سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با پایان معاملات بازار سرمایه؛

در سایه سکوت مسئولان، شاخص کل بورس حدود ۳ درصد ریخت

سهام‌های خرد و کوچک در هفته کاری گذشته نسبت به سهام بزرگ‌تر، افت قیمتی بیشتری را تجربه کرده اند.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این هفته شاخص کل بورس از ابتدای هفته با روند منفی فعالیت خود را آغاز کرد و با روند منفی به پیشواز تعطیلات یکشنبه رفت و بعد نیز در دوشنبه دست از روند منفی نکشید و به سقوط خود همچنان ادامه داد، اما در روز سه شنبه و چهارشنبه این روند ریزشی متوقف شد و شاخص کل بسیار ناچیز رشد کرد.

هفته‌ کاری در حالی به پایان رسید که با مشخص شدن رئیس جدید سازمان بورس بسیاری از کارشناسان منتظر اقدامات رئیس جدید سازمان بورس بودند و پیش از این شرایط متفاوتی را برای بازار سرمایه متصور بودند.


در رابطه با شرایط بازار در هفته کاری گذشته و عوامل موثر بر آن با کارشناسان بازار سرمایه به گفت و گو پرداختیم:

مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در رابطه با شرایط شاخص‌ها در هفته گذشته اظهار کرد: شاخص کل در ابتدای هفته از رقم حدود یک میلیون و ۴۰۷ هزار واحد در انتهای هفته امروز چهارشنبه به رقم یک میلیون و ۳۹۳ هزار واحد رسید که خبر از افت شاخص کل می‌دهد و می‌توان از این روند این موضوع را برداشت کرد که بازار یک وضعیت ثابت را طی کرده، وضعیت ثابتی که گرایش به افت داشته است.

او ادامه داد: شاخص هم وزن نیز از رقم ۳۸۸ هزار واحد در ابتدای هفته به حدود ۳۷۶ هزار و احد رسیده است. نکته حائز اهمیتی که وجود دارد این است که با بررسی درصد‌ی افت شاخص هم وزن به مراتب بیشتر از درصد افت شاخص کل بوده است و این به بدین معنی است که سهام‌های خرد و کوچک در هفته کاری گذشته نسبت به سهام بزرگ‌تر افت قیمتی بیشتری را تجربه کرده اند.

متزلزل شدن اعتماد به بازار با افت حجم معاملات

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: با بررسی حجم معاملات، مشاهده می‌شود که حجم معاملات از ابتدای هفته از رقم ۵.۷ میلیارد به تعداد ۴.۴ میلیارد در انتهای هفته رسیده است که این افت نشان دهنده این موضوع است که افراد حاضر در بازار، دست نگه داشته اند و خیلی وارد معاملات نشده اند و فروش نیز افت داشته که پیام روشن و مهم این مورد، متزلزل شدن اعتماد به بازار است.

او افزود: در رابطه با ارزش معاملات که یکی از شاخص‌های مهم برای بازار تلقی می‌شود، می‌توان گفت در ابتدای هفته ارزش معاملات بازار ۴.۵ هزار میلیارد تومان در روز بوده است که به کمتر از ۳ هزار میلیارد تومان در انتهای هفته رسیده است و این نشان دهنده حکم فرما شدن سکون در بازار است.

میرزایی در ادامه افزود: در هفته کاری که به پایان رسید با توجه به افت بازار اکثر نمادها نیز با افت همراه بوده اند و تنها تعداد محدودی از نماد‌ها شرایط مثبت را تجربه کردند که خیلی نیز چشم گیر نبوده است و در کل وضعیت عمومی نمادها منفی بوده است.

شاخص کل هم وزن، افت بیشتری را در این هفته کاری تجربه کرد

محمد خبری زاد کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در رابطه با شرایط شاخص‌ها در هفته گذشته اظهار کرد: شاخص کل در هفته قبل کار خود را با یک میلیون و ۴۳۶ هزار واحد تمام کرده بود و اما امروز با گذشت یک هفته کاری در پله یک میلیون و ۳۹۳ هزار واحدی قرار گرفت. این یعنی شاخص کل نسبت به هفته قبل افت حدود ۴۰ هزار واحدی را داشته و تقریبا ۳ درصد شاخص کل نزول را تجربه کرده است.

