به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، علی اکبر میدانشاهی، مدیر عامل شرکت گاز استان یزد گفت: با بررسیهای صورت گرفته از حوادث سال های گذشته مشخص شده تمامی اتفاقات ناگوار حادث شده در نتیجه جدی نگرفتن یک هشدار ساده است.
او ادامه داد: لذا در وهله اول توصیه میشود مصرف کنندگان گاز طبیعی در هنگام خرید وسایل گاز سوز نسبت به کنترل دقیق آنها به منظور اطمینان از سلامت کارکردشان دقت نموده و حتی الامکان در موقع خرید و نصب از کارشناسان فنی کمک گرفته و از دخالت افراد غیر متخصص در تعمیر و دستکاری وسایل گاز سوز خودداری نمایند.
میدانشاهی ریشه بروز بسیاری از حوادث ناشی از گاز گرفتکی را نقص یا گرفتگی دودکش و عدم تهویه مناسب دانست و افزود: قبل از نصب هر وسیله گاز سوز از باز بودن مسیر دودکشها اطمینان حاصل کرده و برای هر وسیله یک دودکش مجزا نصب و از کلاهک H در مبادی خروجی دودکشها استفاده شود ضمن اینکه استفاده از لولههای قابل انعطاف (خرطومی یا آکاردئونی) به عنوان دودکش وسایل گاز سوز بسیار خطرناک بوده و میبایست از لولههای استاندار استفاده شود.
او در ادامه ضمن تأکید بر استفاده از بست فلزی و شیلنگ استاندارد و مخصوص و عدم تبدیل وسایل نفت سوز به گازسوز، عدم نصب بخاری بدون دودکش در محیطهای بسته مانند اتاق خواب و نصب آبگرمکن در مکانهایی مانند انباری، آشپزخانههای کوچک، حمام یا رختکن و پاسیو و فراهم شدن اکسیژن مورد نیاز دستگاه گاز سوز یادآور شد: رطوبت اطراف محل نصب دودکش، آبی نبودن شعله بخاری، حالت تهوع و سرگیجی ساکنین از علایم بسیارخطرناک عدم انتقال گاز مونواکسید کربن به بیرون است.
این مسئول اظهار داشت: در صورت مواجهه با هر کدام از این موراد ابتدا باید شیر اصلی گاز قطع و سپس کلیه وسایل گاز سوز به ویژه محل مورد نظر مورد بررسی مجدد قرار گرفته تا از پخش گاز مونو اکسید کربن جلوگیری شود.
انتهای پیام/و