به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، معصومه باقری پس از انتشار رمان «استخوانی در گلو» که موفقیتِ چشمگیری برایش داشت، اینبار کتابی متفاوت و تأملبرانگیز را روانه بازار کتاب کرد و از اقبال خوبی برخوردار شد.
کتاب «صفر مطلق» یک رمان اخلاقمدار و اجتماعی است که در آن شخصیتهایش به نقطه قهرمانی میرسند. این اتفاق در حالی رخ میدهد که سرنوشتِ این شخصیتها تحتتأثیر جنگی سرکش و بیرحم قرار گرفته و هر کدام به تلخی میانجامند.
بیشتر بخوانید
کتاب قصه مردمی است که سرنوشتشان ناخواسته در جنگ متشنج شده است. حکایتِ شهادتِ غیرتمندانه مسلم جوانِ شانزدهساله خرمشهری و عشقنامه یاسر و سلماست که به تلخی میانجامد. صدای آرام و آهسته مردمی است که هیچوقت از ذهن بیرون نمیرود؛ حکایتی است برای دلهای ناآرام و رنجدیده که روزهای تلخشان به فراموشی سپرده نمیشود.
کتاب «صفر مطلق» بسیار جذاب و با ادبیاتی خاص است. البته دو موضوع اساسی ادبیات این رمان را خاص و کمنظیر جلوه میدهد. یکی استفاده از لهجه شیرین مردم خرمشهر و اصطلاحات و آداب و رسوم قشر بومی این مناطق که مختص طبقه رنجدیده و فداکار مردم در جنگ تحمیلی است. این رمان پُر از جملات نغز و مفهومی است که درک مفاهیم آن آسان است؛ زیرا نویسنده این جملات را سلیس و روان نگاشته است و به درد مردم و مشکلات اجتماعی آدمها در روزهای پُردلهره جنگ پرداخته است.
برشی از متن کتاب:
«گاهی آدم در زندگیاش به دنبال فرصتی است تا ثابت کند میتواند بر زخم دلش مرهمی بنهد. انگار پوستش کلفت بوده و چرکِ این زخم را حس نکرده. محکم و قوی میایستد تا شاید بتواند اندکی ضماد بر این جراحت بنهد و از آن خلاص شود. معنای آرامش همین است؛ زخمهایت را خودت دوا کنی!»
انتهای پیام/