خلیل رحیمی عضو هیئت مدیره انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: سلامتی یکی از بزرگترین نعمتهایی است که خداوند نصیب بندگانش میکند. عدهای بنا بر تقدیرات الهی دچار محدودیتهایی میشوند که شامل ناشنوایی، نابینایی، جسمی حرکتی و اوتیسم و... است.
او گفت: ناشنوایی از معلولیتهای پنهان و جزو عمیق ترین معلولیتها است ولی جامعه درک درستی از آن ندارد.
عضو هیئت مدیره انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان افزود: ناشنوایان زبان خاص خودشان را دارند که "زبان اشاره" است، زبانی متفاوت با فرهنگی خاص و دنیایی متفاوت که آن را دوست دارند و البته برای خیلی از افراد جامعه ناآشناست.
رحیمی گفت: در تحقیقاتی که انجام شده بیشترین مشکلات ناشنوایان هنگام مراجعه به مراکز درمانی و پزشک است که دلیل آن عدم دسترسی به مترجم زبان اشاره و عدم حمایت از مترجمان است.
او گفت: اکثر مادران و زنان ناشنوا و کم شنوا از بیماری خود آگاه نیستند و به خاطر فرهنگ حاکم بر جامعه ما و گوشه نشینی و انزوا نمیتوانند مشکلات بیماری شان را با خانواده در میان بگذارند و از آنان برای همراهی در هنگام مراجعه به پزشک بهره مند شوند.
عضو هیئت مدیره انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان گفت: در این صورت تا مرحله ای پیش میروند که بیماری آنان حادتر و حتی منجر به از بین رفتن سلامت و فوتشان میشود، اینها مواردی است که شخصا شاهد آن بودهام.
رحیمی در خصوص راه حل این مشکلات گفت: بنده به عنوان فعال اجتماعی جامعه ناشنوایان راه حل این مشکل و خیلی از موارد دیگر را در به "رسمیت شناختن زبان اشاره و برخورداری مترجمان از حقوق و مزایا" می دانم.
او گفت: استقرار مترجمان زبان اشاره در مراکز درمانی کمک بسیار بزرگی به سلامت ناشنوایان می کند. حمایت از ناشنوایان در زمینه های پزشکی و دسترسی به مترجم زبان اشاره وظیفه خانواده ها نیست و این وظیفه قانونگذاران و اجرای قانون توسط مسئولان اجرایی است.
عضو هیئت مدیره انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان در پایان افزود: در صورتی که امکان دسترسی به مترجم زبان اشاره فراهم گردد با اطمینان می توان گفت که جلوی خیلی از مشکلات ناشنوایان در زمینه سلامت را میتوان گرفت. تاکنون در زمینه حمایت از بیماران ناشنوا اقدام مثبتی صورت نگرفته است.
انتهای پیام/ص