او افزود: شاخص هم وزن نیز هفته قبل با ۳۹۷ هزار واحد کار خود را به اتمام رسانده بود و این هفته با پایان فعالیت کاری به عدد ۳۷۶ هزار واحد رسید و حدود ۲۰ هزار واحد ریزش داشته و حدود ۶ درصد افت را تجربه کرده است و در مجموع شاهد افت بیشتر شاخص هم وزن در این هفته کاری بوده ایم.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: اگر بخواهیم در رابطه با نماد‌هایی که بیشترین بازدهی را در این هفته کاری داشته اند صحبت کنیم شرکت حمل و نقل انبار داری، ریل پرداز نو آفرین (حافرین)، کالا و سفانو بالاترین بازدهی را داشته اند. حافرین با ۲۱ درصد، کالا ۲۰ درصد و سفانو با ۱۷ درصد بازدهی مثبت را در این هفته کاری تجربه کرده اند و در مقابل پایین‌ترین بازده هفته‌ مربوط به نماد‌های لپارس، غفارس و وملی بوده است.


بیشتر بخوانید


خبری زاد در ادامه اظهار کرد: از نظر صنعتی، صنعت استخراج منابع و صنعت اطلاعات و ارتباطات از جمله صنعت‌های پیشتاز بازار بوده اند.

او در ادامه افزود: در رابطه با بررسی ورود و خروج پول حقیقی برای این هفته کاری می‌توان گفت تقریبا هر روز شاهد خروج نقدینگی از بازار بوده ایم و این عدد حدود ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: علیرغم گزارشات مناسب (۶ ماهه و ماهانه مهر) منتشر شده از شرکت‌ها بازار به این موضوع واکنش مناسبی نداشته است. مورد بعد اینکه اکنون نقدینگی مناسبی در بازار وجود ندارد و کمبود تقاضا از عامل تاثیر گذار بر روند بازار به ویژه در این هفته کاری بوده است.

اوراق فروشی دولتی زخمی با درد بلند مدت

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بررسی روند بازار و عوامل تاثیر گذار بر آن اظهار کرد: در هفته کاری که گذشت هر دو شاخص کل و شاخص هم وزن روند منفی را تجربه کرده اند. افت شاخص کل در مجموع بیشتر از شاخص هم وزن بوده است.

او ادامه داد: در رابطه با عوامل تاثیر گذار به چند عامل می‌توان اشاره کرد، اول موضوع و بحث تکنیکالی مطرح است که شاخص در محدوده افت خود قرار گرفته بود. مورد بعد سکوت و عدم حمایت مسئولان از بازار در این شرایط با توجه به اظهارات آنان است که سبب شد ناامیدی بیشتری به بازار پمپاژ شود، چرا که بسیاری از سهامداران از دولت فعلی انتظار اقدامی عملی داشته اند.

کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: در رابطه با اوراق فروشی نیز باید گفت این موضوع تاثیرش برای امروز یا دیروز نبوده چندین هفته است که در بازار اوراق فروشی دولتی را شاهد بوده ایم که به طور قطع بر بازار اثر گذار است، اما متاسفانه نمی‌توان تاثیر آن را تنها به این هفته محدود کرد و این اثر بلند مدت خواهد بود. البته روند نزولی بازار خبر از بی اعتمادی سهامداران نسبت به بازار می‌دهد که این نیز موضوع مهم و تاثیر گذاری است.

در هفته ای که گذشت، هر دو شاخص کل و شاخص هم وزن روند نزولی را تجربه کردند که البته روند نزولی شاخص هم وزن از شاخص کل بیشتر بود، در رابطه با حجم و ارزش معاملات نیز این نزول صدق می‌کند. نزولی که سبب تردید در اقدامات بسیاری از سهامداران حاضر در بازار شده است.

گزارش از کیمیا قلی پور

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
عطا
۰۱:۰۹ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
با سلام ظاهرا دولت جدید هم بی خیال بورس شده .وعده خوبی برای حل مشکل معیشت مردم و بورس داده بودند ولی خبری اصلا و ابدا نشد
مالباخته بورس
۲۱:۳۶ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
تا تزریق نقدینگی نشه هیچ اعتمادی نیست
ناشناس
۲۱:۱۵ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
چرا شرکتهای کوچک سهامشان را نمی توان خرید؟ پولمان را از بانک بیاریم بیرون و ببریم توی شرکتهای کوچک نیازمند سرمایه سرمایه گذاری کنیم
ناشناس
۲۱:۰۹ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
نود درصد مردم رفتن زیر فقر تورم گرانی حر ج مرج رحم به سفره مردم نکرد دولت رها کرده یک عده‌ای منابع طلب دنبال سود کلان خودشان هستن تا که بی عدالتی بس کنید بورس جمع شود شر این بوجه بی در پیکر دولت دو میلیون حقوق بگیر نود در درصد مردم را گرفتار کردن تا که این وضع پیش می رود
ناشناس
۲۱:۰۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
وای
ناشناس
۲۱:۰۰ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
مسئولان؟!! کدام مسئولان؟!!
ناشناس
۲۰:۵۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
در سایه سکوت مسئولان خیلی چیزها ریخته شده البته وقتی مسئولین سکوت نمی کنند هم چیزهای بیشتری ریخته می شود!!
ناشناس
۲۰:۵۰ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
بابا
فقط اصل پولمون رو بعد از یک سال بدن . بسه

پولمون رو خوردن یه ابم روش .

