به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در دیدار با جمعی از فعالان اقتصادی در منطقه آزاد انزلی، تهیه، تدوین و عملیاتی کردن راهبردی اساسی، برای آشکارشدن استعدادهای منطقه ایی کشور را برای مجموع مناطق آزاد هشتگانهی ایران ضروری دانست.
وی افزود: چنین راهبردی برای منطقهی آزاد انزلی، میتواند علاوه بر فعال کردن استعدادهای تولیدی، زمینهی حضور ایران در بازارهای ۵ کشور حاشیهی خزر را بیشتر فراهم و نقش ایران در تحقق اهداف بین المللی کریدور شمال - جنوب تقویت شود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور همچنین از تشکیل کارگروهی برای جمع آوری مجموع توانمندیها، چالشها، موانع و همچنین راهکارهای رونق مناطق آزاد ایران در دبیرخانهی شورای عالی مناطق آزاد کشور خبر داد و اضافه کرد: به زودی طرحی در این زمینه، دولت به مجلس ارایه میکند تا موانع قانونی، اداری و همچنین دستورالعملهای سلیقه ایی در خصوص فعالیتهای سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی مناطق آزاد برطرف شود.
محمد همچنین بر ضرورت هدایت فعالیتهای داخلی مناطق آزاد بر اساس طرح آمایش سرزمینی تاکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیتهای کم نظیر گیلان در حوزهی گردشگری سلامت، گردشگری علمی و تولید انواع محصولات کشاورزی و صنعتی در منطقهی آزاد انزلی، این استان باید در این حوزهها پویاتر و اثرگذارتر عمل کند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در بخش دیگری از سخنانش به هدف گذاری روسیه برای ترانزیت کالا از کریدور شمال - جنوب با محوریت ایران تا ۲۵ میلیون تن در سال اشاره و تاکید کرد: براساس مذاکراتی که با روسها به عمل آمده، قرار است این امر تا سال ۲۰۳۰ عملی شود.
وی تکمیل هرچه سریعتر خط آهن رشت - انزلی، برای تکمیل کریدور نوستراک از طریق دریای خزر را ضروری دانست و اضافه کرد: تکمیل طرح ۳۵ کیلومتری خط آهن رشت - انزلی باید در اولویت جدی قرار گیرد و این مهم در سطح دولت نیز پیگیری خواهد شد.
سعید محمد در ادامهی سخنانش بر حمایت جدی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی در مناطق آزاد کشور به ویژه منطقه آزاد انزلی تاکید کرد و گفت: طراحی خوشههای حمایتی مرتبط با فعالیتهای کشاورزی، صنعتی، شیلاتی، علمی و فن آوری در منطقهی آزاد انزلی از اهدافی ست که در دبیرخانهی شورای عالی مناطق آزاد پیگیری میشود.
مشاور رییس جمهور در پایان سخنانش از توافق با بانک مرکزی در ایجاد یک شعبه بانک ارزی برای تسهیل مبادلات صادراتی و وارداتیتدوین راهبردهایی برای رونق اقتصادی در منطقه آزاد انزلی فعالان اقتصادی در منطقه آزاد انزلی خبر داد و افزود: در حوزهی ارز دیجیتال نیز مناطق آزاد میتوانند در کشور الگو باشند و خدمات امنی به مردم ارایه کنند.
علی اوسط اکبری مقدم مدیرعامل منطقهی تجاری - صنعتی انزلی هم در گزارشی، حجم سرمایه گذاری و عمدهترین فعالیتهای صادراتی این منطقه را در ۱۸ ماه گذشته تشریح کرد و گفت: در سال گذشته، ۲ هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری داخلی و ۶۵ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در منطقه آزاد انزلی جذب شد و این ارقام برای ۶ ماه نخست امسال به ترتیب هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان و ۴۵ میلیون دلار است.
وی همچنین حجم صادرات فعالان اقتصادی مستقر در منطقه آزاد انزلی را در سال ۹۹، بیش از ۱۹ میلیون دلار و مجموع صادرات از این منطقه را حدود ۱۸۸ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: حدود ۴۴ میلیون دلار کالا ویژه خود منطقه، در این مدت به منطقه آزاد انزلی وارد شد.
مدیرعامل منطقهی تجاری - صنعتی انزلی همچنین حجم واردات از منطقه آزاد برای کل کشور را در سال گذشته ۸۱۷ میلیون دلار و در نیمهی نخست امسال ۶۵۶ میلیون دلار اعلام کرد.
امانی، رییس انجمن سرمایه گذاران اقتصادی منطقه آزاد انزلی هم در سخنانی عمدهترین مشکلات سرمایه گذاران و چالشهای سرمایه گذاری در منطقه آزاد را تشریح کرد و افزود: مشکلات مالیاتی، خودتحریمی، خودسانسوری، دخالتهای غیرضروری در روند فعالیتها و همچنین اجرایی نشدن تشویقهای مالیاتی، برخی از عمدهترین چالشهایی ست که باید پیگیری شود.
در ادامهی این نشست ۷ فعال اقتصادی دیگر منطقه ازاد انزلی دیدگاهها و عمدهترین دغدغههای خود برای توسعهی هرچه بیشتر تجارت و صادرات بیان کردند.
انتهای پیام/آ