سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غبار محرومیت بر چهره پایتخت انرژی کشور

استان بوشهر به عنوان پایتخت انرژی کشور شناخته می‌شود، ولی شکل و شمایل این استان پرظرفیت با یک پایتخت فاصله بسیاری دارد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، استان بوشهر علی‌رغم ظرفیت‌های زیادی که دارد هنوز با محرومیت‌های فراوان نظیر بیکاری دو رقمی، مشکل آب، ضعف زیرساخت‌ها و ... روبه‌رو است.

 استان بوشهر به عنوان پایتخت اقتصادی و انرژی کشور شناخته می‌شود، ولی شکل و شمایل این استان پرظرفیت با یک پایتخت فاصله بسیاری دارد و محرومیت از سر و روی آن می‌بارد.

استان بوشهر قطب تولید گاز کشور است و بیش از ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور در پارس جنوبی تولید می‌شود که نقش مهمی را در تأمین سبد انرژی کشور بر عهده دارد.

در حوزه صادرات نفت نیز سهم استان بیش از ۹۰ درصد است و بخش عمده پتروشیمی‌های کشور هم در این استان فعال هستند و سهم بالایی در تولید محصولات پتروشیمی دارد.

پارس جنوبی به تنهایی بیش از نیمی از درآمد‌های کشور را به خود اختصاص داده است و این تنها یکی از بخش‌های درآمدی استان بوشهر برای کشور است.

مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی اعتقاد دارد که اگر هر فاز پارس جنوبی درست کار کند یک درصد بر رشد ناخالص ملی تأثیرگذار است.

به گفته هادی هاشم‌زاده فرهنگ، بودجه عمومی کشور در سال گذشته، ۶۴۰ هزار میلیارد تومان بوده و ارزش محصولات پارس جنوبی در این سال ۳۸۴ هزار میلیارد تومان محاسبه شده که به این معناست ۵۴ درصد درآمد‌های دولت از محصولات پارس جنوبی است.

ظرفیت‌های فراوان در کشاورزی و شیلات

صنایع نفت و گاز و پتروشیمی تنها بخشی از ظرفیت‌های استان بوشهر است و این استان دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه‌های کشاورزی و شیلات است که در برخی از بخش‌ها به عنوان یک قطب در کشور شناخته می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: در استان بوشهر سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول کشاورزی در بخش‌های زراعی، باغی، صیفی‌جات، خارج از فصل و محصولات شیلاتی تولید می‌شود.

محمد تقی منوچهری اضافه کرد: استان بوشهر قطب تولید محصولات خارج از فصل است و سالانه بیش از ۶۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی خارج از فصل در این استان تولید می‌شود که در تنظیم بازار کشور نقش مهمی دارد.

وی از تولید سالانه ۱۶۵ هزار تن خرما در استان خبر داد و بیان کرد: بخش عمده میگوی پرورشی کشور نیز در استان بوشهر تولید می‌شود که سال گذشته ۲۳ هزار تن میگو تولید شد و امسال پیش‌بینی می‌شود به ۳۰ هزار تن برسد.

محرومیت‌ها باقی است

علی رغم ظرفیت‌های بسیار خوب استان بوشهر در زمینه‌های مختلف، محرومیت‌های فراوانی در استان وجود دارد؛ کم‌آبی‌های همیشگی، ضعف زیرساخت در روستا‌ها و شهر‌های مختلف، بیکاری دو رقمی، فقر مردم و جمعیت بالای تحت پوشش نهاد‌های حمایتی حکایت از محرومیت استان برخوردار بوشهر دارد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: محرومیت استان بوشهر در کنار این همه ظرفیت اقتصادی به هیچ وجه قابل توجیه نیست و این مسائل را نمی‌پذیریم.

ابراهیم رضایی با اشاره به محرومیت‌های موجود در شهرستان دشتستان گفت: در شأن این شهرستان نیست که روستا‌هایی داشته باشد که آب، برق و راه ندارند که البته طی یک سال پیگیری‌های گسترده‌ای برای رفع این معضلات انجام داده‌ایم که با همکاری دستگاه‌های ذی ربط همراه نبوده است.

