سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار خراسان رضوی:

تشنگی مشهد با دو طرح آبی جدید رفع می‌شود

استاندار خراسان رضوی گفت: گرفتن بخشی از سهمیه آب ترکمنستان و تسریع در عملیات احداث سد شوریجه از برنامه‌های جدید وزارت نیرو است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  بنا بر اذعان استاندار و مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی علاوه بر طرح‌های انتقال آب از خلیج‌فارس و هزار مسجد و جایگزینی پساب با آب کشاورزی، گرفتن بخشی از سهمیه آب کشور ترکمنستان برای تأمین آب مشهد و تسریع در عملیات احداث سد شوریجه از برنامه‌های جدید وزارت نیرو برای حل بحران آب مشهد است.

با وجود کاهش شدید بارندگی‌ها و افت شدید منابع آب زیرزمینی دشت مشهد در چند سال گذشته، راه‌های متعددی برای تأمین آب مشهد پیشنهاد شده و برخی از آن‌ها به‌صورت جدی در حال پیگیری است. انتقال آب از فرا حوضه یعنی اجرای طرح‌های انتقال آب از دریای عمان و خلیج‌فارس، طرح انتقال آب از هزار مسجد به مشهد و طرح جایگزینی پساب مشهد با چاه‌های کشاورزی مهم‌ترین این طرح‌ها بوده است. اما روز‌های گذشته استاندار راه‌های جدیدی را برای تأمین آب مشهد مطرح کرد، به طوری که گرفتن بخشی از سهمیه آب کشور ترکمنستان برای تأمین آب مشهد و تسریع در عملیات احداث سد شوریجه از برنامه‌های جدید وزارت نیرو برای حل بحران آب مشهد است.

یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی در یک برنامه تلویزیونی از شبکه استانی با تأکید بر اهمیت استفاده از پساب مشهد، گفت:  اکنون ۷۰ درصد پساب مشهد تصفیه نمی‌شود در حالی که بر اساس اعلام کارشناسان، با استفاده از این پساب تصفیه‌شده می‌توان ۱۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را آبیاری و حتی آب موردنیاز در بخش صنعت را هم تأمین کرد.

او بابیان این که تأمین آب استان از دیگر بخش‌ها نیز مدنظر است، افزود: به عنوان مثال می‌توانیم با انجام توافقاتی، سهم ترکمنستان از آب سد دوستی را دریافت کنیم. این مسئله در دستور کار قرار دارد و در نشست اخیر مقامات دو کشور در تهران هم در این خصوص بحث‌هایی شد. همچنین به‌منظور تأمین آب مشهد، افزایش سرعت احداث سد شوریجه سرخس نیز مدنظر ما قرار دارد.


بیشتر بخوانید


لزوم تدوین برنامه یک ساله عملیاتی در حوزه آب

استاندار خراسان رضوی در جلسه‌ای که به منظور بررسی آخرین وضعیت آب خراسان رضوی در دفتر استاندار برگزار شد، با بیان این که برنامه یک ساله عملیاتی در حوزه تأمین و مصرف آب باید تدوین شود، ادامه داد: در همین خصوص باید در قالب یک کارگروه، برنامه‌ها جنبه عملیاتی به خود بگیرد و برنامه‌ها و اقدامات زمان‌بندی شود.

نظری بیان کرد: لازم است در یک سال آینده اقدامات اورژانسی برای مدیریت مصرف و تأمین آب انجام و از همین حالا برای شرایط بحرانی‌تر تدارک لازم دیده شود.

علایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی درباره مذاکره با ترکمنستان برای سهمیه آب سد دوستی بابیان این که اکنون میزان برداشت آب از این سد بین دو کشور ایران و ترکمنستان ۵۰ درصد برای هرکدام است، گفت: مذاکرات دراین‌باره برای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در حال انجام است که امیدواریم با توجه به این که این دو کشور به عنوان همسایه روابط خوبی دارند به نتیجه مطلوب برای هر دو کشور برسیم.

او درباره وضعیت سد شوریجه هم افزود: این سد هم اکنون با پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصد در حال اجراست و با کمبود اعتبارات روبه روست. کل سرمایه‌گذاری موردنیاز برای اتمام و بهره‌برداری از این سد ۱۹۰ میلیارد تومان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: تأمین این اعتبارات از دو طریق در حال پیگیری است؛ اول از طریق افزایش اعتبارات عمرانی این طرح در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و دیگری از طریق تخصیص تسهیلات بانکی در قالب ماده ۵۶. سال گذشته در راستای اجرای این ماده‌قانونی با دستور معاون اول رئیس‌جمهور بنا بود از طریق سه بانک عامل ۱۹۸ میلیارد تومان تسهیلات برای تکمیل سد شوریجه داده شود، اما بانک‌ها این تسهیلات را ندادند. امسال با پیگیری وزارت نیرو و نمایندگان مجلس قرار است این تسهیلات به سرانجام برسد.

علایی درباره ظرفیت و حجم آورده این سد برای مشهد بیان کرد: میزان آب شربی که کمیته تخصیص وزارت نیرو برای شهر مشهد از این سد در نظر گرفته، معادل ۱۷ میلیون مترمکعب است، اما اعتقاد داریم که این سد ظرفیت این را دارد که سالانه بین ۴۰ تا ۷۰ میلیون مترمکعب آب به مشهد انتقال دهد. در حال رایزنی با کمیته تخصیص وزارت نیرو هستیم که امیدواریم به نتیجه برسد.

منبع: خراسان

انتهای پیام//ص.ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۱۱ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
انشاالله