سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مزاحمت خیابانی برای بانوان چه حکمی دارد؟

رعایت شان بانوان همواره اهمیت و جایگاه ویژه ای دارد از این رو قانونگذار مزاحمت خیابانی برای بانوان را جرم می داند.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،رعایت عفت و شان بانوان با توجه به ارزش های اخلاقی و مذهبی جامعه ، همواره اهمیت و جایگاه ویژه ای دارد از این رو قانونگذار مزاحمت خیابانی برای بانوان و نوامیس مردم را یک جرم می داند.

معمولا جرائم مربوط به مزاحمت خیابانی هیچگاه به طرح شکایت از سوی قربانی منتهی نمی شوند از این رو ، با رفع مزاحمت ، این موضوع از طریق طرح شکایت کیفری فاش نخواهد شد اما در صورت شکایت ، با متهم مزاحمت خیابانی برای بانوان برخورد قضایی خواهد شد .

محل وقوع جرم مزاحمت خیابانی برای بانوان و کودکان اماکن عمومی و معابر هستند که شامل کوچه ها ، خیابان ها ، نمایشگاه ها، ادارات دولتی ، بازار ، میدان ها ، اتوبان ها و … می باشند و حضور یا عدم حضور شاهد برای تحقق جرم مزاحمت خیابانی شرط نخواهد بود .

توهین و مزاحمت در اماکن خصوصی مانند منزل به صورت علنی و با حضور شاهد شامل ماده قانون مجازات کننده مزاحمت خیابانی نخواهد بود .

جرم مزاحمت خیابانی برای بانوان و کودکان از جمله جرائم عمدی است که به دلیل آسیب پذیری بالای آنان ، حساسیت بیشتری بر روی آن وجود دارد.

در جرم مزاحمت خیابانی برای بانوان و کودکان ، وقوع عمل توهین آمیز یا ایجاد مزاحمت، وجود قصد مجرمانه را مفروض خواهد کرد لذا به اثبات جرم نیازی نخواهد بود مگر اینکه خلاف آن توسط متهم اثبات شود که در این صورت مسئولیت کیفری شامل متهم نخواهد شد .

مزاحمت خیابانی برای کودکان و بانوان، به شکل تعرض و ارتکاب عمل توهین آمیز نسبت به آنان در معابر و اماکن عمومی رخ می دهد.

معیار و ضابطه ی تشخیص رفتار توهین آمیز در عمل مزاحمت خیابانی، عرف و عادت رایج در محل وقوع مزاحمت خیابانی خواهد بود و دادگاه مطابق با آن حکم صادر خواهد کرد .

حکم مجازات مزاحمت خیابانی

بر اساس ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی که در سال ۱۳۷۵ به تصویب رسیده است ، هر فردی که در اماکن عمومی یا معابر ، مزاحم کودکان و بانوان گردد و با الفاظ و حرکاتی خلاف شئون به آنان توهین نماید ، به دو تا شش ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد ، لذا با توجه به مفاد این قانون می توان دریافت که توهین و اهانت به مردان در معابر عمومی مشمول حکم این ماده نخواهد شد .

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۳۷ ۰۹ آبان ۱۴۰۰
ولی خدا وکیلی خانم های بد حجاب رو باید چیکار کرد؟
خیلی سخته یه جووون بهش نگی
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
الان مزاحمت طوری عادی و روزمره شده که وقتی یک خانم رو کنار خیابان میبینیم : حداقل 80 درصد خودروهای عبوری براش مزاحمت ایجاد میکنند.
ناشناس
۰۷:۱۶ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
بدحجابی خانما = شکنجه روحی و روانی آقایون = جرم و جنایت = شلاق و زندان و در صورت اصرار اعدام
ناشناس
۲۰:۱۶ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
اگر از کسی به علت مزاحمت خیابانی شکایت کنید،از شما دو شاهد برای اثبات ادعا می خواهند! واقعاً تا به حال کسی توانسته شاهدی برای مزاحمت خیابانی پیدا کند؟
ناشناس
۱۹:۲۳ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
مزاحمت بانوان برای آقایان مجازاتش چیه ؟؟؟
منظورم بد حجابی و شکنجه روحی و روانی کردن آقایونه
ناشناس
۱۷:۵۵ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
الان حساب کنیم شبه ویکی داره ب خانومی مزاحمت ایجاد میکنه طرف میده شکایت میکنه میگه برو شاهد بیار ..طرف لز کحا بره شاهد بیاره ..