و برای تامین سوخت خود به خارج وابسته اند. روسیه در رتبه اول و نروژ در رتبه دوم از کشورهایی هستند که انرژی قاره سبز را تامین می‌کنند. بحران انرژی، اما این روز‌ها سخت و سنگین بر روی زندگی مردم این قاره سایه انداخته است.

افزایش ۲۸ درصدی قیمت بنزین و گازوئیل در آلمان و بلژیک

آلمان، علاوه بر افزایش ۱۳ درصدی قیمت برق با افزایش ۲۸ درصدی قیمت بنزین هم روبه رو شده است. مردم آلمان از افزایش سریع و بی‌برنامه قیمت‌ها و اضافه شدن این بحران به بحران کمبود غذا سخن می گویند. 

افزایش قیمت بنزین در بلژیک هم داد مردم را درآورد به طوری که معترضان خیابان‌ها را مسدود و با برافروختن آتش علیه دولت و اقداماتش شعار سر دادند. در این کشور هم بنزین ۲۸ درصد افزایش قیمت داشته و هر لیتر بنزین و گازوئیل که به ترتیب در سال‌های گذشته ۴۰.۹ و ۴۰.۶ سنت به فروش می‌رسید حالا به رقمی تعجب آور یعنی یک یورو و ۸۰ سنت و یک یورو و ۷۰ سنت رسیده است.

بحران سوخت در اروپا هر روز در یک کشور نمایان می‌شود. ترکیه هم از این بحران جدا نبوده است. صف‌های طولانی پمپ بنزین‌ها گواهی بر این ادعاست.کاهش ارزش لیر، واحد پول ترکیه، در برابر ارز‌های خارجی موجب شد قیمت سوخت در این کشور هم با افزایش ۴۰ درصدی رو به رو شود.

مردم این کشور هر روز با قیمت جدیدی از فروش سوخت مواجه هستند. هر لیتر بنزین در این کشور به مرز ۸ لیر و هر لیتر گاز مایع به مرز ۶ لیر رسیده است. بسیاری از مردم برای پایین آمدن هزینه سوخت مصرفی خودروهایشان، ماشین‌های خود را دو گانه‌سوز کرده اند.


بیشتر بخوانید:


تشدید بحران کمبود سوخت در انگلیس

کشور‌هایی که نامشان برده شد شاید مدت زیادی از رویارویی شان با بحران انرژی نگذرد. اما در انگلیس این وضع مدت‌هاست که همچنان ادامه دارد. مردم این کشور روز‌ها گالن به دست و در صف‌های طولانی پمپ بنزین‌ها ساعت‌ها منتظر می‌مانند و بسیاری از مواقع با در بسته مواجه می‌شوند. انتظار طولانی مدت در صف‌های بنزین در انگلیس به امری روتین و بخشی از زندگی مردم تبدیل شده است.

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، در ابتدا در برابر این بحران سکوت کرده بود، اما بعد از مدتی  با بالاگرفتن اعتراضات مردم سکوت خود را شکست و در مصاحبه‌ای گفت این اوضاع تا کریسمس ادامه خواهد داشت.

بحران انرژی در انگلیس با خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) شروع شد مردم در این کشور از بی تدبیری مقامات برای این روز‌ها خشمگین اند. خروج ار برگزیت سبب شد تا لندن با مشکل رانندگان خودرو‌های سنگین برای انتقال سوخت روبه رو شود چرا که این راننده‌ها پیشتر برای ورود به انگلیس نیازی به ویزا نداشتند، اما حالا باید هزینه‌ای بپردازند. نخست وزیر انگلیس قرار بود که برای ۵ هزار راننده‌ خارجی ویزا صادر کند، اما با جواب منفی آن‌ها رو به رو شد. جانسون به ناچار از ارتش و راننده‌های بازنشسته خواسته است تا برای حل این بحران کمک کنند.

