به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آرش نجفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران اظهار کرد: ما در استخراج و اکتشاف در حوزه نفت کمبود بودجه داریم. فرآیند غلط سرمایه گذاری در خارج و داخل باعث شده ما حالت تداخل در بحث استخراج داشته باشیم. اگر شرکای مورد نیاز برای صادرات را پیدا نکنیم، مشکلات اقتصادی پیدا خواهیم کرد.
نجفی ادامه داد: عدم توجه کافی به بهینه سازی انرژی یکی از مشکلاتی است که میتواند ما را به توسعه اقتصادی نرساند.
او درباره صنعت برق اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد از بخش نیروگاهی ما دست بخش خصوصی است. در حالی این موضوع را رعایت کردیم که به سمت کاهش تولید نیرو رفتیم. ما در حوزه نیروگاهی با این روند فرتوت خواهیم شد و، چون سرمایه گذاری درستی نداریم در این حوزه ناتوان خواهیم شد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران بیان کرد: راه حلهایی که بخش خصوصی برای برون رفت از مشکلات حوزه نفت و برق داشته اند از این قرار است که؛ در بحث رگولاتوری در صنعت برق و نفت با شورای رقابت همکاری کردیم که تا رفتن به مجلس پیش رفت، اما وزیر نیرو این طرح را برگرداند. جای تعجب دارد، طرحی که ۴ سال برای آن تلاش شده است به همین راحتی بازگردانده میشود.
او افزود: اگر وزیر روی این لایحه نظری دارند باید جلسهای بگذارند و اگر قرار است ما آن را تغییر دهیم روند درستی را جلو ببریم.
نجفی درباره طرح یارانه ادامه داد: عددی حدود ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار را خرد کردند و در جامعه تقسیم میکردند و این کار باعث شد نقدینگی افزایش پیدا کند. این مبلغ ۱۱ سال است از طرف دولت تامین میشود، اما در واقع این عدد به دولت تحمیل میشود و هیچ تاثیری نیز در جامعه ندارد.
او ادامه داد: ما پیشنهاد میکنیم که عدد ۴۵ هزار تومان را حذف کنند که مبلغ زیادی از دولت کسر میکند، در حوزه وزارت نیرو پرداخت کنند تا بتوان در تمامی حوزهها پیشرفت کرد. این یارانه باعث تورم در جامعه شده و هیچ چیزی تغییر نکرده است.
نجفی اظهار کرد: تاثیر تورم در دلار محاسباتی است. ما نرخ تورم ایران را ضربدر نرخ دلار آمریکا میکنیم و یک نرخی به وجود میآید که در این قسمت ما تورم را محاسبه میکنیم.
او گفت: خواهشا بدون برنامه ریزی هیچ قیمتی را افزایش ندهید، این راه حل اقتصادی نیست. برخی کارشناسان میگویند قیمت سوخت و انرژی باید افزایش پیدا کند، اما این درست نیست و باید با دقت قیمت را افزایش بدهیم.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران بیان کرد: در چند سال گذشته قیمت بنرین پلکانی بالا نرفت اما وقتی که ناگهانی گران می شود، تاثیر خود را در اقتصاد کشور خواهد گذاشت.
نجفی ادامه داد: ما قیمت نفت را به بهانه هوب خلیج فارس رساندن افزایش دادیم و همچنان در حال حاضر هم قیمت ما نسبت به هوب خلیج فارس یک سوم است، پس افزایش قیمت هیچ گاه تاثیر گذار نبوده است.
او ادامه داد: پس اگر ما پول یارانه را در حوزههای مختلف وارد میکردیم و پیشرفت میدادیم باعث میشد اشتغال هم بالا برود. اگر در حوزه وزارت نیرو وارد میشد، کاهش ۳۵ درصدی بهینه برق به وجود میآمد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران ادامه داد: در بحث قطعی برق ما فشار به صنعتها آوردیم و دلالها قیمت سیمان را بالا بردند و هر کسی سود خود را برد.
نجفی گفت: حالا همین مشکل را در زمستان امسال هم خواهیم داشت، وقتی ما کمبود گاز داریم، فشار به خانوارها میآید و قیمتها افزایش پیدا میکند.
او درباره بحث واردات گاز گفت: در حال حاضر ما ۲۰۰ میلیون متر مکعب کمبود گاز داریم، همسایگان ما هم از بحث نداشتن گاز ما سوء استفاده خواهند کرد. دولت باید روی بحث کاهش مصرف ورود کند.
انتهای پیام/