سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بام ایران صدرنشین فرایند واکسیناسیون کووید۱۹ در کشور

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در حال حاضر روند واکسیناسیون کووید۱۹ در چهارمحال و بختیاری از میانگین کشوری بالاتر است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سید راشد جزایری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور تاکنون پنج پیک گذشته است و آمار بالای موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در اوج پیک‌ها موجب متاثر شدن کادر بهداشت و درمان می‌شود.

او افزود: بر اساس گفته سازمان بهداشت جهانی بهترین واکسن، در دسترس‌ترین آن است بنابراین شهروندان باید فرایند واکسیناسیون کووید ۱۹ را جدی بگیرند.


بیشتر بخوانید


جزایری با اشاره به تحلیل ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص آمار کاهشی مرگ و میر و ابتلا به این بیماری در ۲۸ استان کشور، اضافه کرد: خوشبختانه فعلا زنگ خطر موج ششم هنوز به صدا در نیومده و امیدواریم وارد موج جدید نشویم خوشبختانه حدود دو هفته است که آمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از این بیماری کووید۱۹ در استان با روند کاهشی مواجه است و اگر تا پایان هفته این روند نزولی ادامه پیدا کند، زنگ خطر موج ششم کرونا در چهارمحال و بختیاری فعلا به گوش نخواهد رسید.

او اظهار داشت: از نیمه شهریور ماه ۱۴۰۰، وارد مرحله تسریع و تسهیل واکسیناسیون کووید۱۹ در استان شدیم و پس از آنکه واکسن کرونا تامین شد به سرعت در ستاد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، ساز و کار پایگاه‌های واکسیناسیون افزایش پیدا کرد.

جزایری تصریح کرد: روند واکسیناسیون کووید۱۹ در چهارمحال و بختیاری از میانگین کشوری بالاتر است.

او گفت: درحال حاضر پنج نوع واکسن کرونا جهت دریافت در اختیار شهروندان قرار دارد.

جزایری بیان کرد: اولین نوع واکسنی که وارد چهارمحال و بختیاری شد واکسن اسپوتنیک بود که هم اکنون بعد از یک وقفه مجدا در استان تامین است و در پایگاه واکسیناسیون کووید۱۹ جمعیت هلال احمر جنب کلینیک امام علی (ع) در شهرکرد به شهروندان تزریق می‌شود.

او افزود: نوع دوم واکسن کرونا که بیشترین استقبال نیز از آن صورت گرفت، واکسن سینوفارم بود که هر دو دُز آن در استان تامین است.

جزایری اضافه کرد: آسترازنکا سومین نوع واکسن کرونا بود که وارد استان شد و به گروه سنی ۱۸ سال به بالا تزریق می‌شود؛ درحال حاضر نیز اولویت دریافت با دُز دوم است و از فردا به تعدادی هم دُز اول این واکسن تزریق خواهد شد.

او اظهار داشت: در پایگاه واکسیناسیون کووید ۱۹ مصلای امام خمینی (ره) شهرکرد، واکسن آسترا‌زنکا به گروه‌های هدف تزریق می‌شود.

جزایری تصریح کرد: واکسن بعدی تولید داخلی و به نام کوو ایران برکت است و به تعداد مورد نیاز در استان موجود می‌باشد و الویت تزریق این نوع واکسن با دُز دوم است و دُز اول آن نیز همچنان تزریق می‌شود.

او گفت: واکسن آخر، پاستوکووک نام دارد که به گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال تزریق می‌شود و تولید مشترک ایران و کوبا است این نوع واکسن نیز با استقبال فراوانی مواجه شده است.

جزایری بیان کرد: به غیر از واکسن اسپوتنیک که شرایط نگهداری آن خاص است و در دمای زیر ۲۰ درجه نگهداری می‌شود ودر یکی از مراکز هر شهرستان نگهداری می‌شود و در شهرکرد نیز تنها در پایگاه واکسیناسیون کووید۱۹ جمعیت هلال احمر جنب کلینیک امام علی (ع) موجود است.

او افزود: در حال حاضر دُز اول واکسن کرونا به میزان ۶۰۸ هزار و ۶۹۸ نفر به گروه‌های هدف تزریق شده است و ۳۹۶ هزار و ۹۶۷ نفر نیز دُز دوم واکسن را دریافت کرده اند.

جزایری اضافه کرد: از آغاز فرایند واکسیناسیون کووید ۱۹ در استان تاکنون، یک میلیون و پنج هزار و ۶۶۵ دُز واکسن کرونا تزریق شده است.

او اظهار داشت: همچنین ۸۰ درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال در دُز اول و۸۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال علیه کرونا در استان واکسینه شده اند و ۵۱ درصد نیز هر دو دَز واکسن را دریافت کرده اند.

جزایری تصریح کرد: امیدواریم این فرایند در دانش آموزان به ۹۰ درصد برسد که در صورت بازگشایی وشروع کلاس‌های حضوری مدارس تعداد بیشتری علیه این بیماری واکسینه شوند.

او در خصوص واکسیناسیون کووید ۱۹ دُز سوم، گفت: فاصله بین دریافت دُز دوم و سوم شش ماه است و ترجیح کارشناسان امر بر این است که همان واکسن را دریافت نمایند، اما واکسن جایگزین هم برای این کار در نظر گرفته شده است.

جزایری ادامه داد: واکسن جایگزین از نظر پلت فرم، واکسن هایی هستند که همخوانی باهم دارند به عنوان مثال شخصی که واکسن سینوفارم را دریافت کرده است به هیچ عنوان نمی‌تواند واکسن اسپوتنیک را به عنوان دُز سوم (یادآور) دریافت نماید بلکه باید واکسن سینوفارم را در وهله اول، واکسن آسترازنکا‌ و یا پاستوکووک را در وهله و الویت بعدی به عنوان دُز سوم یا یادآور دریافت نماید.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.