سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چارچوب صلاحیت‌ حرفه‌ای ملی به هیات دولت می‌رود

معاون پژوهش، برنامه ریزی وسنجش مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای گفت: شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی در هفته اخیر، چارچوب صلاحیت حرفه ای ملی را برای تصویب در هیأت دولت نهایی کرده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علی حسین شهریور معاون پژوهش، برنامه ریزی وسنجش مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای در مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت در شیراز بیان کرد: تصویب این چارچوب و نظام، موجب تحول شگرفی در توسعه مهارت در کشور می شود.

او تصریح کرد: کتاو سازمان آموزش فنی و حرفه ای در قالب این نظام صلاحیت حرفه‌ای ملی با تعریف هشت هزار و ۵۰۰ استاندارد شغلی به نیروی کار کشور این امکان را می دهد که شایستگی موردنیاز خود را برای مشاغل آینده در کل جامعه کسب کنند و به راحتی وارد بازار کار شوند.

شهریور ادامه داد: اگر مهارت آموزی باکیفیت باشد به تداوم فعالیت های شرکت‌های کوچک کمک می کند و برای این شرکت ها بهره وری و نوآوری را به همراه دارد.

مسئولان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور پیش از این اعلام کرده بودند که چارچوب صلاحیت حرفه‌ای ملی علاوه بر آنکه موجب تضمین کیفیت خدمات آموزشی می شود، بین آموزش‌های رسمی و غیر رسمی نیز رابطه برقرار می‌کند به طوری که افراد در کنار مدارک تحصیلی، گواهینامه آموزشی که قابل ارزشیابی است، دریافت می کنند.

 به واسطه شکل‌گیری این چارچوب بر اساس شاخص‌های توافقی بین بازیگران و فعالان دنیای آموزش و کار، مراکز ملی و منطقه‌ای سنجش و ارزشیابی آموزش و تعیین صلاحیت حرفه‌ای برای کارجویان و شاغلان کشور با مشارکت نظامات حرفه‌ای و صنفی ایجاد می‌شود.

کمبود اعتبار، مشکل فراروی مهارت آموزی

معاون پژوهش، برنامه ریزی وسنجش مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای افزود:  این سازمان با مشکل کمبود بودجه مواجه بوده و نیاز است که افزایش اعتبارات  حوزه مهارت آموزی در تدوین بودجه سال ۱۴۰۱ مورد توجه سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

او اضافه کرد: مهارت آموزی در کشور با یک چالش بزرگ مواجه شده که نیاز به توجه ویژه دارد، در حالی که تمام کشورها بر توسعه آموزش های فنی ‌حرفه ای و مهارتی متمرکز شدند و در زمینه مهارت آموزی در حال فعالیت هستند اما در کشور ما سرمایه گذاری در این حوزه بسیار کمرنگ بوده و این مسئله خطری برای آینده نیروی کار در کشور  است.

شهریور اظهار کرد: با توجه به اینکه رابطه مستقیمی بین رشد و توسعه اقتصادی، اشتغال و همچنین آموزش های فنی حرفه ای و مهارتی وجود دارد، سرمایه گذاری در حوزه مهارت افزایی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

معاون پژوهش، برنامه ریزی وسنجش مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای گفت: کل بودجه آموزش فنی و حرفه ای در کشور ما یک هزار و سیصد میلیارد تومان بوده و نیاز است که اعتبار بیشتری برای این حوزه در نظر گرفته شود.

او بیان کرد: انتظار می رود در تدوین بودجه سال ۱۴۰۱ این موضوع مورد توجه سازمان برنامه و بودجه و مجلس قرار گیرد.

شهریور بیان کرد: با توجه به ظرفیت های استان فارس در این حوزه و نگاه حمایتی و تسهیل گرانه مسئولان این استان انتظارات ما از مدیران استان فارس و شورای برنامه ریزی  این است که به این موضوع توجه شود.

