سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی تعدادی از بهترین رادیو تلسکوپ‌های جهان

رادیو تلسکوپ‌ها نقش بزرگی در تحقیقات فضایی دارند و دانشمندان با استفاده از آن‌ها اطلاعات ارزشمندی را به‌دست می‌آورند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رادیو تلسکوپ‌ها دسته‌ای از تلسکوپ‌های رادیویی هستند که با استفاده از آنتن‌های رادیویی هر نوع امواج الکترومغناطیسی در فضا تشخیص داده و اطلاعات جامعی را از منبع ارسال‌کننده آن موج ارائه می‌دهند. بزرگ‌ترین تفاوت تلسکوپ‌های رادیویی با تلسکوپ‌های نوری (معمولی) توانایی تشخیص امواج رادیویی است. امواج رادیویی نسبت به فرکانس‌های نوری طول موج کوتاه‌تری دارند.


بیشتربخوانید


سازمان‌های فضایی معمولاً این نوع تلسکوپ‌ها را در بیابان‌ها و محل‌هایی نصب می‌کنند که خالی از جمعیت باشد، زیرا در صورت ایجاد تداخل بین امواج موجود در فضا و سیگنال‌هایی که از دستگاه‌های الکترونیکی منتشر می‌شود تلسکوپ‌های رادیویی نمی‌توانند فرکانس‌های موجود در فضا را به درستی تشخیص دهند. به تازگی سازمان فضایی چین تلسکوپ رادیویی با نام فست (FAST) را طراحی کرده است که هر نوع سیگنال بیگانه‌ای در منظومه شمسی را تشخیص داده و می‌تواند اطلاعات دقیقی از حیات فرازمینی ارائه دهد.

در ادامه تعدادی از بهترین تلسکوپ‌های رادیویی جهان را معرفی می‌کنیم:

گرین بنک (Green Bank)، بزرگترین رادیو تلسکوپ کاملاً هدایت‌پذیر و پیشرفته‌ترین تلسکوپ رادیویی تک‌دیش در سراسر جهان است. محیط بشقاب این تلسکوپ ۱۱۰ متر است و توانایی فوق‌العاده‌ای برای جمع‌آوری امواج رادیویی ضعیف از جهان را دارد. وزن تلسکوپ رادیویی گرین بنک بیش از ۷ هزار و ۶۰۰ تن است و باتوجه به موقعیت قرارگیری آن در منطقه ملی آرام رادیویی به خوبی می‌تواند امواج الکترومغناطیسی موجود در فضا را تشخیص داده و سیستم گیرنده در برابر تداخل فرکانس‌های رادیویی محافظت می‌شود.

وستربورک (Westerbork)، یکی دیگر تلسکوپ رادیویی پیشرفته جهان است که برای مشاهده ستاره‌ها و شناسایی امواج الکترومغناطیسی ساخته شده است. این تلسکوپ در یکی از ابری‌ترین کشور‌های جهان یعنی هلند قرار دارد. علاوه بر آسمان ابری آلودگی نوری نیز در هلند بسیار زیاد است و از همین رو این کشور محل مناسبی برای مشاهده آسمان شب نیست. این تلسکوپ دارای ۱۴ آتن با قطر ۲۵ متر است. سازمان فضایی هلند در سال ۲۰۰۰ میلادی تجهیزات این تلسکوپ را به‌روزرسانی کرد.

رادیو تلسکوپ‌های وی‌ال‌ای (VLA) که مجموعه‌ای از تجهیزات فضایی برای تشخیص هر نوع فرکانسی در کیهان است. وزن هر بشقاب این رادیو تلسکوپ‌ها ۲۳۰ تن و قطر هریک ۲۵ متر است. با ترکیب الکترونیکی تمام داده‌های ۲۷ آنتن، ستاره‌شناسان می‌توانند حساسیت یک آنتن با قطر ۴۲۲ فوت را شبیه‌سازی کنند که بزرگ‌تر از هر آنتن تکی در جهان است.

منبع: آنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.