احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه اغلب استان ها از ابتدای پاییز بارندگی نداشته اند، اظهار کرد: بنابر آمار مجموع بارش های دریافتی از ابتدای سال زراعی ۳.۷ میلی متر بوده، درحالیکه در این بازه زمانی به طور متوسط ۷.۳ میلی متر بارندگی باید دریافت شود.
وی از افت ۵۰ درصدی بارش کمتر از نرمال خبر داد و گفت: از ابتدای پاییز استان های یزد، همدان، مرکزی، هرمزگان، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، کرمانشاه، کرمان، کردستان، قم، فارس، خوزستان، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، ایلام و اصفهان بارشی دریافت نکردند.
وظیفه ادامه داد: نقشه ها نشان می دهد که استان های تهران، البرز، سمنان، خراسان شمالی، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی کمتر از نرمال بارندگی داشتند و خیلی از استان ها تا این مقطع سال بارشی دریافت نکردند و تنها بارش در استان های گلستان و گیلان در حد نرمال و بیش از نرمال بوده است.
رئیس مرکز خشکسالی با اشاره به اینکه دما آنامولی زیادی نداشته است، بیان کرد: طی یک تا ۲ هفته اخیر، دما در اغلب نقاط کشور بیش از نرمال بوده است.
وی با بیان اینکه پاییز مناسبی پیش رو نیست، گفت: مدل ها نشان می دهد که فصل پاییز در اغلب نقاط کشور بارش ها کمتر از نرمال خواهد بود.
به گفته وظیفه، طی هفته های پیش رو در شمال آذربایجان های غربی و شرقی، البرز مرکزی و نوار شمالی البرز بارندگی ها در حد نرمال خواهد بود و در سایر نقاط بویژه نوار غربی بارشی نخواهیم داشت.
این مقام مسئول با بیان اینکه آبان ماه در نوار غربی بارش ها کمتر از نرمال خواهد بود، گفت: در آبان برای غرب و جنوب غرب کم بارشی شدید پیش بینی می شود، همچنین در آذرماه برای نوار جنوب غرب بارندگی ها کمتر از نرمال است.
وی با اشاره به اینکه بارندگی ها در فصل زمستان به نرمال گرایش دارد، بیان کرد: گرچه بارش ها در فصل زمستان در حد نرمال است، اما انتظار ترسالی بعید است که اتفاق بیفتد.
وظیفه در توصیه به کشاورزان گفت: با توجه به شدت خشکسالی سال گذشته، بارش های کمتر از نرمال در فصل پاییز و کاهش ذخایر پشت سدها، مزارع کشاورزی که از آب های سطحی استفاده می کنند، آب در دسترس شان کمتر از نرمال خواهد بود.
رئیس مرکز خشکسالی در پایان تصریح کرد: با توجه به کاهش دبی رودخانه ها و آب کمتر از نرمال به کشاورزان توصیه می شود که محدودیت در کشت اعمال شود.
انتهای پیام/