آینده بازار کار

معاون پژوهش، برنامه ریزی وسنجش مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای تصریح کرد: هم اکنون در دوره انقلاب چهارم صنعتی هستیم و در این دوره دیجیتالی شدن و فناوری های جدید، دنیای کار را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

شهریور ادامه داد: پیشرفت تکنولوژی موجب شده شیوه زندگی و کسب و کارها تغییر کند و متحول شود و در چنین شرایطی حتی رابطه کارفرما و کارگر هم باید مورد بازنگری قرار بگیرد.

او افزود: در حال حاضر هزاران فرصت شغلی که انسان‌ها از طریق آن درآمدزایی می‌کنند تحت تاثیر پیشرفت‌های دنیای دیجیتال از بین رفته و یا از بین می رود و موقعیت ‌های شغلی تازه ای جایگزین این شغل‌ها می شود.

معاون پژوهش، برنامه ریزی وسنجش مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای اضافه کرد: فناوری آینده کار را تحت تاثیر قرار داده و می توان گفت فناوری به آینده کار گره خورده است و بسیاری از مردم که مشاغل سنتی دارند مجبور هستند نسبت به تغییر شغل خود اقدام کنند.

شهریور اظهار کرد: طبق گزارش‌هایی که در رابطه با آینده بازار کار منتشر شده است تا سال ۲۰۲۵ حدود ۸۵ میلیون شغل مختلف از بین می رود و هشتاد درصد کارفرمایان انتظار دارند از دورکاری و دیجیتالی کردن کارها استفاده گسترده تر و بیشتری داشته باشند.

خسارت کرونا به اقتصاد جهانی

معاون پژوهش، برنامه ریزی وسنجش مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای گفت: بیماری کووید ۱۹ خسارت‌های بسیاری را برای اقتصاد جهانی به دنبال داشته  و چهارصد میلیون شغل تمام وقت از بین رفته است که طبق گزارش های موجود تا سال ۲۰۲۵ حدود ۹۷ میلیون شغل جدید ایجاد می شود که در چنین شرایطی مهارت آموزی نقش بسیار برجسته ای دارد.

او بیان کرد: ارتقای مهارت و مهارت آموزی به افراد کمک شایانی به آن ها در ورود به شغل، ماندن و حفظ شغل و خروج از بازار کار و رفتن به سمت مشاغل جدید می‌کند.

یادگیری مهارت مادام العمر شود

شهریور تصریح کرد: ضروری است که نیروی کار باید به سرعت روی پیشرفت، توانمندی ها و توانایی هایی که دارد، سرمایه گذاری کند زیرا سیر تحولات اخیر در مشاغل بسیار شتابان است و نیروی کار برای رقابت در بازار کار نیاز به آموزش مهارت های تازه دارد.

معاون پژوهش، برنامه ریزی وسنجش مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای ادامه داد: قانون نظام جامع آموزشی و تربیت فنی حرفه ای و مهارتی کشور به آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص، ماه و کارآمد مناسب با بازار کار و فراهم سازی زمینه یادگیری مادام العمر برای همه افراد جامعه برای دستیابی به عدالت آموزشی در حوزه شغل و حرفه توجه ویژه ای داشته است.

اعزام برگزیدگان مسابقات ملی مهارت به رقابت جهانی

او افزود: ۵۷۵ نفر در کشور در ۳۳رشته در مسابقات ملی مهارت با یکدیگر رقابت می کنند و برگزیدگان در هر رشته به رقابت های جهانی شانگ های چین که در سال آینده برگزار می شود، اعزام می شوند.

شهریور اضافه کرد: شرکت در مسابقات جهانی فرصتی برای تجربه آموزی و انتقال آخرین دانش به کشور است.

میزبانی فارس، الگویی برای دیگر استان‌ها

معاون پژوهش، برنامه ریزی وسنجش مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور اظهار کرد: مسابقات ملی مهارت با موفقیت و در خور شان استان فارس برگزار شد.

او تاکید کرد: انتظار می رود میزبانی استان فارس به عنوان الگوی موفقی برای دیگر استان های کشور باشد. 

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.