به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، قدیری رئیس هیات مدیره انجمن صنایع خوراک دام طیور و آبزیان کشور با بیان اینکه از ۲۰ میلیون تن ظرفیت تولید خوراک دام و آبزیان کشور بیش از ۸ میلیون تن به مصرف طیور میرسد گفت: سالهای گذشته به دلیل نوسانات شدید در توزیع نهادههای دامیِ تولید خوراک دام ، متاسفانه خوراک به موقع دست تولید کنندگان مرغ و تخم مرغ نرسید و سبب نوسانات شدید قیمت شد.
او افزود: در حوزه تامین نهادههای دامی برای تولید خوراک دام به خاطر تحریم مشکلات خاصی به وجود آمد که بخشی از آن مربوط به تامین به موقع ارز و خروج به موقع نهادهها از گمرک بود.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع خوراک دام طیور و آبزیان کشور ادامه داد: در حوزه حمل و نقل نیز اگرچه وزارت راه و راهداری همکاریهای خوبی داشته اند اما متاسفانه شرکتهای حمل و نقل نتوانستند انتظارات این بخش را تامین کنند.
قدیری سیاست گذاریهای نامناسب در توزیع نهادههای دامی را نیز یکی از مشکلات این بخش دانست و گفت: رفتارهای سلیقهای در برخی استانها و حتی در وزارت جهاد کشاورزی سبب شده است تبعات تصمیمات اشتباه در حوزه تولید و توزیع محصولات پروتیئنی ایجاد شود.
او با بیان اینکه دولت فقط در سیاست گذاریهای کلان و نظارت باید ورود کند و در جزییات دخالتی نداشته باشد، افزود: اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و مابه التفاوت آن در قالب کارت خرید محصولات پروتئینی به مردم داده شود حضور دولت در این بخش کاهش پیدا میکند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع خوراک دام طیور و آبزیان کشور بر لزوم کاهش خام فروشی نهادههای دامی نیز تاکید کرد و گفت: دولت اگر نمیتواند این خام فروشی را ممنوع کند در یک دوره ۵ ساله سعی کند این میزان راکاهش دهد تا بتوان از ظرفیت کارخانجات خوراک دام کشور کمک گرفت.
قدیری افزود: کارخانجات خوراک دام کشور پارسال زیر ۴۰ درصد فعالیت می کردند و همین امر سبب شد خوراک با کیفیت به دست تولید کننده شیر و گوشت و پروتئین کشور به موقع نرسد.
او با بیان اینکه شبکه توزیع نهادههای دامی باید سرو سامان بگیرد، گفت: سامانه بازارگاه طراحی شده است، اما نمیتواند انتظار تولید کننده و تجار را برآورده کند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع خوراک دام طیور و آبزیان کشورافزود: تا زمانی که عیب، مشکلات و مدیریت این سامانه تغییر نکند نباید انتظار داشت این مشکلات به سرعت برطرف شود.
انتهای پیام / ک