سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زنگ خطر شیوع آنفلوآنزای پرندگان؛ راه‌های پیشگیری چیست؟

دامپزشکی مازندران هشدار‌های بهداشتی را در خصوص اقدامات پیشگیرانه برای بروز و احتمال شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،دکتر شکری رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری‌های طیور دامپزشکی مازندران گفت: با توجه به در پیش بودن فصل سرما و لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز و انتشار بیماری مشترک آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان توصیه‌های بهداشتی را برای جوامع هدف عموم شهروندان و مرغداران استان جهت بهره برداری اعلام می‌کنیم.

توصیه‌های بهداشتی برای شهروندان؛آیا به انسان منتقل می شود؟

ویروس تحت تیپ H۵N۸ آنفلوآنزای پرندگان عمدتاً پرنده‌ها را مبتلا کرده و تا کنون هیچ گزارشی از ابتلای انسان در ایران و جهان به این تیپ وجود نداشته است.

در مورد ویروس‌های آنفلوآنزا هیچ چیزی را نمی‌توان به صورت قطعی بیان کرد، ممکن است ویروسی که در انسان ایجاد بیماری نمی‌کند بتواند بعد از مدتی از طریق جهش یا بازآرایی به ویروس بیماریزا برای انسان تبدیل شود.

جهت پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان لازم است مردم و بویژه کودکان از تماس با پرندگان وحشی و بومی به شکل ذبح شده و یا زنده خودداری کنند.

به محض مشاهده پرنده وحشی یا بومی تلف شده، ضمن خودداری از تماس با آن، موضوع را سریعاً به ادارات دامپزشکی اطلاع تا توسط کارشناسان مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.

به کودکان خود توصیه کنید از بازی کردن با پرندگان موجود در فضا‌های باز جداً خودداری کنند.

راه اصلی انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از طریق تماس با پرندگان و یا مدفوع و ترشحات آن‌ها است و احتمال انتقال از طریق خوردن محصولات طیور آلوده نزدیک به صفر می‌باشد.

طیور مبتلا به آنفلوآنزای پرندگان و محصولات آن‌ها پس از تائید بیماری توسط سازمان دامپزشکی در محل کانون بیماری معدوم و وارد بازار نمی‌شوند.

اصولاً پختن گوشت مرغ و تخم مرغ باعث از بین رفتن بسیاری از میکروب‌ها از جمله ویروس آنفلوانزای پرندگان می‌شود.

به منظور رعایت اصول بهداشت فردی لازم است بعد از تماس با محصولات طیور، دست‌ها با آب گرم و صابون بطور کامل شسته و یا ضد عفونی شود.

بهداشت فردی ایجاب می‌کند که بعد از پاک کردن گوشت طیور و یا تماس با محصولات طیور، نسبت به شستشو و ضد عفونی کردن وسایل و سطوح تماس، اقدام شود.

برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، از قرار دادن قفس پرندگان زینتی موجود در منزل در محل‌های باز و در دسترس پرندگان وحشی خودداری کنید.

در زمان اعلام بیماری آنفلوآنزای پرندگان تا حد امکان از خرید پرندگان زنده زینتی خودداری کنید.

در زمان اعلام بیماری آنفلوآنزای پرندگان از خرید پرنده زینتی از افراد دوره گرد یا محل‌های غیر مجاز جداً خودداری کنید.

در صورت خرید پرندگان زینتی از مراکز مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور، لازم است این پرندگان حداقل بمدت ۲ هفته در محل جداگانه نگهداری شوند و در صورت احراز سلامتی، انتقال یابند.

توصیه اکید می‌شود که فقط محصولات طیور مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور خریداری شود و از خرید گوشت مرغ، تخم مرغ بدون هویت و یا فاقد مجوز از سازمان دامپزشکی خودداری شود.

در صورت مشاهده علائم بیماری در افراد دارای سابقه تماس با پرندگان لازم است در اسرع وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.

توصیه‌های بهداشتی برای مرغداران

مرغداران برای پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به هر طریق ممکن از ارتباط پرندگان داخل سالن مرغداری و دان و آب مصرفی آن‌ها با پرندگان وحشی و آزاد پرواز و نیز سایر حیوانات جلوگیری کنند.

هر گونه جاذبه‌ای برای پرندگان وحشی مثل ریخت و پاش دان و رها ساختن کود در محوطه و نیز وجود آبگیر یا استخر در مرغداری، زمینه را برای انتقال ویروس آنفلوآنزای فوق حاد به مرغداری فراهم می‌کند.

بمنظور جلوگیری از انتقال ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به مرغداری از هر گونه رفت و آمد غیر ضروری جلوگیری کرده و در صورت ضرورت، خودرو قبل از ورود مورد ضد عفونی قرار گرفته و راننده به هیچ وجه از خودرو پیاده نشود.

تعویض کفش و لباس برای پرسنل و بازدید کنندگان هنگام ورود به مزرعه و سالن‌های مرغداری احتمال انتقال مکانیکی ویروس آنفلوانزا را به حداقل می‌رساند.

رعایت اصول قرنطینه جهت پیشگیری از آنفلوآنزای پرندگان در هنگام ورود به سالن به مراتب از درب ورودی مرغداری با اهمیت‌تر است.

به منظور جلوگیری از آلوده شده طیور خود از غیر آلوده بودن همه وسایل، مواد، آب، دان و افراد ورودی به سالن اطمینان حاصل کنند.

برای کنترل بیماری آنفلوآنزای پرندگان از ورود خودرو‌های حمل تخم مرغ به داخل مرغداری اکیداً خودداری کنید و تخم مرغ‌های تولیدی را با رعایت اصول قرنطینه در درب مرغداری تحویل کنند.

بمنظور پیشگیری از انتشار بیماری آنفلوآنزای پرندگان لازم است شما و افراد شاغل در مرغداری از حضور در واحد‌های دیگر پرورش طیور، بازار پرندگان زنده و پارک پرندگان و نیز حضور در اجتماعات مرغداران از قبیل نمایشگاه و همایش‌ها بویژه در زمان همه گیری بیماری خودداری کنند.

بمنظور به حداقل رساندن خسارات احتمالی مربوط به بیماری آنفلوآنزای پرندگان، گله خریداری شده را حتماً بیمه کنید.

یکی از راه‌های مهم انتقال آنفلوانزای پرندگان خرید مواد اولیه یا دان آلوده از محل‌های نامشخص و آلوده می‌باشد.

برای جلوگیری از انتشار بیماری آنفلوآنزا بمحض بروز تلفات، اداره دامپزشکی شهرستان را مطلع کنید.

رها کردن تلفات در فضای بیرون سالن (اعم از داخل مرغداری و یا خارج آن) به نحوی که در دسترس پرندگان وحشی و سایر حیوانات قرار گیرد سبب انتشار گسترده آنفلوآنزای پرندگان می‌شود.

با توجه به نقش کود در انتشار گسترده بیماری آنفلوآنزای پرندگان تا اطلاع ثانوی از حمل و نقل کود مرغی جداً خودداری کنید.
تا اطلاع ثانوی از جوجه ریزی در اطراف کانون‌های آلوده، مناطق متراکم و اطراف دریاچه ها، سدها، آبگیر‌ها و تالاب ها، مرداب‌ها و نیز در واحد‌های چند سنی خودداری کنید.

بمنظور اطمینان از اجرای دقیق و صحیح اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای، کلیه نکات لازم جهت پیشگیری از آنفلوآنزای پرندگان بایستی با زبانی ساده و شفاف و بطور مستمر به تمام افراد شاغل و مرتبط با مرغداری تان آموزش داده شود.
انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.