به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ملکی رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف در خصوص کاهش چشمگیر پذیرش دانشجوی پزشکی در چند دهه اخیر اظهار کرد: طی سالهای ۶۲ و ۶۳ تعداد قابل توجهی از دانشجویان در رشتههای پزشکی در دانشگاههای تهران شهید بهشتی پذیرش دانشجو داشتیم، اما با گذشت زمان و توجه به زیرساختهای لازم و افزایش کیفیت آموزش با کاهش پذیرش دانشجوی پزشکی مواجه شدیم.
او افزود: امروزه در مقایسه با سال ۶۵ در دانشگاههای تهران، علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی پذیرش دانشجوی کمتری را داری، در واقع علت اصلی این کاهش، تصمیم وزارت بهداشت خواهد بود که در سال ۶۷ با وجود ۲۷ دانشکده پزشکی ۸۲ هزار طرح بیمارستانی برای آموزش پزشکی داشتیم. این در حالی است که در سال ۹۰ با وجود ۵۰ دانشکدهپزشکی و ۱۳۰ هزار تخت بیمارستانی همان تعداد ورودی دانشجویان سال ۶۷ را داشتیم.
رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف در خصوص تعداد پزشک فعال بیان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده از حدود ۱۷۰ تا ۱۱۰ پزشک فعال در نظام پزشکی وجود دارند.
او بیان کرد: تعداد پزشکان فعال اعلام شده در نظام پزشکی عدد دقیقی نیست، زیرا در نظام پزشکی پزشکانی که به هر دلیلی طبابت نمیکنند اعلام میشود بنابراین عدد واقعی از پزشکان فعال را میتوان در حال حاضر برای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰۰ تا ۱۱۰ پزشک در نظر گرفت.
ملکی گفت: اگر همین سطح پذیرش پزشک را که به طور میانگین حدود ۹۰۰۰ نفر در سال است را ادامه دهیم بیست سال طول می کشد تا به میزان دانشجویان و پزشکان مطلوب برسیم.
او با اشاره به اینکه از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ ظرفیت پذیرش پزشکی با ۷ درصد رشد مواجه بوده است اعلام کرد: اگر همین رشد افزایش پیدا کند در سال ۱۴۱۰ با روند فعلی به عدد ۱۸۰ پزشک برای هر ۱۰۰ هزار نفر خواهیم رسید که بسیار مطلوب است.
انتهای پیام/