از دولت و بورس که نمیشه شکایت کرد
معین
۲۰:۲۴ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
واقعا این دولتو اون دولت نداره کل مملکت چاپیدن قشر ضعیفو متوسطه،بخدا متوسط بودیم شدیم ضعیف.هم دنیامونو گرفتین هم آخرتمونو
صفرعبدالله زاده
۲۰:۲۳ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
سلام
کسانی که در بورس سرمایه گذاری کرده بودند در دولت روحانی همه امید مردم به یغما رفت.
از اون به بعد مردم مظلوم امید به دولت جدید بسته بودند که همه چیز خوب می شود اما این دفعه هم امیدها به ناامیدی تبدیل شد.
دولت انقلابی هم نتوانست سرمایه مردم را به طرف تولید و فعالیت های اقتصادی سوق بدهد.
آقای رئیس جمهور مشکل بورس را خودتون حل کنید؟
ناشناس
۲۰:۲۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
سالهاست مسئولان اتش زدند به زندگی همه مردم. هیچ راه حلی هم ندارند.
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
ببخشید از کرونا و بورس و جنگ اقتصادی و... تا حالا جون سالم به در بردیم!!! از مسئولین عذر خواهی میکنم! ببخشید هنوز زنده ایم
ناشناس
۱۹:۴۰ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
خیلی ممنون که از سهامداران متضرر در بورس می نویسید
لطفا اینکار را ادامه بدید شاید مسئولی این مسائل را ببنید و بشنود و فرجی بشود
هر چند انگار هیچ مسئولی گوشی برای شنیدن ظلمی که به سهامدارن خرد می شود را ندارد
ناشناس
۱۹:۳۶ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
باشه
ناشناس
۱۹:۲۵ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
باز دولت پول کم آورد دست کرد تو جیب مردم . داداش لوکوموتیر دولتت گند زده به ریل زندگی مردم
علی
۱۸:۵۵ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
تورو خدا نظارت کنین رو این بازار زندگیمون نابود کردین نزدیک به یکساله ، تو این تورم شصت درصد ضرر ظلمه
ناشناس
۱۸:۱۹ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
ممنون ازعنوان خوبی که زدین
ناشناس
۱۸:۰۷ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
محسن رضایی پس چی شداین همه شعارمیدادمن بورس ودرست میکنم ،الانم که توکابینه رئیسی هست دیگه معاون اقتصادی رییسیه ،واقعاکه ،هرجایه سوالی ازش میکردن میچسبوندبه بورس،میگفت من درستش میکنم
ناشناس
۱۷:۵۶ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
اصلاح حداکثر تا اخر ابان تمومه و بعد از اتمام اصلاح یک رشد شارپ قبل از عید خواهیم داشت. احتمال اینکه همین الان هم اصلاح شاخص تموم شده باشه هست که برای اطمینان باید صبر کنیم تا روز دوشنبه اتی. این صرفا نظر شخصی هست
ناشناس
۱۷:۵۲ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
برید ببینید همین مسولان وعده سه روزه برای حل مشکل بورس داده بودند یا خیر
ناشناس
۱۹:۰۷ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
خیر
ناشناس
۱۷:۲۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
مملکت نیست یه ثبات نداره یه سال
ناشناس
۱۷:۱۷ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
امسال با این کسری بودجه هنگفتی که وجود داره هر کی تو بورس بمونه کله پا میشه
سربازان امام زمان
۱۷:۱۶ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
فقط بفکر خالی کردن جیب مردم هستند
ناشناس
۱۷:۱۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
سانسور، هر چی بنویسیم سانسور میشه
ناشناس
۱۷:۱۰ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
کاربران ایرانی، قربانی FATF
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
برو بابا که هیچی حالیت نیست
دیروزم یکی بود که نیامدن واکسن و عضو نشدن در شانگهای رو گردن FATF انداخته بود
حالا چطوره که بدون FATF هم صد میلیون دوز واکسن هم عضویت شانگهای شد
همه مشکلات از مدیریت غلط یه دهه قبله
چرا فکر می کنید یه دهه گند کاری در چند ماه جمع میشه