سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با این روش پخت برنج، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید

یکی از مسائلی که می‌تواند در کاهش بیماری‌های قلبی و نیز سرطان مؤثر باشد، شیوه آماده کردن برنج است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه «هندوستان تایمز»، یکی از نگرانی‌هایی که در خصوص مصرف برنج وجود دارد، آلوده بودن آن با فلزات سنگینی همچون آرسنیک است که در نتیجه آلودگی آب، خاک و یا نزدیکی مزارع برنج به مراکز صنعنی و یا ورود فاضلاب‌های مربوطه است و سبب می‌شود این مواد آلوده به برنج منتقل شده و در آن تجمع یابند.

اما برخی تحقیقات نشان می‌دهد در صورتی که شما برنج را در طول شب خیس کنید، میزان آرسنیک آن تا ۸۰ درصد کاهش می‌یابد و با این کار می‌توانید احتمال بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان را کاهش دهید.

بر اساس تحقیقات دانشگاه «کوئینز بلفاست» در ایرلند شمالی، آرسنیک ناشی از سموم صنعتی و آفت کش‌های موجود در خاک می‌توانند برنج را آلوده کند و همین امر نیز سلامت میلیون‌ها نفر را به خطر می‌اندازد. بر اساس این یافته ها، خیس کردن برنج در طول شب سطح سموم را تا ۸۰ درصد کاهش می‌دهد.

برای این منظور، «اندی مهرگ» از دانشگاه کوئینز بلفاست سه روش مختلف پخت برنج را آزمایش کرد. در روش نخست دو سوم آب و یک سوم برنج ریخت و آب در حین پخت بخار می‌شد. در دومین روش، پنج ششم آب و یک ششم برنج مورد استفاده قرار گرفت و آب اضافی شسته شد که تقریبا سطح آرسنیک به نصف کاهش یافت. در سومین روش، برنج در طول شب خیسانده شد که در این روش، سطح مواد سمی تا ۸۰ درصد کاهش یافت.

بر این اساس، پژوهش‌ها نشان می‌دهد روش پخت برنج، کلیدی برای کاهش قرار گرفتن در معرض مواد سمی و مواد شیمیایی است. در روش آبکشی نیز مقداری از آرسنیک برنج خارج می‌شود؛ اما باید دانست که در روش کته کردن برنج، آب در برنج باقی مانده و هیچ گونه آرسنیکی از آن خارج نمی‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
محمد رضا
۱۱:۴۴ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
با عرض سلام خدمت شما عزیزان از گداشتن مطلب جالب علمی و پزشکی به وب سایت تان بسیار متشکریم.
منیر
۰۰:۵۴ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
خیلی ممنون،ولی کاش بیشتر توضیح میدادیدکه برنج خارجی روچطوری ۸ ساعت خیس کنیم،سپاس
حلما
۱۴:۱۰ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
اول باید بشوریمش یافقط اب خالی یا نمک هم بریزیم ،چرا خوب توضیحی نمدین
ناشناس
۲۱:۳۸ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
این سیانور برنج را چگونه میتوان استخراج کرد یه مقدار لازم دارم! صد هزار تومن تو جیبم مونده تا حدود ده روز دیگه!!!
ناشناس
۱۹:۲۲ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
عالی
قدیما برنج و مرغ نبود که هر روز مردم بخورند
غذاهای ساده بود سالی یکبار هم یه گوسفند می بردیم آب گوشت میخوردیم
سرطان ها از همین مصرف بیش از اندازه برنج و مرغ اومد
آشپزهامون هم ( خانم ها ) بلد نیستند به غیر از برنج چیز دیگه ای درست کنند
ناشناس
۱۷:۳۹ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
پس چرا میگن کته خاصیتش بیشتره و برنج پلو آبکش خاصیتی نداره؟آیا برنج شمال خودمون هم درمعرض آلودگی های صنعتی است؟؟
ناشناس
۱۹:۴۳ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
بله چون کشاورزها برای از بین بردن آفات از سموم شیمیایی استفاده میکنن
ناشناس
۱۶:۳۰ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
ممنون بابت مطلب مفیدتون
ناشناس
۱۶:۲۰ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
آبکش کردن برنج واجبه