سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حمایت؛ حلقه‌ی مفقوده فرش دستباف صادراتی شمال سیستان و بلوچستان

فرش دستباف شمال سیستان و بلوچستان از جایگاه صادراتی بالایی برخوردار است، اما نبود حمایت از صادرات این فرش حالا در تولید هم اثر گذاشته است و شاهد کم رنگ شدن این هنر صنعت هستیم.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، یکی از فرش‌های صادراتی ایران فرش سیستان است که در بهمن سال۱۳۹۶ به ثبت جهانی رسیده است و حالا هیچ اثری از تولید و صادرات این فرش و فرش‌های مشابه آن در کشور نیست.

شما می‌توانید این مستند خبری را فردا، ساعت ۱۴:۲۱ از شبکه یک سیما و ۲۰:۳۰ در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما ببینید.

باقری نماینده شرکت ملی فرش زابل گفت: یکی از مشکلات اصلی که موجب شده در حال حاضر هیچ اثری از فرش و قالی سیستان نباشد نداشتن متولی برای این امر است.

وی بیان کرد: این فرش جایگاه جهانی دارد و کم لطفی مسیولان موجب شده تا به کل فراموش شود.

باقری ادامه می‌دهد: تا پیش از ثبت جهانی فرش دستباف سیستان بیش از هزار بافنده درشمال استان به این حرفه مشغول بودند، اما عدم حمایت از با فندگان موجب شده تا در حال حاضر تعداد انگشت شمار کارگاه فرش در منطقه داشته باشیم.

باقری بیان کرد: زنجیره‌ی تولید فرش دستباف در منطقه تکمیل است، اما نبود حمایت باعث شده تا از این ظرفیت استفاده نشود.

میر رییس اداره امور عشایر زابل گفت: با توجه به اینکه میتوان این منطقه را یکی از قطب‌های اصلی دامداری و دام سبک در کشور دانست، اما از طرفیت اصلی این دام‌ها که همان تولید پشم است استفاده نمی‌شود.

وی عنوان کرد: پشم زابل که اصلی‌ترین ماده برای تولید فرش دستباف است توسط دلالان خریداری می‌شود و به شهرهایی، چون اصفهان برای تبدیل به نخ برده می‌شود.

وی ادامه داد: سالیانه ۳۰۰تن پشم توسط دام‌های عشایر تولید می‌شود.

کیخا معاون شرکت ملی فرش عنوان کرد: در کنار مواد اولیه برای تولید فرش دستباف سیستان امکانات اولیه از جمله وجود بیش از ۱۰۰دار قالی و همینطور امکانات اولیه تولید و کارگاه رنگرزی سنتی در منطقه موجود است، اما نبود یک نقشه از فرش سیستان موجب شده تا با فندگان در منطقه نقشه شهر‌های دیگر را ببافند.

خانم ملاشاهی کارشناس طراحی فرش گفت: نقشه‌های برزو شده‌ای از فرش سیستان طراحی کرده ام، اما بار‌ها به ارگان‌های مختلف مراجعه و ان‌ها ترجیح داده اند فرش دستباف را با نقشه شهر‌های اصفهان کاشان و نایین ببافند.

شهرکی رییس اداره صنعت و معدن استان که به نوعی متولی فرش در استان است گفت: یکی از مشکلات نبود سرمایه گذار در این حوزه است و اگر این امر تحقق پیدا کند مرکز ملی فرش در استان راه اندازی خواهد شد.

ماندانا زنگنه معاون اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: در این چند سال مطالعه بر روی خصوصی سازی فرش و خوشه‌های فرش در استان انجام شده و از همه کسانی که فعالیتشان مبتنی بر فرش دستباف سیستان باشد حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.