سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درمان مننژیت باکتریایی با یک روش درمانی جدید

محققان در تازه‌ترین تحقیقات خود به روش درمانی جدیدی برای مننژیت باکتریایی دست یافته اند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از «ساینس‌دیلی»، اخیرا محققان توانسته‌اند با استفاده از یک روش جدید، سلول‌های ایمنی بدن را برای از بین بردن عفونت مننژیت باکتریایی بکار بگیرند.

مننژیت یک عفونت بسیار جدی مغزی است که می‌تواند به روش‌های مختلف بدن را تحت تأثیر قرار دهد و باید ظرف ۲۴ ساعت پس از ابتلا به این بیماری درمان شود. تب، سردرد، گیجی، تشنج و قطع عضو، عوارض این بیماری است که می‌تواند در نهایت منجر به مرگ بیمار شود.

سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که نزدیک به سه میلیون مورد مننژیت در سال وجود دارد. بین چهار علت اصلی ایجاد مننژیت، سازمان بهداشت جهانی بیشتر از همه نگران مننژیت باکتریایی است که توسط باکتری‌های عفونی «Streptococcus pneumoniae» ایجاد می‌شود.

علیرغم اجرای واکسیناسیون گسترده علیه این بیماری، مننژیت باکتریایی هنوز با میزان مرگ و میر بالا و پیامد‌های عصبی از جمله کاهش شنوایی، نقص‌های عصبی کانونی و اختلال شناختی همراه است. در این بیماری درمان آنتی بیوتیکی ضروری است، اما با افزایش خطر مقاومت آنتی بیوتیکی، نیاز زیادی به استراتژی‌های درمانی جدید وجود دارد. به تازگی در یک مطالعه جدید روی موش‌ها، محققان دانشگاه کپنهاگ و دانشگاه لوند توانستند از سلول‌های ایمنی بدن برای از بین بردن عفونت مننژیت باکتریایی استفاده کنند.

محققان نشان می‌دهند که سلول‌های ایمنی وارد غشای مغز می‌شوند و شبکه‌ای ایجاد می‌کنند که باکتری‌ها را به دام می‌اندازد، اما حرکت مایع مغزی نخاعی را نیز مسدود می‌کند. مغز به طور مداوم توسط مایع مغزی نخاعی که در بافت رگ‌های خونی وارد بافت می‌شود تمیز می‌شود و وظیفه پاکسازی مواد زائد ساخته شده توسط سلول‌های فعال مغز را بر عهده دارد. انتقال مایع مغزی نخاعی به منظور جلوگیری از تورم مغز در بیماری‌های حاد مانند سکته مغزی نیز مهم است. تورم مغز که «اِدم» نیز نامیده می‌شود، یک وضعیت تهدید کننده زندگی است. چرا که تورم باعث فشرده شدن رگ‌های خونی می‌شود و در نتیجه بافت مغز از بین می‌برد. اگر عملکرد مغز در مناطق کنترل کننده تنفس متوقف شود برای فرد کشنده خواهد بود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: مننژیت ، درمان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.