بوشهر با همه ذخایر و منابع مورد توجه قرار نمی‌گیرد

نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: بوشهر با همه ذخایر و منابع مورد توجه قرار نمی‌گیرد و محروم است و با به فعلیت در آمدن استعداد‌های بیشمار و بالقوه‌ای که در این استان وجود دارد هم مردم استان بوشهر و هم مردم کشور از این شکوفایی بوشهر بهره می‌برند.

عبدالکریم جمیری در نشست با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه در بوشهر اظهار داشت: در حوزه شیلات و آبزی پروری ظرفیت بسیار فوق‌العاده‌ای وجود دارد و شاید تاکنون استفاده از این صنعت خدادادی هنوز به ۴۰ درصد ظرفیت نرسیده باشد که نیاز است زیرساخت‌های مناسب برای آن در استان بوشهر فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: منابعی که در استان ما در اختیار بانک‌ها است حتی گاهی به استان‌های دیگر قرض داده می‌شود، اما در عرصه تولید در استان ما به جریان نمی‌افتد. این منابع بانکی اگر در عرصه تولید این استان به کارگیری شوند قطعاً می‌تواند باعث ارزآوری فوق العاده و رونق اقتصادی در سطح استان و سطح ملی باشیم.

جمیری بیان کرد: اگر با همه ظرفیت‌ها می‌خواهیم در عرصه تجارت کار اساسی انجام شود باید زمینه حضور کشتی‌های بالای ۳۰ هزار تن را در بوشهر فراهم کرد که این ظرفیت ۳۰ هزار تن هم در بهمن ماه سال گذشته محقق شده است با این وجود ما چه انتظاری داریم که این بندر با این زیرساخت ضعیف رونق داشته باشد و برای منطقه و اقتصاد ملی تأمین منافع کنیم.

وی افزود: در حوزه صنایع پایین دستی نفت و گاز و پتروشیمی با این همه ذخایر موجود، زمینی برای شهرک صنعتی در شمال استان مشخص شده که باید زیر ساخت‌های آن فراهم شود و مشوقی باشد برای سرمایه گذارانی که می‌خواهند در آنجا سرمایه گذاری کنند، ولی با این اعتبارات ناچیزی که برای آنجا در نظر گرفته می‌شود نمی‌توان این امر را محقق کرد.

جمیری گفت: نگاه ما به پیشرفت و توسعه استان بوشهر یک نگاه ملی است، باید نگرش‌ها به این استان تغییر کند و زیرساخت لازم برای شکوفا شدن استعداد‌های بالقوه آن فراهم شود تا همه مردم ایران از مواهب آن بهره‌مند شوند بوشهر به عنوان یک استان توسعه یافته در سطح کشور بدرخشد.

وی تصریح کرد: با یک نگاه عدالت محورانه مردم این استان می‌توانند در کنار این همه توانمندی‌ها و سرمایه گذاری‌ها آرامش و آسایش خود را بیابند.

توقعات مردم استان بوشهر برآورده نشده است

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در سفر به استان بوشهر گفت: علی رغم اینکه استان بوشهر بخش عمده‌ای از درآمد‌های کشور را تأمین می‌کند، ولی مجموعه نفت نتوانسته توقعات مردم استان بوشهر را برآورده کند.

حمید رضا حاج بابایی در مورد اینکه با توجه به سهم ۵۰ درصدی استان بوشهر در درآمد‌های بودجه‌ای کشور، ولی یکی از محروم‌ترین استان‌ها به شمار می‌شود گفت: استان بوشهر نقش مهم و تعیین کننده‌ای در زمینه انرژی و کشاورزی دارد و به خوبی ایفای نقش کرده است.

وی ادامه داد: نیاز است به استان بوشهر کمک ویژه‌ای صورت بگیرد تا میزان رضایت مندی مردم افزایش یابد.

انتظار می‌رود با توجه به محرومیت‌های باقی‌مانده در استان بوشهر، ضمن کشیدن ترمز محرومیت‌های جدید، برای رفع محرومیت و توسعه استان بوشهر اقدامات اساسی صورت گیرد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.