جدای از قیمت بنزین، ویلیام سایمون، سخنگوی اداره توزیع سوخت در انگلیس در گفتگو با شبکه خبری اسکای نیوز، از افزایش بهای نفت در این کشور خبر داد. او گفت در طول یک سال، این قیمت دو برابر شده و قیمت نفتی که سال گذشته ۴۰ دلار بوده حالا به ۸۵ دلار رسیده و همچنان هم در حال افزایش است.

 افزایش صادرات گاز از روسیه به کشورهای اروپایی

شرکت گاز پروم، غول انرژی روسیه که نقش اصلی را در تامین سوخت کشور‌های اروپایی بر عهده دارد اعلام کرد: در ۹ ماه نخست امسال افزایش صادرات گاز به کشور‌های همسایه اش ۱۶ درصد یعنی چیزی حدود ۱۴۵ میلیارد متر مکعب بوده است.

بر اساس گزارش‌ها افزایش واردات گاز از روسیه به ترکیه ۱۳۸ درصد، بلغارستان ۵۲ درصد، آلمان ۲۸ درصد، فنلاند ۱۷ در صد، ایتالیا ۱۴ درصد، لهستان ۱۱ درصد، یونان ۱۰ درصد، بوده است

ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا نیز از اتحادیه اروپا خواست فوراً بر روی تأمین ذخایر استراتژیک انرژی کار کند. او با ابراز نگرانی در مورد ذخایر گاز اروپا عنوان کرد: برای محافظت از همه کشور‌های اتحادیه اروپا لازم است کار بر روی فرضیه‌های ذخیره یکپارچه استراتژیک بلافاصله آغاز شود.

چندی پیش وزرای اتحادیه اروپا برای رسیدگی به بحرانی که گریبانگیر ملت‌هایشان شده دور هم جمع شدند، اما اختلاف نظر‌های آن‌ها درباره استفاده از سوخت‌های فسیلی و یا مقصر دانستن روسیه در انتقال گاز به این کشور‌ها با تکمیل شدن پروژه نورد استریم ۲ همچنان تلاش آنها را برای حل این بحران با در بسته مواجه کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۴۸ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
من حاضرم اونجا باشم بنزین سایه حاملهای انرژی ۳ برابر بشه..
الان با این خبرا مثلا چیو ماسمالی می کنین؟

اینقدر گند بالا آمده که نمیشه بیان کرد .
ناشناس
۲۱:۲۲ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
آواز دهل شنیدن از دور خوش است؟
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
فقط کشور درب و داغون ما گل و بلبله
ناشناس
۱۰:۰۷ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
سلام
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
یکبارهم که شده به خودمون بپردازیدکه قبض برق بدون سروصداچندبرابرمیادالان برای گازهم همین قصدودارن بنزین صبح جمعه ۳برابرمیشه ومرغ وتخم مرغ و لبنیات و غیره.فقط خدابایدبه دادمردم برسه
ناشناس
۰۹:۰۸ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
بذارید چند روز از بحران سوختی خودمون بگذره بعد با پر رویی راجب اروپا بنویسید .
کریم
۰۹:۰۶ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
یعنی زمینه سازی برای گرانتر کردن بنزین و برق و گاز .خجالت نکشید ونیاز به توجیه و دلیل نداریم.گرانی کمرمون رو شکست.لطفا سانسور نکن رسانه محترم.
ناشناس
۰۸:۵۲ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
یک سوال :کل دنیا مشکل داره فقط اینجا هیچ مشکلی نداره همه چیز طبق روال داره پیش میره!؟
ناشناس
۰۸:۵۲ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
یک سوال :کل دنیا مشکل داره فقط اینجا هیچ مشکلی نداره همه چیز طبق روال داره پیش میره!؟
ناشناس
۰۸:۰۰ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
اونجا ۲۸ درصد میره بالا اینجا یهو سه برابر میشه
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
اونم صبح جمعه
ناشناس
۰۷:۳۳ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
خدا را شکر که ما تو کشورمون بحرانی نداریم!
ناشناس
۰۹:۱۰ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
بله و واقعا جای تاسف داره که اروپا اینقدر بحران داره درحالیکه ما در رفاه و آسایش داریم زندگی مکینم :)