سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو:

۳ داروی کرونا درسال ١۴٠٠ یک چهارم بازار دارویی کشور را به خود اختصاص داد

محمدی با اشاره به سهم ریالی ٨۵ درصدی، داروهای داخلی در بازار دارویی گفت: ۳ داروی کرونا امسال یک چهارم بازار دارویی کشور را به خود اختصاص دادند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سید حیدر محمدی مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در مراسم رونمایی داروی دانش بنیان پرکینرا برای درمان داروهای التهابی کودکان و نوجوانان برای اولین بار در ایران اظهار کرد: بازار دارویی ما حدود ٣۵ هزار میلیارد در سال ٩٩ بود و با توجه به شیوع کرونا ٢٠ درصد این عدد دستخوش تغییر شد و ٩٩ درصد بازار دارویی کشور از نظر عددی مربوط به تولید داخل است؛  این عدد سال‌ها روی ٩٧ درصد بود و ٨۵ درصد سهم ریالی مربوط به تولید داخل بوددر واقع  بخش اعظم بازار مربوط به داروهای بیولوژیک است.

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: در دنیا سال ٢٠٢٠ حدود ٢۵٣ میلیارد دلار داروهای بیولوژیک بود و در سال جاری میلادی ارزش ریالی داروهای بیوتکنولوژی به بیش از ٣٠٠ میلیون دلار رسید؛ داروی درمان کرونا داروی بیوتکنولوژی توسیلیزومب در دوران کرونا مصرف آن به شدت افزایش پیدا کرد.

محمدی با اشاره به بازار داروهای بیولوژیک در ایران ضمن اشاره به اینکه و واکسن‌های کووید ١٩ انقلابی در حوزه بیولوژیک به وجود می آورند، اظهار کرد: ١٠ درصد بازار دارویی مربوط به داروهای بیولوژیک بوده و ۴ درصد آن مربوط به داروهای تولید داخل است؛  این عدد روند صعودی دارد و سخت ترین کار برای ما این است که باید تمام قد از تولید حمایت کنیم و این را عیب نمی‌دانیم که به سراغ تولیدکنندگان برویم.

محمدی اظهار کرد: در دوران کرونا دیدیم که اگر تولید داخل در سه داروی کرونا را نداشتیم زمین می‌خوردیم و در نیمه ١۴٠٠ حدود ۶ هزار میلیارد تومان هزینه رمدسیویر و ۶٠٠ میلیارد تومان برای توسیلیزومب و ٧٠٠ میلیارد تومان برای فاویپیراویر مصرف شد و بیش از ٢۵ درصد بازار دارویی کشور را این سه داروی کرونا به خود اختصاص دادند.

او ادامه داد:  اگر تولید داخل نبود نمی‌توانستیم این داروها را تولید کنیم و این اهمیت موضوع را نشان می‌دهد البته باید سخت گیری ها در کیفیت دارو را داشته باشیم . ما حامی صادرات هستیم و می دانیم بخشی از مشکلات را با صادرات حل می‌کنیم؛ اگر از شرکت‌ها درخواست کنیم که شرکت ها صادرات داشته باشند در این صورت استاندارد خط تولید بالا خواهد رفت.

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: سوزن تولید ما در واکسن فقط روی دولتی‌ها گیر کرده بودند و شرکت‌های خصوصی به واکسن سازی ورود نمی‌کردند.

محمدی اضافه کرد: واردات هنر نیست و این تولید است که باقی می‌ماند؛ در سال‌های اخیر در تولید دارو‌های دانش بنیان و ماده اولیه انقلاب داشتیم البته در حوزه ماده اولیه برخی تفکرات اشتباهی داریم که نیاز به حمایت علمی معاونت علمی بوده و این از افتخارات ما بوده و بیشترین صادرات ما در حوزه بیوتکنولوژی است البته حمایت از تولید نافی تولید نیست و البته سخت گیری نباید مانع تولید شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.