سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شنیده شدن دلنشین‌ترین صدا برای اهالی کویر/ بسیج ۸۲۰ قنات روستایی را احیاء کرده است

احیای قنوات در روستا‌های خراسان جنوبی به همت بسیج سازندگی و خیرین در حال انجام است و تاکنون قنوات در ۸۲۰ روستای خراسان جنوبی احیاء شده اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، در استان کویری خراسان جنوبی، شنیدن صدای آب از هر صدایی برای اهالی این منطقه دلنشین‌تر و شیرین‌تر است.

روستائیان این خطه کویری که به کار کشاورزی مشغول هستند نیز چشم انتظار آب اند و احیای قنوات اهرمی شده است برای این که بتوانند راحت‌تر کشاورزی کنند.

یکی از قنات‌هایی که در خراسان جنوبی احیاء شده است، قنات روستای نوغاب پسکوه است که با احیای آن، کشاورزان منطقه خوشحال و شادمان هستند.

قنات، تنها چشمه امید کشاورزان است

یکی از ساکنین روستای نوغاب پسکوه می‌گوید: با همت و تلاش خیرین و بسیج سازندگی، قنات این روستا احیاء شد و به کشاورزی ما رونق داد.

او ادامه می‌دهد: احیای این قنات سبب شده است تا جوانان در روستا بمانند و فکر مهاجرت به شهر‌ها را نداشته باشند تا روستا نیز پیشرفت کند.


بیشتر بخوانید


این روستا نشین اهل نوغاب بیان می‌کند: تنها چشمه امیدی که برای کشاورزان آن هم در کویر وجود دارد، قنات است و اگر قنات آب نداشته باشد، انگار زندگی در این منطقه وجود ندارد.

او ضمن تأکید دوباره بر تلاش‌های خیرین و بسیج سازندگی در احیای قنات این روستا عنوان می‌کند: در این زمان خشکسالی باید قدر قنات را دانست و استفاده بهینه از آن را مورد توجه قرار داد.

احیاء و راه اندازی ۸۲۰ قنات در خراسان جنوبی

سردار زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور که در هفته دفاع مقدس به خراسان جنوبی آمده بود، در مراسم افتتاح قنات روستای نوغاب پسکوه گفت: عملیاتی گسترده بین بسیج مستضعفین، سپاه‌های استانی و به نمایندگی بسیج سازندگی با مجموعه‌های دولت آغاز شده که آن را طرح جامع محرومیت زدایی مردم پایه نامگذاری کردند.

او افزود: در طی این طرح ۸۲۰ قنات در خراسان جنوبی احیاء و راه اندازی مجدد شد که قنات روستای نوغاب پسکوه، قنات ۸۲۰ است و مردم از آن بهره مند می‌شوند.

سردار زهرایی اظهار کرد: برنامه فوق به گونه‌ای انجام شده است که گویا هر پنج روز، قنات در یک روستا احیاء شده است و کار آن به اتمام رسیده است.

در زمان خشکسالی باید به قنات‌ها توجه بیشتری کرد تا بتوان از آن‌ها برای رونق دادن به عرصه کشاورزی استفاده کرد.

۲۵ هزار خانوار روستایی خراسان جنوبی از نعمت آبدهی قنوات احیاء شده بهره‌مند شده اند.

انتهای پیام/ س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.